Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Βασίλης Αλεξάκης - Η πρώτη λέξη: παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Βασίλης Αλεξάκης - Η πρώτη λέξη: παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη

Με την υποστήριξη Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης, οι εκδόσεις ΕΞΑΝΤΑΣ και το βιβλιοπωλείο ΙΑΝΟΣ με χαρά υποδέχονται τον Βασίλη ΑΛΕΞΑΚΗ

στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση του νέου βιβλίου του: Η πρώτη λέξη την Παρασκευή 15 Απριλίου 2011, ώρα 19:00,στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (εντός ΔΕΘ-Hellexpo, Εγνατίας 154).

 

 

 

Ο Βασίλης Αλεξάκης μετακομίζει στο Παρίσι το 1968 αλλά δεν σταματά να μοιράζεται το χρόνο του μεταξύ της Γαλλίας και της χώρας καταγωγής του, την Ελλάδα. Το έργο αυτού του πολυγραφότατου συγγραφέα εμπνέεται από το μείγμα των δυο αυτών πολιτισμών. Ο Βασίλης Αλεξάκης γράφει άλλοτε στα γαλλικά, άλλοτε στα ελληνικά, αφηγήσεις χρωματισμένες με μαύρο χιούμορ, συνδυάζοντας αυτοβιογραφία, παγκόσμια ιστορία, φανταστική αφήγηση και αστυνομικό μυθιστόρημα .

 

 

 

Δημοσιογράφος, συγγραφέας, σκηνοθέτης και σκιτσογράφος, έχει συγγράψει πάνω από δεκαπέντε βιβλία, ανάμεσα στα οποία και «Το Σάντουιτς», «Το Κεφάλι της γάτας», «Έλεγχος ταυτότητας», «Παρίσι-Αθήνα», «Η μητρική γλώσσα», και «Οι ξένες λέξεις». Το 2007 δημοσιεύει το μυθιστόρημα «μ.χ.» που διηγείται τις περιπέτειες ενός νεαρού ιστορικού στον οποίον μια ηλικιωμένη κυρία αναθέτει μια έρευνα για τους μοναχούς του Αγίου Όρους. Το έργο του Βασίλη Αλεξάκη, ανάμεσα σε δυο πολιτισμούς, ωθεί τον αναγνώστη στην καρδιά της προσωπικής και οικουμενικής ιστορίας του ανθρώπου...

 

Σχετικές ειδήσεις
Παρουσίαση του βιβλίου
06.02.2017 13:28
Oι Εντύποις Εκδόσεις σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Μικρές Ιστορίες για Μεγάλους, στη Θεσσαλονίκη στο Ηλιοτρόπιο café, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017.
 Η Θεματική Λέσχη Ανάγνωσης ξεκινά στο Γαλλικό Ινστιτούτο
02.02.2017 17:22
Η θεματική λέσχη ανάγνωσης είναι μια από τις καινούργιες εκδηλώσεις στο πρόγραμμα του Γαλλικού Ινστιτούτου για το 2017. Η πρώτη συνάντηση της λέσχης θα έχει θέμα τον έρωτα και θα γίνει στις 14 Φεβρουαρίου - ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου - στις 19.30 στο καφέ του Γαλλικού Ινστιτούτου.
Ο Θωμάς Συμεωνίδης στις Λέξεις επί Σκηνής του Γαλλικού Ινστιτούτου
26.01.2017 10:45
Στην πρώτη για το 2017 εκδήλωση του κύκλου «Λέξεις επί σκηνής» ο Θωμάς Συμεωνίδης παρουσιάζει στο Γαλλικό Ινστιτούτο, το κείμενό του «Υπάρχει επίσης» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γαβριηλίδης, σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου.
Παρουσίαση του βιβλίου Ο Στεναγμός των Πενήτων του Σταύρου Ζουμπουλάκη στο ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης
06.12.2016 10:38
To Μορφωτικό Ίδριμα Εθνικής Τραπέζης και οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Σταύρου Ζουμπουλάκη Ο Στεναγμός των Πενήτων δοκίμια για τον Παπαδιαμάντη στο βιβλιοπωλείο του ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκη την Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2016.ΜΙΕΤ Θεσσαλονίκης
Ο Βασίλης Αλεξάκης παρουσιάζει το νέο του μυθιστόρημα
02.12.2016 14:54
Τα Public και οι εκδόσεις Μεταίχμιο μας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου μυθιστορήματος του Βασίλη Αλεξάκη, Το Κλαρινέτο, την Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016, στις 9 μ.μ., στο Public Café Συντάγματος.