Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Προς Λεύκιον: Τάσος Ρούσσος

Προς Λεύκιον: Τάσος Ρούσσος
Κυκλοφόρησε η νέα στοχαστική ποιητική ενότητα του ποιητή Τάσου Ρούσσου, απο τις εκδόσεις Άγρα , με τίτλο Προς Λεύκιον ...

 

Ο Τάσσος Ρούσσος ποιητής , συγγραφέας και μεταφραστής αρχαίων και λατινικών κειμένων παρουσιάζει την ποιητική ενότητα, με τίτλο ΠΡΟΣ ΛΕΥΚΙΟΝ – ΒΙΒΛΙΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟΝ. (Το πρώτο βιβλίο είχε κυκλοφορήσει το 2005 από τις Εκδόσεις Καστανιώτη).

 

Ο λόγος ενός ώριμου στοχαστή για τη ζωή και την τέχνη προς έναν νεότερο συνοδοιπόρο.

 

O Τάσος Ρούσσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Πήρε πτυχίο φιλολογίας κι εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική και μέση εκπαίδευση. Από το 1978 διδάσκει νεοελληνική λογοτεχνία στη Δραματική Σχολή του Εθνικού θεάτρου και είναι διευθυντής της από το 1989 μέχρι το 2007. Ασχολήθηκε με τη λογοτεχνία και δημοσίευσε επιφυλλίδες, άρθρα, κριτικές, ποιήματα και διηγήματα σε διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Χρημάτισε Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου και Αντιπρόεδρος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Εθνικού Θεάτρου και Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Φεστιβάλ.

 

Έχει βραβευτεί δύο φορές από την Εταιρεία Μεταφραστών Λογοτεχνίας για την μετάφρασή του στον Αισχύλο (1999) και για τις μεταφράσεις του των τραγωδιών του Σενέκα (2002) και από την Εταιρεία Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων για το μεταφραστικό του έργο στο αρχαίο δράμα (1997). Βραβεύτηκε επίσης από την Ακαδημία Αθηνών τον Δεκέμβρη του 2003 για το σύνολο της λογοτεχνικής του προσφοράς.

Σχετικές ειδήσεις
68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου - Κώστας Χρ. Χατζιώτης
16.12.2016 12:58
Στον επετειακό τόμο «68 χρόνια Εκδόσεις Παρισιάνου», ο συγγραφέας Κώστας Χρ. Χατζιώτης αφηγείται την ιστορία μιας εκδοτικής επιχείρησης που μέσα από την πολυετή πορεία της αναδείχθηκε στον κορυφαίο εκδοτικό οίκο ιατρικών συγγραμμάτων της Ελλάδας.
30.09.2016 11:31
Έναν χρόνο μετά την έκδοση του βιβλίου ΕΜΦΥΛΙΑ ΠΑΘΗ, 23 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο των Στάθη Ν. Καλύβα και Νίκου Μαραντζίδη, που προκάλεσε πολλές συζητήσεις και αντιδράσεις και συνεχίζει να είναι στην κορυφή των ευπώλητων, η Ελληνοαμερικανική Ένωση, το Hellenic American College (HAEC) και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ διοργανώνουν συζήτηση ανοιχτή στο κοινό με θέμα «Ο Εμφύλιος και η κληρονομιά του», την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στo θέατρο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.
 Εκδόσεις Παπαδόπουλος: Εκδοτικό Πρόγραμμα Φθινόπωρο 2016
05.09.2016 12:58
Επιστρέφοντας από τις καλοκαιρινές διακοπές με νέες σειρές εκπαιδευτικών βιβλίων προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας και διαχρονικούς τίτλους που αποτελούν σταθερά την πρώτη επιλογή εκπαιδευτικών και γονιών, οι Εκδόσεις Παπαδόπουλος ετοιμάζονται να υποδεχτούν το φθινόπωρο με ένα πλούσιο και ενδιαφέρον εκδοτικό πρόγραμμα που θα συζητηθεί.
Την αλήθεια κατάματα - Χρήστος Γιανναράς
29.08.2016 11:46
Από τις εκδόσεις Ιανός κυκλοφορεί το βιβλίο, Την αλήθεια κατάματα του Χρήστου Γιανναρά.
Η Φιλίτσας Καραγεωργίου παρουσιαζει το βιβλίο της στο βιβλιοκαφέ  Έναστρον
12.05.2016 10:19
Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοκαφέ Έναστρον έχουν την τιμή και τη χαρά να σας προσκαλέσουν στην παρουσίαση του βιβλίου της Φιλίτσας Καραγεωργίου, Περσείδες που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου 2016 στο Βιβλιοκαφέ Έναστρον.