Το 8ο φεστιβάλ Τangogreece και το Θέατρο Badminton παρουσιάζουν το μουσικοχορευτικό υπερθέαμαLos

maestros de Tango” για δυο μόνο παραστάσεις στο θέατρο Badminton 13 και 14 Μαΐου ζωντανά το Tango του σήμερα και του τότε, με 19 χορευτές και μουσικούς επί σκηνής.

Το μουσικοχορευτικό αυτό σχήμα απαρτίζουν τα πέντε διεθνούς φήμης ζευγάρια Αργεντίνων χορευτών (Maestros) Fabian Salas/Lola Diaz, Ruben/Sabrina Veliz, Matias Facio/Claudia Rogowski, Joe Corbata/Lucila Cionci και Mariano Otero/Alejandra Heredia, με συνεχείς συμμετοχές στα πλέον γνωστά διεθνή φεστιβάλ Tango καθώς και η 9μελής ορχήστρα Sabor a Tango που αποτελείται από 3 bandoneon (ο ήχος  των τριων μπαντονεόν ακούγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα), 4 βιολιά , πιάνο και κοντραμπάσο.

Κάθε τέλος Μαρτίου στο Μπουένος Αιρες με την έλευση του φθινοπώρου αρχίζουν οι περιοδείες  τους. Είναι ο Los Maestros del Tango, οι οποίοι τους επόμενους μήνες μέχρι τον Νοέμβριο και κάθε σαββατοκύριακο θα βρίσκονται σε κάποια διαφορετική πόλη της Ευρώπης , Αμερικής και Απω Ανατολής. Το περιδικό Tangauta τους έχει ονομάσει Γκολοντρίνας-Χελιδόνια την τέχνη τους την επιδεικύουν σε ενα εξαιρετικά απαιτητικό κοινό – το κοινό των 500 φεστιβάλ τάνγκο που γίνονται αυτή την στιγμή σε όλο τον κόσμο.

την  φήμη τους την κερδίζουν εξίσου απο τους αφοσιωμένους λάτρεις  και  τους απλούς θεατές  γιατί κατορθώνουν να προσεγγίσουν και να μεταδώσουν την ουσία του τάνγκο.

Tο χειροκρότημα  το αποσπούν  με την απαράμιλλη τέχνη τους –  να μεταδίδουν το πάθος του τάνγκο μεσα απο την μοναδική χορευτική δεξιοτεχνία και την μουσική ερμηνεία τους.

Η Orquesta Tipica Sabor a Tango που περιοδεύει σε Ευρώπη, Λατινική Αμερική και Ασία εξυμνεί τον ήχο του χθες και αναβιώνει το κυρίαρχο μουσικό πρότυπο της Χρυσής Εποχής του τάνγκο των ‘30 – ΄40. Το ρεπερτόριο της ορχήστρας απαρτίζεται ως επί το πλείστον από μουσικά κομμάτια εκτελεσμένα στην αρχική τους version καθώς και από μερικές προσωπικές συνθέσεις.

Το ελληνικό κοινό θα έχει για πρώτη φορά την ευκαιρία να απολαύσει ένα ολοκληρωμένο θέαμα, όπου οι αυθεντικές εκτελέσεις αργεντίνικου τάνγκο μιας «orquesta tipica» συνομιλούν με εξαιρετικής ποιότητας χορό σε μία παράσταση που πραγματικά συγκλονίζει!

Σκηνοθεσία: Αριστοτέλης Καραγκούνης.