Η αίθουσα τέχνης έκφραση – γιάννα γραμματοπουλου εγκαινιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Τίνας Καραγεώργη με τίτλο «Το δάσος μέσα μας»

την Πέμπτη 5 Μαΐου 2011.

Η έκθεση αποτελείται από μια κεντρική εγκατάσταση από χαρτί, μελάνι και κεραμικές φόρμες -που δίνει και τον τίτλο της έκθεσης την οποία πλαισιώνει μία ενότητα έργων με τίτλο «Ο κήπος του ποιητή».

Αναζητώντας το εσωτερικό τοπίο στέκει απέναντι μας η εγκατάσταση∙ ένα δάσος σκιών σπαρμένο με μαύρα και λευκά υπερμεγέθη άνθη και φύλλα ξεριζωμένα, σαν σύμβολα συναισθημάτων και επιθυμιών. Αντίθετα, «Ο κήπος του ποιητή», έργα στα οποία η γραφή – μη αναγνώσιμη – άλλοτε πέφτει σαν βροχή κι άλλοτε σχηματοποιείται, δίνει μια αίσθηση εσωτερικής γαλήνης.

Τον κατάλογο της έκθεσης προλογίζει ο φιλόσοφος Αλέξανδρος Νεχαμάς.

Η Τίνα Καραγεώργη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών με καθηγητές τους Δ. Μυταρά. Δ. Κοκκινίδη και τελείωσε το εργαστήριο του Γιάννη Μόραλη με άριστα. Κατόπιν στο Λονδίνο έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στις σχολές Byam Shaw School of Art  και  στο St. Martin’s School of Art, με καθηγητές τους Allan Reynolds και Stella Marsden.

Έχει παρουσιάσει ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ενώ έχει λάβει μέρος και σε πολλές ομαδικές εντός και εκτός Ελλάδας. Το 2008 παρουσίασε τα έργα της σε ατομική έκθεση στο Βερολίνο στο Ινστιτούτο Ελληνικού Πολιτισμού. τον Αύγουστο 2009 έλαβε μέρος με επίσημη πρόσκληση στη Διεθνή Μπιενάλε Γυναικών στο Ιντσεον της Σεούλ – Κορέα.