Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Συναυλία Βάσκικης λαϊκής μουσικής με τους Χάριοτς στο Ινστιτούτο Θερβάντες

Συναυλία Βάσκικης λαϊκής  μουσικής με τους Χάριοτς στο Ινστιτούτο Θερβάντες
Το Ινστιτούτο Θερβάντες παρουσιάζει τους Χάριοτς σε μια Συναυλία Βάσκικης λαϊκής μουσικής τη Μ. Δευτέρα …

18 Απριλίου 2011. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 


Η επιτυχία αυτού του συγκροτήματος έγκειται στο ότι τα μέλη του διασκεδάζουν και κάνουν και τους άλλους να διασκεδάζουν με την μουσική , σε μια συναυλία διαφορετική, στην οποία συνδυάζουν διαφορετικές κουλτούρες στο πλαίσιο της λαϊκής μουσικής.

 


Από το 2007 που ιδρύθηκαν στο Ιρούν της Χώρας των Βάσκων, οι Χάριοτς έχουν δώσει πολλές συναυλίες στην Ισπανία και στο εξωτερικό, με σημαντικότερη αυτή που έδωσαν το 2008 στο Λίβερπουλ, στην θρυλική πάμπ “THE CAVERN”, όπου γεννήθηκαν οι Beatles.

 


Στα τρία χρόνια της καριέρας τους οι Χάριοτς διεύρυναν το ρεπερτόριό τους σε πάνω από 70 θέματα, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και δικές τους συνθέσεις, όπως και πολύ ιδιαίτερες εκτελέσεις διαφορετικού ύφους βάσκικης, κέλτικης, αργεντίνικης μουσικής και μουσικής κλεζμέρ.

 


Τον Μάιο του 2010 ηχογράφησαν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, το Ιρούν, τον πρώτο τους δίσκο με τον τίτλο “Toki Alai Zorionak”.

 


Σ’ αυτή τη συναυλία τους θα παρουσιάσουν κυρίως μουσική της Χώρας των Βάσκων που θέλουν να κάνουν γνωστή στην Ελλάδα.

 

 

Χούλιο Μπράβο: Βιολί , βιόλα, κιθάρα, μαντολίνο.
Μαϊτέ Ελιθόντο: Άρπα, πιάνο .
Ινίγκο Σαλαμπέρρια: Βιολί, βιόλα, ντέφι.
Μιγκέλ Άνχελ Γκαρθία: Μπάσο , κλαρινέτο, κιθάρα, φλογέρα.

 

Σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ετσεπάρε.

Σχετικές ειδήσεις
Οι αυλοί του βασιλιά: Συναυλία από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.11.2016 13:44
Με τίτλο «Οι αυλοί του βασιλιά» η συναυλία που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μιχάλη Οικονόμου, την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, σε συνεργασία με τη Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα και το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, είναι αφιερωμένη στο μεγαλοπρεπές εκκλησιαστικό όργανο και σε τρία εμβληματικά έργα γραμμένα γι αυτό.
Η Βασιλική Καρακώστα σε μία συναυλία Ελληνικής Δημοτικής μουσικής στο Ίδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη
18.10.2016 14:44
Η ερμηνεύτρια Βασιλική Καρακώστα παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ίδρυμα Θεοχαράκη το concerto δώδεκα κλασικών τραγουδιών της Ελληνικής δημοτικής και λαϊκής μουσικής παράδοσης, ενορχηστρωμένα με τον παγκόσμιο κλασικό ήχο.
Οι πόλεις της μουσικής - Λειψία: Η εναρκτήρια συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής
30.09.2016 16:07
Η επίσημη έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου 2016-2017 της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών πραγματοποιείται την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συναυλία «Οι Πόλεις της Μουσικής-Λειψία», η οποία, υπό τη μουσική διεύθυνση του Στέφανου Τσιαλή, εγκαινιάζει ταυτοχρόνως τον κύριο, φετινό, θεματικό κύκλο του προγραμματισμού της Ορχήστρας με τίτλο «Οι Πόλεις της Μουσικής», ο κύκλος αυτός, θα ταξιδέψει το κοινό, καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, σε εννέα από τα, ιστορικά σημαντικότερα, μουσικά κέντρα του παγκόσμιου χάρτη, επιλέγοντας το συναυλιακό πρόγραμμα να σχετίζεται κάθε φορά με μια πόλη, βάσει λιγότερο ή περισσότερο προφανών συνειρμών.
Εμείς κι ο κόσμος VIII: Συναυλία της ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
13.05.2016 15:57
Η, πλήρους δράσης κι αισθητικής ακρίβειας, Πρώτη Συμφωνία που συνέθεσε ο Ντμίτρι Σοστακόβιτς μόλις στα 19 του χρόνια. Το αειθαλές Πρώτο κοντσέρτο για πιάνο του Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκυ, με σολίστ τον 33χρονο Βασίλη Βαρβαρέσο, παλαιό γνώριμο της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και έναν από τους κορυφαίους πιανίστες της γενιάς του. Και ο «Νόστος Ι», το έργο που συνέθεσε πέρυσι ο Χρήστος Σαμαράς, αξιοποιώντας ένα «κολλάζ στοιχείων της λαϊκής και δημοτικής μας μουσικής». Αυτό είναι το πρόγραμμα της συναυλίας που θα δώσει η Κ.Ο.Α. την Παρασκευή 20 Μαΐου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γερμανού Ekhart Wycik, ενός από τους διεθνώς ταχύτατα ανερχόμενους αρχιμουσικούς, γνωστού για την ευρύτητα του ρεπερτορίου του και για τη στυλιστική του ευελιξία.
Μνήμη: Συναυλία από τους Εx Silentio στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.04.2016 13:33
Συνεχίζοντας την παράδοση των ετήσιων εκδηλώσεών του για το Θείο Πάθος, το Μέγαρο Μουσικής εγκαινιάζει τον φετινό Κύκλο Adagio-Μουσικές για τις μέρες του Πάσχα, με το κορυφαίο σύνολο παλαιάς μουσικής Ex Silentio, το οποίο θα παρουσιάσει τη συναυλία με τίτλο «Μνήμη» το Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου (ώρα έναρξης 20:30) στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.