Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Η Φένια Παπαδόδημα τραγουδά στο θέατρο Eliart

Η Φένια Παπαδόδημα τραγουδά στο θέατρο Eliart
Η Φένια Παπαδόδημα τραγουδά στο θέατρο Eliart, έξι μελοποιημένα ποιήματα από την συλλογή «Το ανοιχτό βιβλίο» του Paul Eluard την

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011.

 


Η ποίηση του Paul Eluard μελοποιημένη από τον Μίκη Θεοδωράκη, σε μία σύνθεση αντιθέσεων. Ambient ηχητικά τοπία και αυτοσχεδιασμοί συνδιαλέγονται με το αυθεντικό κείμενο .

 

Ο λόγος του Eluard αντικατοπτρίζεται στην ανορθόδοξη χρήση των μουσικών οργάνων αλλά και στην ταυτόχρονη ηλεκτρονική επεξεργασία ήχου και εικόνας.

 


Στην βάση την ελευθερίας της έμπνευσης και της έκφρασης, επιδιώξαμε συνειδητά να δημιουργήσουμε νέες γέφυρες/ερεθίσματα στον ακροατή/θεατή του 21ου αιώνα.

 

 


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 


Φένια Παπαδόδημα – τραγούδι
Τάνια Γιαννούλη – πιάνο
Spyweirdos – electronics
Γιώργος Παλαμιώτης – processed fretless bass
Άρης Μιχαλόπουλος – visuals

Σχετικές ειδήσεις
Το Amorgo quintet στο Κελάρι Athenaeum
02.02.2017 12:24
Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2017 το Κελάρι Athenaeum φιλοξενεί ξανά τη Φένια Παπαδόδημα και το Amorgo quintet.
Ακύρωση - Ο κόσμος ο μικρός, ο Μέγας του Οδυσσέα Ελύτη στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
19.10.2016 12:13
Ένα ταξίδι στο έργο του Οδυσσέα Ελύτη με οδηγό την μουσική του Γιώργου Κουρουπού, θα λάβει χώρα την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ένα πρόγραμμα λόγου και μουσικής που παρουσιάζει κυρίαρχες όψεις του έργου του Οδυσσέα Ελύτη, μέσα από την ποίηση και τα πεζά του, μέσα από τα μελοποιημένα ποιήματα-τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού. - Η συναυλία ακυρώνεται
Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας στην Τήνο
28.07.2016 17:05
Για δέκατη χρονιά, με πρωτοβουλία του Σωματείου «Οι Φίλοι της Τήνου», και σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Τήνου, διοργανώνεται την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 μια συναυλία έντονα συναισθηματική με τίτλο «Ο Μανώλης Μητσιάς τραγουδά...την άμμο της θάλασσας», σ' έναν ατμοσφαιρικό χώρο μοναδικής ενέργειας και δυναμικής, όπως αυτός του Θεάτρου Κώστα Τσόκλη στον Κουμάρο της Τήνου.
Η Γλυκερία τραγουδά για την ΑΚΤ-ΕΙΝ στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά
21.07.2016 14:00
H αυθεντική ερμηνεύτρια Γλυκερία, παρουσιάζει την Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016 στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά ένα αφιέρωμα στους μουσικούς δρόμους της Μικράς Ασίας.
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου τραγουδά για την Άκτ-ειν στο Βεάκειο
09.06.2016 13:38
Ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου με τη Ματούλα Ζαμάνη και τους υπόλοιπους συνεργάτες τους, θα βρίσκονται στο Βεάκειο Θέατρο Πειραιά τη Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016.