Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Νεκρή φύση σε εξέλιξη: ομαδική έκθεση στην Ξάνθη

Νεκρή φύση σε εξέλιξη: ομαδική έκθεση στην Ξάνθη
Ο χώρος τέχνης «Ορφέως 20» στην Ξάνθη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Νεκρή φύση σε εξέλιξη» σε επιμέλεια του

Γιώργου Τσακίρη.


Η έκθεση των Βαγγέλη Ματζίρη, Μαρίας Μυστακίδου, Αιμιλίας Σερδάκη, Γιάννη Σταμενίτη, Μαρίας Συμεωνίδου και Γιώργου Τσακίρη, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένα είδος σύνθεσης των ιδεών που οι καλλιτέχνες έχουν αναπτύξει γύρω από τη λειτουργία της φύσης στο καλλιτεχικό έργο .

 

 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες λειτουργούν ως οργανωτές των τρόπων με τους οποίους το ζωγραφικό βλέμμα πραγματώνει εικαστικά τις συνθήκες εκείνες μέσα από τις οποίες η φύση θα λειτουργήσει στην απόλυτη αυτάρκειά της, χωρίς να παραποιηθεί στη σύστασή της οργανικά και βιολογικά.

 


Στην έκθεση αυτή αντιπαρατίθεται η ακινητοποιημένη ζωγραφική νεκρή φύση, με την ζωντανή νεκρή φύση που υπόκειται στις διαδικασίες της σήψης, της φθοράς, της αλλοίωσης και της εκ νέου ανανέωσης και επιβίωσης… η ατελείωτη γονιμότητα της ζωής…

 


Οι καλλιτέχνες της έκθεσης - ζωγράφοι και γλύπτες- που συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., παρουσιάζουν το ερευνητικό τους έργο γύρω από τις επεμβάσεις στη φύση, με κατασκευές, εγκαταστάσεις, γλυπτά και προσχέδια, όπου αναπτύσσεται η διαδικασία της φθοράς και της εξέλιξης στη νεκρή φύση.


 
Ο Γιώργος Τσακίρης διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Σχετικές ειδήσεις
Giles: ομαδική έκθεση στη Gagosian Gallery
12.09.2016 14:45
Η Gagosian Gallery παρουσιάζει την ομαδική έκθεση “Giles” σε επιμέλεια της Άρτεμις Μπαλτογιάννη, με πηγή έμπνευσης το κωμικό μυθιστόρημα “Giles Goat-Boy” που έγραψε ο John Barth το 1966.
Η περίπτωση Καποδίστρια: Ομαδική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου
02.08.2016 15:59
Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου στο Βουλευτικό η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.
Through the fog: Descripting the present: Ομαδική έκθεση στην State of Concept
01.02.2016 12:05
Η State of Concept παρουσιάζει από τις 5 Φεβρουαρίου 2016 την ομαδική έκθεση με τίτλο Through the Fog: Descripting the Present σε επιμέλεια Nick Aikens.
Κήποι σε εξέλιξη: ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή
04.11.2015 15:00
Η αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή με πολλή χαρά μας προσκαλεί στην ομαδική έκθεση "Κήποι σε εξέλιξη".