Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Μαμά Ελλάδα² απ’ την ομάδα Abovo στη Θεσσαλονίκη

Μαμά Ελλάδα² απ’ την ομάδα Abovo στη Θεσσαλονίκη
Μετά από το «Εκεί, εκεί στην Κόλαση» και το «Ζελόβ», οι AbOvo ξαναχτυπούν… αυτήν τη φορά την ίδια τους τη χώρα. Μία πολιτική κωμωδία , με

τίτλο: «Μαμά Ελλάδα²». Η παράσταση θα παρουσιαστεί τη Μ. Δευτέρα 18 και Μ. Τρίτη 19 Απριλίου 2011 στο Block33 στη Θεσσαλονίκη με ελεύθερη είσοδο.

 

Η κυβέρνηση πουλάει την Ακρόπολη στην Εκκλησία για να γίνει... καζίνο. Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι, μάρτυρες της συναλλαγής, βγαίνουν από τους τάφους τους και προσπαθώντας να σώσουν την Ακρόπολη μπλέκουν στα δίχτυα της σύγχρονης... ξεχαρβαλωμένης Ελλάδας.

 

Στο δρόμο τους συναντούν τον επικοινωνιακό πολιτικό, την αδίστακτη δημοσιογράφο, τον κακο-εκπαιδευμένο μπάτσο, την 15χρονη επαναστάτρια, και τέλος, την Τηλεόραση στην τελική μάχη με τους παπάδες για την κηδεμονία της Μαμάς Ελλάδας.

 

 

Το «Μαμά Ελλάδα 2» ξεκίνησε να παίζεται το Φεβρουάριο του 2009 και μέσα σε ένα χρόνο ξεπέρασε τους 8.000 θεατές , σε λιγότερες από 100 παραστάσεις. Το πολιτικό θέμα της παράστασης προκάλεσε ένα κύμα ενδιαφέροντος από τα ξένα μέσα ενημέρωσης. Η Washington Times, η Le Monde, η Süddeutsche Zeitung, το περιοδικό Der Spiegel, το κρατικό κανάλι της Δανίας DR, αλλά και το BBC world φιλοξένησαν αποσπάσματα από την παράσταση, φωτογραφίες καθώς και συνεντεύξεις από τους AbOvo, δίνοντας στο «Μαμά Ελλάδα2» μια διεθνή δημοσιότητα. Παράλληλα με όλα αυτά, την παράσταση παρακολούθησε και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

 

 

Σύλληψη – κείμενα: Γιάννης Παλαιολόγος, Γιάννης Σαρακατσάνης, AbOvo
Σκηνοθεσία: Γιάννης Σαρακατσάνης

 

Παίζουν: Γιάννης Γιαννούλης, Λευτέρης Ελευθερίου, Βάσω Καβαλιεράτου, Μαρία Μπαλούτσου, Φάνης Παυλόπουλος, Γιάννης  Σαρακατσάνης, Σωσώ Χατζημανώλη, Βάσω Χελά

 

Μουσική: Αλέξης Ιωάννου, Θάνος Κοσμίδης, Σπύρος Μοσχούτης
Σκηνικά - Κοστούμια: Θάνος Κοσμίδης, Αγγελική Μπόζου
Φωτισμοί: AbOvo


Η ομάδα AbΟvo επιχορηγείται από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ. – Υπουργείο Πολιτισμού

Σχετικές ειδήσεις
Δάφνες και Πικροδάφνες, από τη Θεατρική Ομάδα ENIGMA στο Θέατρο Αμαλία
10.02.2017 15:35
Τη διαχρονική πολιτική κωμωδία των Δημήτρη Κεχαΐδη-Ελένης Χαβιαρά «Δάφνες και Πικροδάφνες» σε σκηνοθεσία Κυριάκου Δανιηλίδη θα παρουσιάσει η Θεατρική Ομάδα Enigma από το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στο Θέατρο Αμαλία, στη Θεσσαλονίκη.
Γιατί μαμά;, της Τζωρτζίνας Τζήλιου στο Χώρο Τέχνης 14η Μέρα
05.01.2017 11:29
Μετά την επιτυχημένη παρουσίαση στο Studio Μαυρομιχάλη από τον Οκτώβριο έως τον Δεκέμβριο του 2016, η παράσταση «Γιατί Μαμά» θα συνεχιστεί στον Χώρο Τέχνης 14η Μέρα τον χειμώνα και την άνοιξη του 2017.
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Γιατί Μαμά;, της Τζωρτζίνας Τζήλιου στο Studio Μαυρομιχάλη
28.09.2016 10:10
Το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει τον θεατρικό μονόλογο της Τζωρτζίνας Τζήλιου, Γιατί Μαμά;
Kafka’s Freaks, του Νικόλα Βαγιονάκη για 2η χρονιά στο θέατρο Φούρνος
07.09.2016 15:11
Μετά την πολύ επιτυχημένη πορεία της παράστασης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Λονδίνο, η παράσταση «Kafka’s Freaks» σε σκηνοθεσία και ερμηνεία του Νικόλα Βαγιονάκη επανέρχεται από 13 Οκτώβρη 2016 στο θέατρο Φούρνος.