Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ

Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ
Το διάσημο έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ παρουσιάζει η εταιρεία θεάτρου Η Αλλη Πλευρά, στον Πολυχώρο Altera pars, στον Κεραμεικό, σε σκηνοθεσία Αρη Μιχόπουλου.

Το διάσημο έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ παρουσιάζει η εταιρεία θεάτρου Η Αλλη Πλευρά, στον Πολυχώρο Altera pars, στον Κεραμεικό, σε σκηνοθεσία Αρη Μιχόπουλου.

Είναι ένα έργο το οποίο καταγράφει τα αδιέξοδα της σύγχρονης κοινωνίας μέσα από συγκρούσεις και με λόγο αιχμηρό και καυστικό.

Το φαινομενικά ειρηνικό σκηνικό αποπνέει μια πολεμική ατμόσφαιρα και υποδηλώνει τον ενδόμυχο, τον εσωτερικό πόλεμο των γυναικών που δεν τις ενώνει τόσο ο έρωτας, αλλά μια θηριώδης μοναξιά και μια ανάγκη να κυριαρχήσει η μία πάνω στην άλλη. Ο έρωτας είναι ένα πρόσχημα για να ασκηθεί η εξουσία.

Η μετάφραση είναι της Κόννης Σοφιάδου, η μουσική του Χρίστου Θεοδώρου, τα σκηνικά του Αρη Μιχόπουλου, τα κοστούμια της Σταματίας Αντωνάτου, η tango χορογραφία της Μαρίας Καραγιώργου, οι φωτισμοί του Αρη Μιχόπουλου και η δραματολογία επίσης της Κόννης Σοφιάδου.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Πέτρα φον Καντ: Κόννη Σοφιάδου, Μαρλένε: Ελεάννα Αποστολάκη, Ζιντονι φον Γκράζεναμπ: Αννα Παπαδάκη, Κάριν Τιμ: Δανάη Καλαχώρα, Γκαμπριέλε φον Καντ: Ειρήνη Γεωργιάδου, Βαλερί φον Καντ: Παναγιώτα Μάστορη.

info
Aπό Τετάρτη έως Κυριακή, στις 9.00μ.μ. και από 12 Μαρτίου μέχρι 20 Απριλίου 2008.
Τιμή εισιτηρίου 20 ευρώ & 15 ευρώ φοιτητικό
Πολυχώρος Altera pars
Μεγ. Αλεξάνδρου 123, Κεραμεικός, (στάση ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός)
Τηλ.: 210 3410011

Σχετικές ειδήσεις
Ο Φόβος τρώει τα σωθικά, του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ στο Θέατρο Τέχνης
03.01.2017 11:39
Το Θέατρο Τέχνης συμπράττοντας με το Θέατρο του Νέου Κόσμου, παρουσιάζει από τις 26 Ιανουαρίου στη σκηνή του Υπογείου τη θεατρική μεταφορά του θρυλικού έργου του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Ο φόβος τρώει τα σωθικά» σε διασκευή και σκηνοθεσία του Σίμου Κακάλα, με την Τάνια Τσανακλίδου στο ρόλο της Έμμι.
«Τρωάδες σήμερα» από την Μπέττυ Αρβανίτη και τη Ρούλα Πατεράκη για τα 30 χρόνια του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
03.11.2016 10:22
Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη». Ήταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ». Μια θρυλική παράσταση.
Κερδίστε 50 διπλές προσκλήσεις για την πρεμιέρα της παράστασης «Μιά πέτρα λάθος» στο Θέατρο Τέχνης!
13.10.2016 10:06
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πέτρα λάθος». Το Θέατρο Τέχνης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την πρεμιέρα της παράστασης την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου, στις 9.15, προσφέροντας 50 διπλές προσκλήσεις!!!
Μιά πέτρα λάθος, του Θεόδωρου Γράμψα στο Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν
01.08.2016 13:31
Η Πειραματική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου της Αλβανίας και η Εταιρεία Θεάτρου Πράξη Επτά, παρουσιάζουν τον Οκτώβριο στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν σε μια δίγλωσση παράσταση, το έργο του Θεόδωρου Γράμψα «Μιά πετρα λάθος».
Ο Ορέστης σε μετάφραση του Γιάννη Τσαρούχη στην Εταιρεία Θεάτρου Χώρος
24.03.2016 11:31
Η Εταιρεία Θέατρου Χώρος παρουσιάζει τον Ορέστη, σε μετάφραση Γιάννη Τσαρούχη και σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα.