Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Το περίφημο Netherlands Dance Theater, στο Μέγαρο

Το περίφημο Netherlands Dance Theater, στο Μέγαρο
Στο πλαίσιο της σειράς Χορός στο Μέγαρο Μουσικής, θα εμφανιστεί για τέσσερις μόνο παραστάσεις (27,28,29,30 Μαρτίου) η παγκοσμίου φήμης πρωτοποριακή, χορευτική ομάδα Netherlands Dance Theater, με την οποία το Μέγαρο εγκαινιάζει από φέτος μια μόνιμη συνεργασία.

Στο πλαίσιο της σειράς Χορός στο Μέγαρο Μουσικής, θα εμφανιστεί για τέσσερις μόνο παραστάσεις (27,28,29,30 Μαρτίου) η παγκοσμίου φήμης πρωτοποριακή, χορευτική ομάδα Netherlands Dance Theater, με την οποία το Μέγαρο εγκαινιάζει από φέτος μια μόνιμη συνεργασία.

Η παράσταση αποτελείται από δύο χορογραφίες. Η πρώτη είναι των δύο μόνιμων χορογράφων του NDT, του Βρετανού Πωλ Λάιτφουτ και της Ισπανίδας Σολ Λεόν σε μουσική Φίλιπ Γκλας και τιτλοφορείται Silent Screen. Πρωτοπαρουσιάστηκε στη Χάγη, τον Απρίλιο του 2005 και συνδυάζει την κίνηση με το video art.

Σε αυτή τη χορογραφία οι πολυβραβευμένοι δημιουργοί της πειραματίζονται με την ηρεμία και τον πανικό, την κινηματογραφικότητα και την παντομίμα, τη δυαδικότητα και την αγάπη.

Η δεύτερη χορογραφία του προγράμματος ονομάζεται Toss of a Dice (Ζαριά) και πρωτοπαρουσιάστηκε την ίδια μέρα με την προηγούμενη. Πρόκειται για μια δουλειά του Γίρζι Κίλιαν, σε μουσική που συνέθεσε αποκλειστικά για τον χορογράφο ο Ντιρκ Χάουμπριχ και έχει στοιχεία αφαίρεσης και υπερρεαλισμού.

Κατά την παρουσίαση της \"Ζαριάς\" πάνω στη σκηνή κυριαρχεί ένα περιστρεφόμενο γλυπτό, ενώ 12 χορευτές εκτελούν τις χορογραφίες τους λειτουργώντας σαν ιαπωνικά σύμβολα μέσα στο χώρο.

Ιδιαίτερα δημοφιλής στο φιλότεχνο κοινό, η ομάδα του Nederlands Dans Theater θεωρείται από τις κορυφαίες της εποχής μας. Ιδρύθηκε το 1959 και εδρεύει στη Χάγη.

Το ρεπερτόριο της δεν περιορίζεται μόνο στις κινησιολογικές καταθέσεις των αποκλειστικών χορογράφων της ομάδας, αλλά επεκτείνεται και σε ανερχόμενους καλλιτέχνες με τολμηρές προτάσεις στο σύγχρονο χορό και στο χοροθέατρο .

Το διάσημο συγκρότημα απαρτίζεται από 30 σολίστ διαφόρων εθνικοτήτων με άριστη τεχνική κατάρτιση στον κλασικό χορό, οι οποίοι ωστόσο πειραματίζονται με επιτυχία σε νέες τεχνικές και άλλες μορφές έκφρασης και έρχονται σε επαφή με καινούργιες ιδέες.

Info

Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
27,28,29,30/3, ώρα 9μ.μ.
Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Σχετικές ειδήσεις
Ο Κατάθλας, της Λένας Κιτσοπούλου στο Skrow Theater
16.11.2016 10:51
Το έργο της Λένας Κιτσοπούλου, Ο Κατάθλας, παρουσιάζεται από την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, στο Skrow Theater, σε σκηνοθεσία Μιχάλη Γιγιντή.
Problem Solving, της Ολίβιας - Λήδας Καλούδη στο L.A.Theater
26.08.2016 16:29
Το L.A.Theater παρουσιάζει για τρεις μόνο παραστάσεις το έργο της Ολίβιας - Λήδας Καλούδη, με τίτλο Problem Solving.
Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω: από τον Βασίλη Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group στην Πειραιώς 260
06.06.2016 16:33
Ο Βασίλης Μαυρογεωργίου και το Skrow theater group παρουσιάζουν στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση Αβαρία - Πράγματα που άφησα πίσω.
Μια Παναγιώτα κι ένα κάποτε… της Αθηνάς Χατζηαθανασίου στο Life n’ Art Theater
21.04.2016 14:41
Το Life n’ Art Theater υποδέχεται στις 6 Μαΐου 2016 τη νέα μουσικοθεατρική παράσταση της Αθηνάς Χατζηαθανασίου «Μια Παναγιώτα κι Ένα Κάποτε» για λίγες παραστάσεις στο Lobby του θεάτρου.
Ο Καλόγερος του Μatthew Gregory Lewis στο Skrow Theater
24.02.2016 15:15
Το Skrow Theater και η ομάδα Skrow Theater Group παρουσιάζουν το έργο του Μatthew Gregory Lewis, Ο Καλόγερος, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου.