Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Έφυγε ο Νίκος Παπάζογλου - Σήμερα το τελευταίο αντίο

Έφυγε ο Νίκος Παπάζογλου - Σήμερα το τελευταίο αντίο
O Νίκος Παπάζογλου έχασε τελικά τη μάχη με την επάρατο νόσο την Κυριακή των Βαΐων 17 Απριλίου 2011. Άνθρωπος απλός, αληθινός ...

και χαμογελαστός, προίκισε το ελληνικό τραγούδι με δεκάδες υπέροχα κομμάτια από τον χιλιοτραγουδισμένο «Αύγουστο» μέχρι το «Τρελή κι αδέσποτη», «Κανείς εδώ δεν τραγουδά», «Οι μάγκες δεν υπάρχουν πια», «Πότε Βούδας πότε Κούδας», «Απόψε σιωπηλοί» και τόσα άλλα…

 

 

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 20 Μαρτίου του 1948. Ξεκίνησε την καριέρα του την δεκαετία του \'60 περνώντας από τους Olympians και τους Zealot. Συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τους Διονύση Σαββόπουλο, Μανώλη Ρασούλη και Νίκο Ξυδάκη. Έγινε ευρέως γνωστός με το δίσκο του Μανώλη Ρασούλη, «Η εκδίκηση της γυφτιάς».

 

 

Από την παραγωγή αυτή του Σαββόπουλου, μαθαίνουμε ότι το παρατσούκλι του ήταν «push-pull», λόγω των τεχνικών του γνώσεων. Χαρακτηριστικό του Παπάζογλου ήταν το κόκκινο φουλάρι που φορούσε στο λαιμό σε όλες του τις εμφανίσεις.

 

Αγαπημένη του ενασχόληση ήταν το στούντιο «Αγροτικόν», στη Θεσσαλονίκη όπου ηχογραφούσε τις δουλειές του αλλά και δουλειές άλλων καλλιτεχνών.

 

 

Τραγούδια του τραγούδησαν πολλοί μεγάλοι Έλληνες τραγουδιστές και επίσης στήριξε αρκετούς στα πρώτα τους βήματα μέσα από το στούντιό του. Ο Παπάζογλου πέθανε από καρκίνο στις 17 Απριλίου 2011, λίγο καιρό μετά τον θάνατο του συνεργάτη του Μανώλη Ρασούλη.

 

 

 

Δισκογραφία


Η εκδίκηση της γυφτιάς (1978)
Χαράτσι (1984)
Μέσω Νεφών (1986)
Σύνεργα (1990)
Επιτόπιος ηχογράφησις στο θέατρο του Λυκαβηττού (1991)
Όταν κινδυνεύεις παίξε την πουρούδα (1995)
Μάισσα Σελήνη (2005)

 


Φίλοι, συνεργάτες και συγγενείς θα πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο καλλιτέχνη τη Μεγάλη Δευτέρα στις 4 το απόγευμα στον Ιερό Ναό του Αγίου Θεράποντα στην Τούμπα στη Θεσσαλονίκη.

 


Πηγή βιογραφικών στοιχείων: http://el.wikipedia.org/