Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Be good to the always στον Κινητήρα

Be good to the always στον Κινητήρα
Tο  κινητήρας στούντιο-artistic residency centre οργανώνει άλλο ένα διεθνές residency, αυτή τη φορά με το Νορβηγό Rudi Skotheim Jensen από τις

18 Απριλίου έως  τις  30  Απριλίου  2011.

 


Ο Rudi Skotheim Jensen και οι συνεργάτες του θα παραμείνουν στην Αθήνα για δυο εβδομάδες, όπου θα δουλέψουν στο κινητήρας στούντιο πάνω στην τελευταία τους παραγωγή “Be good to the always”. Η παράσταση θα παρουσιαστεί με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 30 Απριλίου στις 21.30 στον Πολυχώρο Νέου Κόσμου, Άννα και Μαρία Καλουτά, Τιμοκρέοντος, 6α.

 

Το νέο καλλιτεχνικό εγχείρημα με τίτλο “Be good to the always” είναι ένα κάλεσμα έρευνας και δημιουργίας πάνω στο θέμα \"οι αλλαγές της αστικής και προσωπικής ταυτότητας\" και συνδυάζει στοιχεία χορού, θεάτρου και τσίρκου σε μια παράσταση πολυμέσων.

 


Το “Be good to the always” αφορά στις πόλεις, την ταυτότητά τους και τα χαρακτηριστικά τους, ανάλογα με το που πραγματοποιείται η παράσταση κάθε φορά. Μία εξειδικευμένη εργασία σε ένα καθορισμένο πλαίσιο, αν μπορούμε να το παραθέσουμε έτσι. Η παράσταση μπορεί να αποτελέσει το εναλλακτικό σχέδιο Β ή Γ όταν το αρχικό σχέδιο ζωής αποτύχει. Είναι ένας χορός με τους άστεγους στο αστικό τοπίο.

 

 

Κυρίως όμως είναι ένας οδηγός επιβίωσης όπου κι αν βρίσκεται «ο άνθρωπος της πόλης» κάθε στιγμή. Είναι μία εξειδικευμένη αναζήτηση στις τρύπες των στατιστικών, της ιστορίας και της χαρτογράφησης καθώς εξερευνούμε, ξαναγράφουμε, καταστρέφουμε και ξαναχτίζουμε κομμάτι-κομμάτι αυτό που αποκαλείται σπίτι - αν σπίτι εννοούμε την πόλη.

 


Ο τρόπος που ο θεατής αντιλαμβάνεται το έργο επιδέχεται πολλές προσεγγίσεις: είναι ένας οδικός χάρτης, ένας προσανατολισμός, αλλά ίσως και το δυναμικό και όλες οι σκέψεις του θεατή.

 

Η παραγωγή οφείλεται σε μία δημιουργική συνεργασία με τους “Rudi Skotheim Jensen Works”, τους “Human Works”, που αποτελούνται από την Anne-Linn Akselsen και τον Adrian Minkowicz. Για αυτή την καλλιτεχνική διαδικασία προσκλήθηκαν ο Benjamin Eugene και ο Tobias Stal.

 

 

Το “Be good to the always” δημιουργήθηκε με αλφαβητική σειρά από τους:
Adrian Minkowicz / On stage, Anne-Linn Akselsen / On stage, Benjamin Eugene / On stage, Rudi Skotheim Jensen / Off stage, Tobias Stal / Off stage, Emmy Astbury / Producer, Patricia Canellis / Producer.

 

 

Η παραγωγή υποστηρίχθηκε από το Norwegian Arts Council, το Scenerommet στο Vestfossen, το Fredrikstad County και το Artboem, τη Νορβηγική Πρεσβεία στην Ελλάδα, τον Πνευματικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και το κινητήρας studio .

Σχετικές ειδήσεις
Σκάσε ή Η χαμένη παντόφλα του Μανώλη Καρέλη, της Χριστίνας Σαμπανίκου στον Κινητήρα
17.10.2016 13:50
Οι Βίκυ Αδάμου και η Χριστίνα Σαμπανίκου - από τα βασικά μέλη του καλλιτεχνικού δικτύου του ΚΙΝΗΤΗΡΑ- επιστρέφουν στο σπίτι τους, τον Κινητήρα και παρουσιάζουν από τις 5 Νοεμβρίου σε επανάληψη για δεύτερη χρονιά την παράσταση που κέρδισε κοινό και κριτικούς «Σκάσε ή Η Χαμένη Παντόφλα του Μανώλη Καρέλη», μία μαύρη ανατρεπτική κωμωδία με θέμα την προσωπική κρίση ενός άνεργου εργένη σαραντάρη.
Skrow Theater: Καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2016 - 2017
05.09.2016 15:14
Το Skrow Theater παρουσιάζει τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του για τη νέα θεατρική περίοδο 2016- 2017.
Πλάτωνα, Απολογία Σωκράτη: η παράσταση στην Αττική
25.08.2016 16:10
Η παράσταση του πολυβραβευμένου Δήμου Αβδελιώδη, που ξεκίνησε από πέρσι το καλοκαίρι σαν παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και καθήλωσε χιλιάδες θεατές, συνεχίζει την περιοδεία της με παραστάσεις στην Αττική.
Εθνικό Θέατρο: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα 2016 - 2017
14.06.2016 10:42
Το Εθνικό Θέατρο ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό του για την προσεχή θεατρική περίοδο 2016 - 2017.
ΚΘΒΕ: Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα για τα έτη 2016 - 2017
27.05.2016 11:49
Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρουσιάσε τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό 2016 - 2017, σε μία συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκε επίσης και ο απολογισμός για την περίοδο Σεπτέμβριος 2015 - Μάιος 2016, υπό τη νέα καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιάννη Αναστασάκη.