Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Οι Human Touch και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στο Half Note Jazz Club

Οι Human Touch και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος στο Half Note Jazz Club
Οι Human Touch είναι πια ένα «ιστορικό» τρίο που πολλοί το αποκαλούν το «καλύτερα κρυμμένο μυστικό των Βαλκανίων» - χωρίς όμως η μουσική του

δημιουργικότητα ν’ αποτελεί μυστικό. Το σχήμα αποτελείται από τους David Lynch (σαξόφωνα, φλάουτα, κρουστά κ.λπ.), Γιώτη Κιουρτσόγλου (μπάσο, κρουστά κ.ά.) και Σταύρο Λάντσια (πιάνο, πλήκτρα, ντραμς, κρουστά, κιθάρα, μελόντικα κ.ο.κ.) και έχει μια πολυετή παρουσία στα μουσικά πράγματα της χώρας μας – και ευρύτερα – καθορίζοντας κάθε φορά και σε κάθε περίπτωση την ιδιαίτερη μουσική φυσιογνωμία του.

 

 

Οι Human Touch κινούνται σε πλαίσια που δεν γνωρίζουν όρια – παρά μόνο αυτά που θέτουν οι ίδιοι σαν καλλιτέχνες . Παίζουν εξίσου καλά world jazz και straight soul ή οτιδήποτε και έχουν συνεργαστεί με διαφορετικούς μουσικούς όπως οι Trilok Gurtu, Arturo Sandoval, Billy Cobham, Arild Andersen, Δ. Σαββόπουλος, Ορφ.  Περίδης κ.α.

 

 

Τώρα συναντιούνται εδώ  για πρώτη φορά με τον Μπάμπη Παπαδόπουλο - κιθαρίστα  του θρυλικού πια συγκροτήματος Τρύπες -  όπου πέρα από τις δικές του συνθέσεις,  έδωσε  στο συγκρότημα ένα χαρακτηριστικά διαφορετικό  και εξόχως ενδιαφέροντα ήχο με το παίξιμο του.

 

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, είτε στις προσωπικές δουλειές του, είτε στις πολλές συνεργασίες του - Θ. Παπακωνσταντίνου , Ν. Παπάζογλου, Φ. Φλωρίδη, Σ. Μάλαμα  και τώρα με τους  Χειμερινούς  Κολυμβητές - καταφέρνει να περνά με ευκολία από την ελληνική λαϊκή μουσική,  στην ροκ ψυχεδέλεια και στην avant garde της Νέας Υόρκης, πάντα με μοναδικούς αυτοσχεδιάσμους και απρόβλεπτους πειραματισμούς....

Ο Μπάμπης Παπαδόπουλος δε θα συμμετέχει την Παρασκευή 06/05.

 

 

David Lynch: σαξόφωνα, φλάουτα, κρουστά
Γιώτης Κιουρτσόγλου: μπάσο , κρουστά
Σταύρος Λάντσιας: πιάνο , πλήκτρα, ντραμς, κρουστά, κιθάρα, μελόντικα
Μπάμπης Παπαδόπουλος: κιθάρα

 

Διαβάστε επίσης: http://www.culturenow.gr/greek-music/David_Lynch:_Η_αλλαγή_είναι_η_φύση_της_ζωής.html 

Σχετικές ειδήσεις
Ο Μάκης Αμπλιανίτης στο Half Note Jazz Club
26.01.2017 16:40
Ο κορυφαίος κιθαρίστας-συνθέτης Μάκης Αμπλιανίτης θα παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ “URANOS” στη σκηνή του Half Note Jazz Club, σ’ έναν απόλυτα ταιριαστό χώρο όπου έχει παρουσιάσει και τις προηγούμενες δισκογραφικές του δουλειές.
Ο Ψαραντώνης live στο Half Note Jazz Club
04.01.2017 14:34
Πάντα συναρπαστικά είναι τα μουσικά ταξίδια που κάνουμε με τον σπουδαίο λυράρη Ψαραντώνη. Στις νέες του εμφανίσεις στο Half Note Jazz Club, ο κορυφαίος εκφραστής της Κρητικής παράδοσης θα μας παρασύρει από Παρασκευή 13 έως Δευτέρα 16 Ιανουαρίου «Εκειά που σμίγουν οι καιροί». Με τη θεϊκή του λύρα και τη χαρακτηριστική φωνή του θα μας πάει σε ταξίδια αρχέγονα. Στο πλευρό του η Νίκη Ξυλούρη στο τραγούδι, ο Λάμπης Ξυλούρης στο ούτι και ο Γιάννης Παξιμαδάκης στο λαούτο.
Nikolas Anadolis Trio live στο Half Note
13.10.2016 16:16
Ο Νικόλας Αναδολής, ένας από τους κορυφαίους τζαζ πιανίστες της νεότερης γενιάς με απήχηση σε Ευρώπη και Αμερική, έρχεται με το τρίο του στη σκηνή του Half Note Jazz Club.
Half Note Jazz Club: Οι πρώτες συναυλίες της νέας σεζόν
29.09.2016 17:14
Για μια ακόμη χρόνια το Half Note Jazz Club, το αγαπημένο jazz στέκι της Αθήνας, υπόσχεται μια εκρηκτική σεζόν με εμφανίσεις σπουδαίων ονομάτων της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Το νέο του πρόγραμμα διαπερνά ποιοτικά όλο το μουσικό φάσμα χωρίς ξεκάθαρες ετικέτες. Καλύπτει σε εύρος ήχους jazz, blues, world μέχρι funk, swing, tango, cabaret, χωρίς να λείπουν επιλεγμένα και ξεχωριστά ονόματα της ελληνικής σκηνής
Οι Human Touch στο Faust
04.04.2016 15:23
Οι Human Touch επιστρέφουν στη γνώριμη σκηνή του Faust για ακόμη ένα live, την Κυριακή 10 Απριλίου 2016.