Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Νεκρή φύση σε εξέλιξη: ομαδική έκθεση στην Ξάνθη

Νεκρή φύση σε εξέλιξη: ομαδική έκθεση στην Ξάνθη
Ο χώρος τέχνης «Ορφέως 20» στην Ξάνθη παρουσιάζει την ομαδική έκθεση με τίτλο «Νεκρή φύση σε εξέλιξη» σε επιμέλεια του

Γιώργου Τσακίρη.


Η έκθεση των Βαγγέλη Ματζίρη, Μαρίας Μυστακίδου, Αιμιλίας Σερδάκη, Γιάννη Σταμενίτη, Μαρίας Συμεωνίδου και Γιώργου Τσακίρη, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένα είδος σύνθεσης των ιδεών που οι καλλιτέχνες έχουν αναπτύξει γύρω από τη λειτουργία της φύσης στο καλλιτεχικό έργο .

 

 

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες λειτουργούν ως οργανωτές των τρόπων με τους οποίους το ζωγραφικό βλέμμα πραγματώνει εικαστικά τις συνθήκες εκείνες μέσα από τις οποίες η φύση θα λειτουργήσει στην απόλυτη αυτάρκειά της, χωρίς να παραποιηθεί στη σύστασή της οργανικά και βιολογικά.

 


Στην έκθεση αυτή αντιπαρατίθεται η ακινητοποιημένη ζωγραφική νεκρή φύση, με την ζωντανή νεκρή φύση που υπόκειται στις διαδικασίες της σήψης, της φθοράς, της αλλοίωσης και της εκ νέου ανανέωσης και επιβίωσης… η ατελείωτη γονιμότητα της ζωής…

 


Οι καλλιτέχνες της έκθεσης - ζωγράφοι και γλύπτες- που συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., παρουσιάζουν το ερευνητικό τους έργο γύρω από τις επεμβάσεις στη φύση, με κατασκευές, εγκαταστάσεις, γλυπτά και προσχέδια, όπου αναπτύσσεται η διαδικασία της φθοράς και της εξέλιξης στη νεκρή φύση.


 
Ο Γιώργος Τσακίρης διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Σχετικές ειδήσεις
This Is Not Normal: Ομαδική έκθεση στην Fo Kia Nou 24/7
02.01.2017 13:32
Ο χώρος σύγχρονης τέχνης Fo Kia Nou 24/7 παρουσιάζει την έκθεση“This Is Not Normal” σε επιμέλεια της Mary Cox, με εννέα καλλιτέχνες που εκπροσωπούν την καλλιτεχνική σκηνή του Σαν Φρανσίσκο.
Προσοχή στο κενό: ομαδική έκθεση στη γκαλερί Alma
23.11.2016 15:50
Η αίθουσα τέχνης ALMA παρουσίαζει την ομαδική έκθεση «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΚΕΝΟ», σε επιμέλεια Χρίστου Χριστοφή. Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Tρίτη, 13 Δεκεμβρίου 2016, στις 20:00.
Ανακαλύπτοντας το παρελθόν: Τοπίο και Νεκρή φύση: Έκθεση στην MaLou Art Consulting & Gallery
08.11.2016 11:28
Η MaLou Art Consulting & Gallery παρουσιάζει μια σειρά ομαδικών εκθέσεων με τίτλο ‘’Ανακαλύπτοντας το παρελθόν’’. Στην πρώτη έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένα έργα Ευρωπαίων, Ρώσων και Ελλήνων καλλιτεχνών του 20ου αιώνα με θέμα ‘’Τοπίο και νεκρή φύση’’ από τη συλλογή της MaLou Art Consulting & Gallery.
Η περίπτωση Καποδίστρια: Ομαδική έκθεση στην Δημοτική Πινακοθήκη Ναυπλίου
02.08.2016 15:59
Το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 στις 20.00 εγκαινιάζεται στην Αίθουσα της Δημοτικής Πινακοθήκης Ναυπλίου στο Βουλευτικό η ομαδική εικαστική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια» σε επιμέλεια της Ίριδας Κρητικού.
Θαυμαστός Καινούργιος Κόσμος: Ομαδική έκθεση στη Λέσβο
26.07.2016 12:55
Η K-Gold Temporary Gallery παρουσιάζει από τις 8 Αυγούστου 2016 την ομαδική έκθεση Θαυμαστός Καινούριος Κόσμος σε επιμέλεια του Νικόλα Βαμβουκλή σε μια νεοκλασική κατοικία στην Αγία Παρασκευή της Λέσβου.