Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ενας χορός μόνο για κείνον

Ενας χορός μόνο για κείνον
Πώς είναι, αλήθεια, να κοιτάζεις τον εαυτό σου από μακριά και να τον παρατηρείς; Αυτό έρχεται να δείξει ο Βάσκος χορευτής Ασιέρ Θαμπαλέτα με ένα πρωτότυπο χοροθέαμα. Για μία και μοναδική εμφάνιση ο καταξιωμένος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει στο κοινό μια διαφορετική παράσταση στο Κέντρο Τεχνών στο ACS την Κυριακή 23 Μαρτίου.

Πώς είναι, αλήθεια, να κοιτάζεις τον εαυτό σου από μακριά και να τον παρατηρείς; Αυτό έρχεται να δείξει ο Βάσκος χορευτής Ασιέρ Θαμπαλέτα με ένα πρωτότυπο χοροθέαμα. Για μία και μοναδική εμφάνιση ο καταξιωμένος καλλιτέχνης θα παρουσιάσει στο κοινό μια διαφορετική παράσταση στο Κέντρο Τεχνών στο ACS την Κυριακή 23 Μαρτίου.

Η παράσταση με τίτλο EGO-tik έχει σαν κύριο θέμα την επαφή του χορευτή με το εγώ του. Ο Θαμπαλέτα ως κύριος κριτής του ίδιου του εαυτού του αντιλαμβάνεται και παρατηρεί τις κινήσεις και τις αντιδράσεις του, δίνοντας έναν διαφορετικό τόνο στη χορογραφία .

Αυτό που παλεύει να δείξει και να αποδείξει, είναι πόσο συχνά συμβαίνει η αίσθηση για τον ίδιο μας τον εαυτό να διαφέρει από εκείνη του κόσμου, δίνοντας ο ίδιος το παράδειγμα. Στην περίπτωση αυτή το κοινό έχει διπλή υπόσταση, αυτή του θεατή και αυτή του κριτή.

Ο Ασιέρ Θαμπαλέτα γεννήθηκε στο Εσκιο (Χώρα των Βάσκων) το 1972. Από το 1994 συμμετείχε ως ερμηνευτής στα χορευτικά σχήματα Αρτεσθένα (Arteszena), Αντεσόρας (Adeshoras), Ομάδα του Βιθέντε Σάεθ (Vicente Sáez), Οχαράσκα (Hojarasca), Κου-ρο & Σία (Q-ro & Cia) και Μασκαράδα (Mascarada).

Από το 1999 ως το 2004 ήταν μέλος της ελβετικής ομάδας Alia, με έδρα τη Γενεύη, με την οποία συμμετείχε στη δημιουργία έξι έργων χοροθεάτρου και σε διάφορα παράλληλα δρώμενα, όπως ταινίες, εκθέσεις και δημόσιους αυτοσχεδιασμούς.


INFO
Κέντρο Τεχνών στο ACS, ΓΑΡΥΤΤΟΥ 53, Χαλάνδρι, τηλ.: 210 63 93 341
Κυριακή 23 Μαρτίου & ώρα 20:30
Τιμές εισιτηρίων: 20 ευρώ, 15 ευρώ (φοιτητικό-παιδικό)
10ευρώ για τους μαθητές και τα μέλη της Βιβλιοθήκης του Ινστιτούτου Θερβάντες, απαραίτητη η επίδειξη της κάρτας μέλους).

Σχετικές ειδήσεις
Ο
31.01.2017 12:27
Το «Θέατρο Κνωσός» με το νέο έτος ξαφνιάζει ευχάριστα τους φίλους του πολιτισμού. Θέτει σε άμεση εφαρμογή, ένα πρωτότυπο, ρηξικέλευθο και ανατρεπτικό εγχείρημα, με στόχο να αναβαθμίσει τα πολιτισμικά δρώμενα της χώρας μας. Ο σκηνοθέτης Γιώργος Ρεμούνδος ιδρύει το «Θέατρο των Φτωχών» αποκλειστικά και μόνο για την παράσταση «Ο Πίθηκος», βασισμένη στο έργο του Φραντς Κάφκα «Αναφορά σε μια Ακαδημία» και σε άλλα έργα του, με τη συνεργασία του ηθοποιού Λάμπρου Τσάγκα και συνεργατών του «Θεάτρου Κνωσός».
Θάρρος και Αλήθεια: η πρωτότυπη διαδραστική παράσταση ξανά στο Τρένο στο Ρουφ
09.09.2016 16:26
«Θάρρος και αλήθεια» είναι απλά δύο λέξεις; ή ένα παιχνίδι που μας φέρνει ασυναίσθητα αντιμέτωπους με όλα τα θέλω και τα πρέπει της ζωής μας;
Θάρρος και αλήθεια, μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ
08.06.2016 14:38
Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ παίζουμε «Θάρρος και αλήθεια».
Ο Rush Rehm  και η παράστασή του
10.03.2016 09:58
Ένας πολύ σημαντικός μελετητής του Αρχαίου Ελληνικού Δράματος, ο Rush Rehm, ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Stanford Repertory Theater και διακεκριμένος καθηγητής των Τμημάτων Classics και Theater & Performance Studies του Πανεπιστημίου Stanford, έρχεται στην Ελλάδα για να παρουσιάσει την παράσταση Κλυταιμνήστρα - Αντίνομο Δίκαιο, τη δική του προσέγγιση της Ορέστειας του Αισχύλου, στο Ναύπλιο, στο θέατρο «Τριανόν», στις 17 Μαρτίου 2016, στις 20.00.
Έλα στο Cabaret και εσύ στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
02.03.2016 13:12
Η παράσταση Έλα στο Cabaret και εσύ έρχεται τη Κυριακή 6 Μαρτίου 2016 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.