Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Λιωμένο Βούτυρο του Σάκη Σερέφα σε ανοιξιάτικη περιοδεία

Λιωμένο Βούτυρο του Σάκη Σερέφα σε ανοιξιάτικη περιοδεία
Το «Λιωμένο Βούτυρο», μετά την επιτυχία που σημείωσε στο Εθνικό Θέατρο (2008), στο Θέατρο Χώρα (Αθήνα 2009) και στην Πειραματική Σκηνή

(Θεσσαλονίκη, 2009), πραγματοποιεί περιοδεία σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με την Εταιρεία Θεάτρου Χώρος να υπογράφει την παραγωγή.

 

Η Εταιρεία Θεάτρου Χώρος συμπληρώνει επτά χρόνια περιοδείας ως θίασος ρεπερτορίου ενώ από 2006 επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού. Οι θεατρικές της παραγωγές, “Golfo 2.3 beta” του Σπ. Περεσιάδη, “Απόκοπος” του Μπεργαδή, έχουν πραγματοποιήσει πάνω από 320 παραστάσεις στην ελληνική περιφέρεια, σε παραμεθόριες περιοχές, σε αστικά κέντρα, σε Διεθνή Φεστιβάλ εκπροσωπώντας τη χώρα.

 

Η τελευταία της θεατρική παραγωγή, η “Ερωφίλη – άσκηση 2” του Γ. Χορτάτση, στα πλαίσια της καλοκαιρινής της περιοδείας παρουσιάστηκε με επιτυχία στη μικρή Επίδαυρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο θίασος της Εταιρείας Θεάτρου Χώρος  βραβεύτηκε το 2007 από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών για το σύνολο της δραστηριότητάς του.

 

To “Λιωμένο Βούτυρο” θα πραγματοποιήσει πρεμιέρα στo Ηράκλειο στις 13 Απριλίου ενώ, θα συνεχίσει με παραστάσεις σε πόλεις της Β. Ελλάδας και της Θράκης, όπου και θα ολοκληρωθεί ο πρώτος κύκλος της περιοδείας του. Το Καλοκαίρι η παράσταση θα περιοδεύσει κυρίως στη Στερεά και τη νησιωτική  Ελλάδα και πραγματοποιώντας μια στάση τον Οκτώβριο στη Θεσσαλονίκη, θα συνεχίσει τον Νοέμβριο στην Κύπρο με τελικό σταθμό την Αθήνα.

 


 
ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Κείμενο Σάκης Σερέφας
Δραματουργική Επεξεργασία Έλενα Μαυρίδου
Σκηνοθεσία Σίμος Κακάλας
Σκηνικά - Κοστούμια Κέννυ Μακ Λέλλαν
Μουσική Νίκος Βελιώτης
Μάσκες Μάρθα Φωκά
Φωτισμός Περικλής Μαθιέλλης
Διεύθυνση παραγωγής Στέλα Τενεκετζή

 

 

Παίζουν Σίμος Κακάλας, Δήμητρα Κούζα, Έλενα Μαυρίδου

 

 

Σκίτσο κατά Frank Miller Ελισάβετ Τενεκετζή

 

 

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΝΟΙΞΗ 2011 
   
14  Απρ Πέμ.: Ηράκλειο
15  Απρ Παρ.: Ηράκλειο
16  Απρ Σάβ.: Ηράκλειο
17  Απρ Κυρ.: Ηράκλειο
27  Απρ Τετ: Κοζάνη ΔΗΠΕΘΕ
28  Απρ Πεμ: Κοζάνη ΔΗΠΕΘΕ
7   Μαΐου Σαβ: Καβάλα ΔΗΠΕΘΕ
8   Μαΐου: Κυρ: Καβάλα ΔΗΠΕΘΕ
11 Μαΐου Τετ: Δράμα
13 Μαΐου Παρ: Φλώρινα
14 Μαΐου Σαβ: Έδεσσα
15 Μαΐου Κυρ: Νάουσα
19 Μαΐου Πεμ: Βέροια ΔΗΠΕΘΕ
26 Μαΐου Πεμ: Κομοτηνή ΔΗΠΕΘΕ 
27 Μαΐου Παρ: Κομοτηνή  ΔΗΠΕΘΕ
28 Μαΐου Σαβ: Ορεστιάδα
29 Μαΐου Κυρ: Αλεξανδρούπολη

Σχετικές ειδήσεις
Επτά επί Θήβας: Θριαμβευτικό φινάλε της περιοδείας στο Ηρώδειο
14.09.2016 12:22
H καλοκαιρινή παραγωγή του ΚΘΒΕ «Επτά επί Θήβας» ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Αττική με τελευταίο σταθμό το Ηρώδειο τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου.
Επτά επί Θήβας: για 4 μόνο παραστάσεις στo Βασιλικό Θέατρο
07.09.2016 16:51
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που κέρδισε κοινό και κριτικούς, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώνοντας έτσι τον κύκλο μιας εξαιρετικά επιτυχημένης καλοκαιρινής περιοδείας σε όλη την Ελλάδα.
Οι Επτά επί Θήβας στην Αττική
25.08.2016 17:15
Οι «Επτά επί Θήβας» του Αισχύλου, η καλοκαιρινή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος που κέρδισε κοινό και κριτικούς, μετά από μια εξαιρετικά επιτυχημένη περιοδεία σε όλη την Ελλάδα έρχεται από τις 28 Αυγούστου έως τις 12 Σεπτεμβρίου σε θέατρα της Αττικής. Τελευταίος σταθμός της περιοδείας, πριν τη επιστροφή στο Βασιλικό Θέατρο, το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού, στις 12/9/2016.
Λυσιστράτη του Αριστοφάνη από το Εθνικό Θέατρο: Η περιοδεία συνεχίζεται
25.08.2016 11:42
Η Λυσιστράτη του Αριστοφάνη, η τρίτη καλοκαιρινή παραγωγή του Εθνικού Θεάτρου σε μια νέα πρόταση του Μιχαήλ Μαρμαρινού, συνεχίζει με επιτυχία την καλοκαιρινή της περιοδεία.
Η Στέγη ταξιδεύει με τρεις ελληνικές παραγωγές στο εξωτερικό
01.04.2016 13:50
Η Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, έχοντας εξαρχής ως βασικό άξονα την εξαγωγή του σύγχρονου ελληνικού πολιτισμού και την υποστήριξη Ελλήνων δημιουργών, συνεχίζει την εκτός συνόρων δράση της, με την υποστήριξη της περιοδείας τριών φετινών παραστάσεών της. Στα πέντε χρόνια λειτουργίας της, περισσότερες από 20 ελληνικές παραγωγές θεάτρου, χορού και μουσικής έχουν ήδη ταξιδέψει εκτός Ελλάδας.