Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Χιόνια πολλά κι ευτυχισμένος ο καινούργιος κόσμος

 Χιόνια πολλά κι ευτυχισμένος ο καινούργιος κόσμος
Το έργο της Ευγενίας Μαραγκού που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 18 Μαρτίου έως 27 Μαίου στο Θέατρο Φούρνος, είναι ένα σενάριο που πριν από μερικά χρόνια θα θεωρούνταν επιστημονική φαντασία. Σήμερα είναι μια ρεαλιστική πρόβλεψη.

Το έργο της Ευγενίας Μαραγκού που παρουσιάζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 18 Μαρτίου έως 27 Μαίου στο Θέατρο Φούρνος, είναι ένα σενάριο που πριν από μερικά χρόνια θα θεωρούνταν επιστημονική φαντασία. Σήμερα είναι μια ρεαλιστική πρόβλεψη.

Η παράσταση του έργου, θέλει, αρχικά, να αφηγηθεί μια ιστορία που διαδραματίζεται στο μέλλον. Θέτει, λοιπόν ερωτήματα, με χιούμορ και σαρκασμό χωρίς, να υποκρίνεται πως θα τα απαντήσει.

Η υπόθεση του έργου αναφέρεται σε έναν κόσμο που οι πάγοι έχουν λιώσει, οι εποχές αλλάζουν κάθε δυο ώρες, η ηλιακή ακτινοβολία είναι θανατηφόρα, οι γεννήσεις έχουν απαγορευτεί. Στον πλανήτη δεν υπάρχουν ζώα, πάρα ελάχιστα προστατευόμενα είδη ενώ τα υπόλοιπα είναι στα μουσεία.

Στο όνομα του «νόμου της επιβίωσης» το κράτος κι οι φορείς του έχουν επιβάλει την «πειθαρχία του καταναλωτή» στον πληθυσμό.

Οι άνθρωποι δεν παράγουν. Προσπαθούν, απλώς, να επιβιώσουν σε αυτόν τον νέο πολιτισμό. Σε αυτό το ζοφερό τοπίο τρεις γυναίκες αστειεύονται, αυτοσαρκάζονται και επιμένουν! Η δράση, αδιάκοπα, εξελίσσεται και δραπετεύει από τους χαρακτήρες του έργου με τρόπο ανεξήγητο.

Σκηνοθεσία:Esther Andre Gonzalez, Σκηνικά-κοστούμια: Χρήστος Κωνσταντέλλος , Ηχητικό Περιβάλλον : Socos, Κινησιολογία : Σοφία Μάντη, Φωτισμοί :Παναγιώτης Μανούσης, Video art: Ομάδα \"Ante Portas\"-Δ. Μανίνης.

Παραγωγή ομάδα Κασκαντέρ σε συνεργασία με το Θέατρο Φούρνος. Παίζουν οι ηθοποιοί: Εβελίνα Αραπίδη, Ματίνα Δημητροπούλου, Ευγενία Μαραγκού, Στέλλα Χατζημιχελάκη.

Μέρος των εσόδων (1 ευρώ ανά εισιτήριο) θα διατεθεί στο πρόγραμμα του Ιδρύματος Γουλανδρή «Ενα Δέντρο για την Ελλάδα» που αποσκοπεί στην φυσική αποκατάσταση των περιοχών που καταστράφηκαν από τις φωτιές.

Info
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη από τις 18 Μαρτίου έως 27 Μαίου στο Θέατρο Φούρνος
Ωρα έναρξης: 21.15
Τιμή εισιτηρίων : 17 ευρώ κανονικό 14 ευρώ φοιτητικό

Σχετικές ειδήσεις
01.12.2016 15:05
«Η Γυναίκα / Το Ρούχο» είναι ο τίτλος της performance που παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία Όλγας Ποζέλη στο Θέατρο Φούρνος, από το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016 και κάθε Σάββατο και Κυριακή.
Εικόνες από μια έκθεση, από τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ στο θέατρο Φούρνος
24.05.2016 12:06
Μια μουσικοκουκλοθεατρικοχορευτική παράσταση απ’ τους ΗΧΩ Ν ΗΧΩ, στις 3, 4 και 5 Ιουνίου 2016 στο θέατρο Φούρνος.
Quintet ’84 από την ομάδα Ον OFF στο Θέατρο Φούρνος
13.05.2016 14:58
Η ομάδα Ον OFF παρουσιάζει στο Θέατρο Φούρνος από τις 26 Μαΐου 2016 για τέσσερις παραστάσεις την μουσικοθεατρική παράσταση Quintet ’84.
Ισμήνη, του Γιάννη Ρίτσου στο Θέατρο Φούρνος
01.03.2016 10:23
Στις 12 Μαρτίου, στο Θέατρο "Φούρνος", ανεβαίνει η "Ισμήνη", ο ποιητικός μονόλογος του Γιάννη Ρίτσου.
Ο Γυάλινος Κόσμος, του Τεννεσσή Ουίλλιαμς για 2η χρονιά στο Θέατρο Εμπορικόν
24.02.2016 15:31
Μετά τη μεγάλη περσινή επιτυχία, «Ο Γυάλινος Κόσμος», το αριστουργηματικό έργο «μνήμης» του Τεννεσσή Ουίλλιαμς, παρουσιάζεται για δεύτερη χρονιά από την Παρασκευή 4 Μαρτίου και για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο Θέατρο Εμπορικόν.