Η γκαλερί Art Prisma στον Πειραιά παρουσιάζει την έκθεση «Look at my book». Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη …

13 Απριλίου 2011.

Στην έκθεση παρουσιάζονται πρωτότυπα εικαστικά έργα, αποκλειστικά εμπνευσμένα από το θέμα \”Βιβλίο\”, τιμώντας την παράδoση των artist\’s books στην Παγκόσμια Ιστορία της Τέχνης. Πράγματι, πέρα από τα πολύτιμα και αριστουργηματικά \”ζωγραφισμένα βιβλία\” της Περσίας ή του Δυτικού Μεσαίωνα, όλη η πορεία της Τέχνης συνοδεύεται σταθερά από θαυμάσιες δημιουργίες φυλαγμένες στις \”σελίδες\” ενός αντικειμένου που μπορεί να μοιάζει «βιβλίο» χωρίς ακριβώς να είναι.

Σε όλη τη διαδρομή της Τέχνης παρατηρούμε τη συνεχή τάση των καλλιτεχνών προς μια επέκταση της δράσης τους πάνω σε ένα, ίσως, πιο άμεσο και πιο χειροπιαστό για τον θεατή, εκφραστικό πεδίο, ενώ το Artist’s Book κουβαλάει πάντα μια σπάνια αύρα μυστηρίου. Ας αναφέρουμε παραδείγματος χάριν το πασίγνωστο και εξαιρετικό  \”Jazz\”  του Matisse (1947), τις πρωτοπόρες δημιουργίες των Conceptual και Minimal Art το ’60, τους αντιπροσώπους των κινημάτων Dada ή Fluxus, είτε ακόμα και τα σημερινά εξαίσια έργα ενός Anselm Kiefer. 

Η αίθουσα Τέχνης Art Prisma λοιπόν, κάλεσε τους: Ηώ Αγγελή, Στέλιο Γαβαλά, Ειρήνη Γκόνου, Έλυα Ηλιάδη, Αντιγόνη Καββαθά, Μαριγώ Κάσση, Αντρέα Κοντέλλη, Σπύρο Λύτρα, Βάλλυ Νομίδου, Μίλτο Παντελιά, Κωνσταντίνο Παπαργύρη, Σπυριδούλα Πολίτη και Μαίρη Χρηστέα να εξερευνήσουν και αυτοί τις αναρίθμητες εκφραστικές δυνατότητες των Artists Books με ιδιαίτερα εμπνευσμένες δημιουργίες (κατασκευές, γλυπτά, αλλά και πίνακες) που θα παρουσιαστούν για πρώτη φορά το βράδυ της Τετάρτης 13 Απριλίου, στον Πειραιά.

Πρόσβαση:
Τραίνο σταθμός Πειραιά και Λεωφ. 300 – Στάση Πασαλιμάνι
Λεωφ. 040 / Στάση Δημοτικό Θέατρο