Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Βασίλης Αλεξάκης - Η πρώτη λέξη: παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Βασίλης Αλεξάκης - Η πρώτη λέξη: παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Με την υποστήριξη Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, οι εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ με χαρά υποδέχονται τον Βασίλη ΑΛΕΞΑΚΗ

στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του: Η πρώτη λέξη την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, ώρα 19:00,στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Hellexpo, Εγνατίας 154).

 

 

 

Ο Βασίλης Αλεξάκης μετακομίζει στο Παρίσι το 1968 αλλά δεν σταματά να μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ της Γαλλίας και της χώρας καταγωγής του, την Ελλάδα. Το έργο αυτού του πολυγραφότατου συγγραφέα εμπνέεται από το μείγμα των δυο αυτών πολιτισμών. Ο Βασίλης Αλεξάκης γράφει άλλοτε στα γαλλικά, άλλοτε στα ελληνικά, αφηγήσεις χρωματισμένες με μαύρο χιούμορ, συνδυάζοντας αυτοβιογραφία, παγκόσμια ιστορία, φανταστική αφήγηση και αστυνομικό μυθιστόρημα .

 

 

 

Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και σκιτσογράφος, έχει συγγράψει πάνω από δεκαπέντε βιβλία, ανάμεσα στα οποία και «Το Σάντουιτς», «Το Κεφάλι της γάτας», «Έλεγχος ταυτότητας», «Παρίσι-Αθήνα», «Η μητρική γλώσσα», και «Οι ξένες λέξεις». Το 2007 δημοσιεύει το μυθιστόρημα «μ.χ.» που διηγείται τις περιπέτειες ενός νεαρού ιστορικού στον οποίον μια ηλικιωμένη κυρία αναθέτει μια έρευνα για τους μοναχούς του Αγίου Όρους. Το έργο του Βασίλη Αλεξάκη, ανάμεσα σε δυο πολιτισμούς, ωθεί τον αναγνώστη στην καρδιά της προσωπικής και οικουμενικής ιστορίας του ανθρώπου...

 

Σχετικές ειδήσεις
Τάλγκο - Βασίλης Αλεξάκης
06.06.2016 10:36
Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επανακυκλοφορεί το μυθιστόρημα Τάλγκο του Βασίλη Αλεξάκη.
Παρουσίαση του βιβλίου
10.05.2016 10:06
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός», η Θρακική Εστία Νομού Καβάλας και η Κάπα Εκδοτική σάς προσκαλούν στην πρώτη επίσημη παρουσίαση του βιβλίου του Ζήση Α. Βαπορίδη, με τίτλο Λυκούργος, ο βασιλιάς του Παγγαίου και άλλοι μύθοι της περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου στις 19:30 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας «Βασίλης Βασιλικός».
Παρουσίαση του βιβλίου Κηλίδες ήλιου του Γεράσιμου Κουβαρά στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης
29.01.2016 15:23
O Σύνδεσμος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης ΣΑΩΘ σε συνεργασία με το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και τις εκδόσεις «Λιτρίβι» σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής 24 ελληνικών χαϊκού «Κηλίδες ήλιου» του Γεράσιμου Κουβαρά, τη Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 20.30 στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Tα Public υποδέχονται την Σώτη Τριανταφύλλου για την παρουσίαση του νέου της βιβλίου
21.01.2016 12:53
Τα Public Συντάγματος και οι εκδόσεις Πατάκη σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της Σώτης Τριανταφύλλου με τίτλο Πλουραλισμός, πολυπολιτισμικότητα, ενσωμάτωση, αφομοίωση: Σημειώσεις για τη σύγχρονη ανοιχτή κοινωνία την Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016.
Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ' όνομά σου - Γιάννης Μεγαλακάκης: Παρουσίαση βιβλίου στο θέατρο ΠΚ
04.12.2015 09:39
Την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2015 στο θέατρο ΠΚ θα παρουσιαστεί το δεύτερο βιβλίο με μαντινάδες του Γιάννη Μεγαλακάκη με τίτλο "Αγαπημένη λέξη μου έγινε τ' όνομά σου"