Μαζί στη σκηνή του Gagarin 205, ο Δημήτρης Πουλικάκος, ο Socos και οι Live Project Band (Μαρία Λατσίνου, Μαρίνος Τζιάρος, Μπάμπης Αντωνάτος, …

Κυριάκος Βοργιάς , Δημήτρης Αντωνιάδης) παρουσιάζουν την Παρασκευή 29 Απριλίου, το album “Η Ύδρα των Πουλιών”, σε ποίηση Εγγονόπουλου, το οποίο συζητήθηκε ίσως περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο μέσα στο 2010 – και ακόμη συζητείται.

Στη μία και μοναδική αυτή συναυλία συμμετέχει και το Fregoli Delusion Ensemble (Σπύρος Τζέκος / κλαρινέτο, Κορνήλιος Σελαμσής / ακκορντεόν, Δημήτρης Ντακοβάνος / φαγκότο, Μάριος Δαπέργολας / βιόλα, Δημήτρης Τίγκας / κοντραμπάσο) τόσο ως opening act, με ξεχωριστό 40λεπτο set στην αρχή της βραδιάς, όσο και συνοδεύοντας τους υπόλοιπους καλλιτέχνες σε αρκετά από τα κομμάτια του album “Η Ύδρα των Πουλιών.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΥΛΙΚΑΚΟΣ – ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 21 Ιανουαρίου 1943
Την περίοδο 1964-1967, εκδίδει το περιοδικό “ΠΑΛΙ” μαζί με τους Παναγιώτη Κουτρουμπούση, Νάνο Βαλαωρίτη, Γιώργο Μακρή, Κώστα Ταχτσή, Μαντώ Αραβαντινού, Τάσο Δενέγρη και την βοήθεια των Αντρέα Εμπειρίκου και Νικόλαου Εγγονόπουλου.

Σαν μουσικός συμμετείχε στους M.G.C. και στην πορεία σχηματίζει τον ΕΞΑΔΑΚΤΥΛΟ, καθώς και τους ΑΧ-ΒΑΧ, ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ, ΑΣΣΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΕ.

Έχει γράψει μουσική για κινηματογραφικές ταινίες, τηλεοπτικά προγράμματα και διαφημιστικά. Στον χώρο της διαφήμισης, έχει δουλέψει και σαν διευθυντής δημιουργικού (creative director) στη Spot-Thompson.
Έχει συμμετάσχει σε 60 περίπου ταινίες και έχει πάρει δύο φορές βραβείο δεύτερου  ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, για την ερμηνεία του στις ταινίες “Ρεβάνς” του Ν. Βεργίτση (1983) και “Δονούσα” της Αγγελικής Αντωνίου (1992). Στο ενεργητικό του, συμπεριλαμβάνονται εμφανίσεις σε ταινίες των: Ν. Αλευρά, Θ. Αγγελόπουλου, Ν. Παναγιωτόπουλου, Ν. Περάκη, Ν. Ζερβού, Μιχ. Κακογιάννη, Παν. Βούλγαρη, Κ. Φέρρη, Α. Θωμόπουλου, A.Robbe-Grillet, Hans Liechti, Alvin Rakow,κ.α.

Έχει συμμετάσχει σε τηλεοπτικές παραγωγές όπως “Οι Αυθαίρετοι”, “7 Θανάσιμες πεθερές” κ.α.
Κάνει ραδιόφωνο από τις αρχές του \’70. Από το Β΄ και το Γ΄ πρόγραμμα του Μάνου Χατζιδάκη, μέχρι τον 90.2 Aριστερά στα FM, τον Flash 96,1,  το Kανάλι 15, τον Rock FM και, πιο πρόσφατα, το Κόκκινο 105.5, κ.α.

Δισκογραφία:


1971: ΖΩΝΤΑΝΟΙ ΣΤΟ ΚΥΤΤΑΡΟ
1978: ΕΛΛΑΔΕΞ
1976: ΜΕΤΑΦΟΡΑΙ ΕΚΔΡΟΜΑΙ  “Ο ΜΗΤΣΟΣ”
1979: CRAZY LOVE ΣΤΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ(Live στου Ζωγράφου)
1981: NAUGHTY DREAMS- Raddy Mac Kinnon Adrew (παραγωγή Δ.Πουλικάκος)
1985: ZORBA THE FREAK- Παύλος Σιδηρόπουλος  (παραγωγή Δ.Πουλικάκος)
2004: ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ
2009: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΙΖΕΙ (μαζί με Σταύρο Λογαρίδη)
2010: ΥΔΡΑ ΤΩΝ ΠΟΥΛΙΩΝ (Σε ποίηση Νικόλαου Εγγονόπουλου, μουσική Socos)