Σάββατο, 25 Φεβρουαρίου 2017

Σαβίνα Γιαννάτου και Primavera en Salonico στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη

Σαβίνα Γιαννάτου και Primavera en Salonico στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη
Η kazandb παρουσιάζει τη Σαβίνα Γιαννάτου και τους Primavera en Salonico στο club του Μύλου την Κυριακή

Λίγο πριν την έναρξη της Μεγάλης Εβδομάδας, η ΣΑΒΙΝΑ ΓΙΑΝΝΑΤΟΥ εμφανίζεται για μία και μοναδική βραδιά στη Θεσσαλονίκη, για να παρουσιάσει ένα συναρπαστικό μουσικό ταξίδι από τις Παναγίες του Κόσμου και τα παραδοσιακά τραγούδια της Μεσογείου, μέχρι τα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι και διαχρονικά jazz standarts.

 

Μαζί της οι Primavera en Salonico και η Ευγενία Καρλαύτη .

 

Η Σαβίνα Γιαννάτου δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι εδώ και χρόνια μια από τις πιο σημαντικές και πιο δημιουργικές παρουσίες στον χώρο της ερμηνείας, με σπάνια φωνητική ποιότητα , ρεπερτόριο  ιδιαίτερης ευρύτητας και δυναμικής και διεθνή καταξίωση και αναγνώριση.

 

Την Κυριακή 17 Απριλίου η Σαβίνα Γιαννάτου ανεβαίνει στη σκηνή του club του Μύλου μαζί με τους Primavera en Salonico, τους εξαιρετικούς μουσικούς που τη συνοδεύουν μόνιμα στα ταξίδια της στον κόσμο, αλλά και την Ευγενία Καρλαύτη στο πιάνο και τη φωνή , μία ερμηνεύτρια εφάμιλλη των σπουδαίων διεθνών jazz ερμηνευτριών που συναρπάζει με την ιδιαιτερότητα και την αυθεντικότητά της, για ένα σπάνιο, πολυποίκιλο συναυλιακό πρόγραμμα .

 

Τα λατρευτικά τραγούδια από όλο τον κόσμο που υμνούν την Παναγία, οι περίφημες «Παναγίες του Κόσμου», θα συναντηθούν  με ειδικά επιλεγμένα παραδοσιακά τραγούδια από τη Μεσόγειο και ολόκληρο τον κόσμο έτσι όπως παρουσιάζονται στο σύνολο της δισκογραφίας της, ενορχηστρωμένα και εκτελεσμένα με έναν σύγχρονο  τρόπο, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό ηχητικό τοπίο.

 

Και με την Ευγενία Καρλαύτη οι ήχοι του κόσμου συνδέονται με τον κόσμο της jazz αλλά και τα αγαπημένα τραγούδια του Μάνου Χατζιδάκι σε έναν μουσικό διάλογο δύο φωνών, μέσα απρόβλεπτους συνδυασμούς, ανανεώνοντας τη μουσική ουσία των τραγουδιών και αποκαλύπτοντας νέες ερμηνευτικές παραμέτρους.
Και βέβαια δεν θα λείψει και το στοιχείο του παραδοσιακού και ελεύθερου αυτοσχεδιασμού ανάμεσα στη φωνή και τα όργανα , καθώς και ο ελεύθερος αυτοσχεδιασμός της Σαβίνας Γιαννάτου.

 

 

Η αφοπλιστική, \"μαγική\" ερμηνεία της Σαβίνας Γιαννάτου, οι εξαιρετικοί συνεργάτες της αλλά και το εύρος του ρεπερτορίου με πρώτο υλικό τραγούδια-διαμάντια υπόσχονται μία υπέροχη συναυλιακή βραδιά μοναδικής αισθητικής και ποιότητας, που δίκαια έχει κερδίσει την εκτίμηση αλλά και τη διεθνή αναγνώριση.

 

 

Συμμετέχουν οι μουσικοί:

Ευγενία Καρλαύτη: πιάνο και οι 

 

Primavera en Salonico
Γιάννης Αλεξανδρής: κιθάρα,
Κώστας Βόμβολος: κανονάκι, ακορντεόν, καλίμπα, ταμπουράς,
Κυριάκος Γκουβέντας: βιολί ,
Κώστας Θεοδώρου: κρουστά,
Μιχάλης Σιγανίδης: κοντραμπάσο.

Σχετικές ειδήσεις
The Sound of Color: Ο Γιάννης Αναστασάκης και Deniz Angelaki υποδέχονται τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο ΚΕΤ
08.11.2016 16:37
Ο Γιάννης Αναστασάκης παρουσιάζει το project Elektronik Meditation με την Deniz Αγγελάκη στο live-painting και με καλεσμένη τη Σαβίνα Γιαννάτου και τον Χάρη Λαμπράκη στο νέυ και τα πλήκτρα.
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico στο ΚΠΙΣΝ
04.10.2016 13:33
Η Σαβίνα Γιαννάτου και οι Primavera En Salonico θα εμφανιστούν στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016.
Σεργιάνι στις γειτονιές της Ελλάδας… με τρεις χορωδίες στη Σύρο
13.07.2016 12:09
Την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και ώρα 21:00, στο Κηπάριο της Μεταμόρφωσης, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, τρεις χορωδίες από το Άργος, τη Θεσσαλονίκη και την Ξάνθη σας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με παραδοσιακή μουσική και τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα.
Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui στην Πειραιώς 260
02.06.2016 16:16
​Τα τραγούδια του «άλλου» θα τραγουδήσουν η Σαβίνα Γιαννάτου, Primavera en Salonico και Lamia Bedioui σε μία συναυλία στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών.
Η Σαβίνα Γιαννάτου στο Μουσείο Μπενάκη
19.05.2016 16:17
Η Σαβίνα Γιαννάτου θα α τραγουδήσει για τους Φίλους του Μουσείου Μπενάκη, τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ώρα 20.00.