Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ισμήνη… η άλλη εκδοχή στο θέατρο Δημήτρης Ποταμίτης

Ισμήνη… η άλλη εκδοχή στο θέατρο Δημήτρης Ποταμίτης
Η Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία “ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ” παρουσιάζει στο θέατρο “ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΤΑΜΙΤΗΣ”, το βασισμένο στο μύθο της Αντιγόνης του Σοφοκλή, …

έργο του Γιώργη Κοντοπόδη, “Ισμήνη… η άλλη εκδοχή”για δύο μόνο παραστάσεις, τη Μεγάλη Δευτέρα και τη Μεγάλη Τρίτη, 18 και 19 Απριλίου, στις 21:30.

 

 

Το έργο μας παρουσιάζει, έχοντας πάντα ως οδηγό τον αρχαίο μύθο, τη σχέση των δύο αδερφών, της Ισμήνης και της Αντιγόνης, όπως θα εξελίσσονταν στη σημερινή εποχή... μια σχέση που οδηγεί στα άκρα, που φτάνει μέχρι εκεί που το ανθρώπινο μυαλό ξεστρατίζει… προδίδει… μετανιώνει!

 

Οι τρεις ηρωίδες (Ισμήνη, Αντιγόνη , παραμάνα) προσπαθούν να διαλευκάνουν το μυστήριο της άρνησης της Ισμήνης να βοηθήσει στην ταφή του αδερφού της, να κατανοήσουν τα βαθύτερα συναισθήματά της απέναντι στην αδερφή της και την οικογένεια της και τις αναπόφευκτες συνέπειες, στις οποίες οδηγείται, καταλήγοντας στο τέλος στο συμπέρασμα ότι, οι πράξεις μας είναι η αιτία όσων μας συμβαίνουν, αλλά και όσων χάνουμε σε τούτη τη ζωή...

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σκηνοθεσία: Γιώργης Κοντοπόδης
Μουσική επένδυση – φωτισμοί: Γιάννης Μπαμπαλής
Σχεδιασμός κοστουμιών: Ελισάβετ Αριστοτέλους
Στίχοι νανουρίσματος: Όλια Σκανδαλάκη

 

Παίζουν οι ηθοποιοί:
Ισμήνη: Τίνα Λεωνορά
Αντιγόνη: Eιρήνη Ξυγκάκη
Παραμάνα: Βασιλική Σιταροπούλου

 

Το έργο τελεί υπό την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

Σχετικές ειδήσεις
Η Αφήγηση της Αντιγόνης, σε σκηνοθεσία Αντιγόνης Νέτα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
24.11.2016 16:57
Η Αντιγόνη Νέτα σκηνοθετεί και παρουσιάζει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης την παράσταση Η Αφήγηση της Αντιγόνης.
Η Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Θέατρο Πέτρας
28.06.2016 12:34
Από το Θέατρο Πέτρας ξεκινά η φετινή καλοκαιρινή περιοδεία της Αντιγόνης του Σοφοκλή σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη, την Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016.
Η Αντιγόνη του Ζαν Ανουίγ στο Θέατρο Βράχων
27.06.2016 16:39
Την Αντιγόνη του Ζαν Ανουίγ σκηνοθετεί και παρουσιάζει η Ελένη Ευθυμίου στο Θέατρο Βράχων, την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016.
Αντιγόνη του Σοφοκλή από την εταιρεία θεάτρου Τέχνη & Δράση στο Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016
17.06.2016 14:14
Το Φεστιβάλ Αμαρουσίου 2016 παρουσιάζει την Δευτέρα 4 Ιουλίου, την τραγωδία ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Σοφοκλή, από την εταιρεία θεάτρου ΤΕΧΝΗ & ΔΡΑΣΗ σε συνεργασία με το Κέντρο Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου.
Αντιγόνη: με μορφή μουσικο-θεατρικού αναλογίου στο Θέατρο Ειλισσός
19.04.2016 11:23
Το Θέατρο Ειλισσός παρουσιάζει από τις 10 Μαΐου έως τις 14 Ιουνίου 2016, μια μουσική προσέγγιση στο πρωτότυπο των χορικών & κομμού της τραγωδίας Αντιγόνη του Σοφοκλή βασισμένη στην μετρική του κειμένου.