Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

ΑΩ, μια περίεργη παράσταση αναζήτησης

ΑΩ, μια περίεργη παράσταση αναζήτησης
Από τις 21 Μαρτίου το Παλλάς φιλοξενεί την ιδιαίτερη παράσταση ΑΩ, έργο εμπνευσμένο ελεύθερα από ένα διήγημα του Αργεντινού συγγραφέα Jorge Luis Borges, με τον τίτλο «Η βιβλιοθήκη της Βαβέλ».

Από τις 21 Μαρτίου το Παλλάς φιλοξενεί την ιδιαίτερη παράσταση ΑΩ, έργο εμπνευσμένο ελεύθερα από ένα διήγημα του Αργεντινού συγγραφέα Jorge Luis Borges, με τον τίτλο «Η βιβλιοθήκη της Βαβέλ».

Η Βιβλιοθήκη της Βαβέλ αποτελεί για πολλούς ένα γνωστό συμβολισμό, γεννημένο από τον Jorge Luis Borges.

«Λέω ότι η Βιβλιοθήκη είναι απέραντη». Η Βιβλιοθήκη είναι το Σύμπαν. Ο στόχος: να βρεθεί ένας Οδηγός, ένας χάρτης. Ο χάρτης της Βιβλιοθήκης. Ένας χάρτης του Σύμπαντος. Ο χάρτης της αναζήτησής μας. Ένας χάρτης σου λέει πού ήσουν, πού βρίσκεσαι, και πού πηγαίνεις - κατά κάποιον τρόπο είναι τρεις χρόνοι σε έναν. Εν τέλει, αναζητούμε αυτόν τον συμπαντικό χάρτη.

Η παράσταση, που δημιουργήθηκε μέσα από την Βιβλιοθήκη της Βαβέλ, είναι μια παράσταση ζωντανού σινεμά (live-cinema performance), όπου το κοινό καλείται να ζήσει και τις δυο πλευρές της ιστορίας: τη διαδικασία δημιουργίας και το αποτέλεσμά της.

Αυτό λειτουργεί με την η ψευδαίσθηση μιας παραδοσιακής δισδιάστατης κινηματογραφικής οθόνης, από την οποία το κοινό έχει την ευκαιρία να καταδυθεί μέσω μιας τρύπας στον τοίχο και να του επιτραπεί η είσοδος σε μια τρισδιάστατη Βιβλιοθήκη με όλους της τους κατοίκους.

Το αποτέλεσμα δεν είναι ούτε κινηματογράφος, ούτε χορός, ούτε θέατρο - αλλά μάλλον μια σύμμειξη των τριών.

Το ΑΩ είναι σε σύλληψη και σκηνοθεσία του Ash Bulayev, συν-ιδρυτή της amorphy.org και πρόκειται να κάνει την πρεμιέρα του στο Θέατρο Παλλάς στις 21 Μαρτίου.

Επί σκηνής, τέσσερις ζωντανοί ερμηνευτές, η Αγγελική Στελλάτου, ο Μάξιμος Μουμούρης, η Λένα Κιτσοπούλου και ο Απόστολος Φράγκος, αλλά και 400 ακόμα κομπάρσοι (μαγνητοσκοπημένοι ερμηνευτές), αναλαμβάνουν να μας οδηγήσουν σε ένα ταξίδι αναζήτησης.

Η παράσταση χρησιμοποιεί ζωντανή αναμετάδοση και προ-μαγνητοσκοπημένα βίντεο, 3D animation, ειδικά εφέ, γραφιστικό σχεδιασμό και ειδικά σχεδιασμένα animation, όλα - ως προς την ανάπτυξη και την υλοποίηση - σε συνεργασία με το Χριστόφορο Μπρέλλη, Production Designer της παράστασης.

Το έργο χαρακτηρίζεται μουσικά από πρωτότυπη σύνθεση του Νίκου Κυπουργού. Την επιμέλεια των μουσικών ηλεκτρονικών τμημάτων (special effects) υπογράφει ο Σταύρος Γασπαράτος. Το σκηνικό, ή μάλλον το αρχιτεκτονικό περιβάλλον σχεδιάζεται από τη Λιλή Πεζανού, με φωτισμούς του Λευτέρη Παυλόπουλου, κοστούμια από την Δέσποινα Μακαρούνη, ενώ ο σχεδιασμός και ο προγραμματισμός συστημάτων video είναι του Στάθη Χρυσίδη.

Info
ΑΩ
Θέατρο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5
Τηλ.: 210 32 13 100
Πρεμιέρα: 21 Μαρτίου
Προπώληση εισιτηρίων:
Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink
Με πιστωτική κάρτα 210 81 0 81 81, www.ellthea.gr
Fnac (the Mall)

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν: έξτρα παράσταση στη Β’ σκηνή του Θεάτρο Οδού Κεφαλληνίας
30.12.2016 10:13
Η παράσταση Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν υποδέχεται το νέο έτος με μία επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.
Ημερολόγια Αλληλεγγύης: Μια παράσταση για τους πρόσφυγες στο Θέατρο Τέχνης
06.06.2016 12:57
Το Θέατρο Τέχνης μας προσκαλεί στην παράσταση Ημερολόγια Αλληλεγγύης, μια παράσταση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη μέσα από τα ημερολόγια των Χρηστού Αγγελάκου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο, της Ιόλης Ανδρεάδη
17.03.2016 13:41
Το Πολιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», βασισμένη σε πρόταση του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.