Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Batman: Yesterday and Tomorrow: έκθεση και φεστιβάλ comics στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση

Batman: Yesterday and Tomorrow: έκθεση και φεστιβάλ comics στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
H Ελληνοαμερικανική Ένωση και η Comicdom Press διοργανώνουν για έκτη συνεχή χρονιά στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής

Ένωσης το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα comics, το Comicdom Con Athens 2011, στις 8, 9 και 10 Απριλίου 2011. Και το φετινό φεστιβάλ περιλαμβάνει διεθνείς προσκεκλημένους, Έλληνες καλλιτέχνες , προβολές, ομιλίες , workshops, events, νέες κυκλοφορίες, fanzines και χιλιάδες comics.

 

 

Στο επίκεντρο όμως του ενδιαφέροντος της φετινής διοργάνωσης βρίσκεται η έκθεση “Batman: Yesterday and Tomorrow”, η οποία αποτελεί μέρος της ομώνυμης έκθεσης που φιλοξενήθηκε πέρυσι στο Cartoon Art Museum του San Francisco. Η έκθεση εγκαινιάζεται στις 8 Απριλίου 2011, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής του Comicdom Con Athens 2011, και θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως και τις 15 Απριλίου 2011.


 

Η έκθεση παρουσιάζει τέσσερις διαφορετικούς δημιουργούς, τέσσερις διαφορετικές προσεγγίσεις στην ιστορική και αισθητική εξέλιξη του σκοτεινού ιππότη της Gotham City, ενός από τους πιο δημοφιλείς και ενδιαφέροντες ήρωες των comics. Αυθεντικές σελίδες από τους Bob Kane, Neal Adams, Bob Brown και Joe Giella, αλλά και σπάνιες σελίδες από τα Bat-Manga του Ιάπωνα Jiro Kuwata, που κυκλοφόρησαν τη δεκαετία του ’60, θα βρίσκονται στην γκαλερί Χατζηκυριάκος-Γκίκας της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, που φέτος θα “δανειστεί” τη σκοτεινή αισθητική του Batman. Μαζί με τα πρωτότυπα έργα θα ταξιδέψει στην Αθήνα και ο επιμελητής του Cartoon Art Museum, συγγραφέας και σεναριογράφος, Andrew Farago.

 

 

Προσκεκλημένοι της φετινής εκδήλωσης, ο Chris Ware, πολυβραβευμένος δημιουργός των comics ACME NOVELTY LIBRARY και JIMMY CORRIGAN: THE SMARTEST KID ON EARTH (επιλέχθηκε από τους London Times, μεταξύ των 100 καλύτερων βιβλίων της προηγούμενης δεκαετίας), ο David Prudhomme, δημιουργός μεταξύ άλλων του βραβευμένου άλμπουμ, REBETIKO-LA MAUVAISE HERBE (ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ–ΤΟ ΚΑΚΟ ΒΟΤΑΝΙ) (σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο), η Sonia Leong, σχεδιάστρια και illustrator, δημιουργός του πολυμεταφρασμένου manga SHAKESPEARE: ROMEO AND JULIET (σε συνεργασία με το British Council), ο Bruno Brindisi, σχεδιαστής των δημοφιλών ιταλικών comics DYLAN DOG και TEX (καλεσμένος της Jemma Press) και η Shaenon K. Garrity, σεναριογράφος, δημιουργός comics, manga editor στην Viz Media και δημιουργός των webcomics NARBONIC (σύμφωνα με το Comics Journal ένα από τα καλύτερα comics του 2006) και SKIN HORSE (βραβείο Outstanding Small Press στα Stumptown Trophy Awards του 2008).

 

 

 

Τέλος στο πλαίσιο των ειδικών προβολών, το Comicdom Con Athens 2011 εξασφάλισε την πρώτη προβολή στην Ελλάδα του ντοκιμαντέρ GRANT MORRISON: TALKING WITH GODS αφιερωμένου σε έναν από τους πιο δημοφιλείς και αμφιλεγόμενους συγγραφείς στον χώρο των comics. Η ταινία γυρίστηκε με τη συνεργασία των παραγωγών και τον Morrison, ενώ στο ντοκιμαντέρ μιλούν συνεργάτες και φίλοι του, όπως οι Frank Quitely, Cameron Stewart, Phil Jimenez, Mark Waid, Geoff Johns, Jill Thompson κ.ά.

 

 

Μείνετε συντονισμένοι για όλες τις νέες ανακοινώσεις σχετικά με το πρόγραμμα και τους προσκεκλημένους της φετινής διοργάνωσης, στο http://www.comicdom-con.gr/.

Σχετικές ειδήσεις
Φωτογραφικά Ζεύγη 2017 στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
26.01.2017 16:11
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» παρουσιάζουν την έβδομη έκθεση από τη σειρά που τιτλοφορείται «Φωτογραφικά ζεύγη».
Σιωπηλή παρουσία: Συναντώντας τον Ζογγολόπουλο, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση
15.11.2016 12:27
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Ίδρυμα Γεωργίου Ζογγολόπουλου παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Σιωπηλή παρουσία: συναντώντας τον Ζογγολόπουλο 45 χρόνια μετά».
Mini Portfolios: ομαδική έκθεση φωτογραφίας στην Ελληνοαμερικάνικη Ένωση
29.09.2016 16:40
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με τον «Φωτογραφικό Κύκλο» εγκαινιάζουν την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2016, στις 20:00, την ομαδική έκθεση φωτογραφίας “Mini Portfolios”. Η έκθεση, που επιμελείται ο Πλάτων Ριβέλλης, θα διαρκέσει μέχρι τις 5 Νοεμβρίου 2016.
Tomorrow is another day, Tomorrow is not another day: έκθεση στο metamatic:taf
25.05.2016 14:53
To metamatic:taf ανακοινώνει με χαρά την έκθεση Tomorrow is another day, Tomorrow is not another today, που εγκαινιάζεται στις 2 Ιουνίου 2016 και θα διαρκέσει έως τις 25 Ιουνίου.
Stuff+: Ομαδική έκθεση στην Γκαλερί της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης
10.05.2016 14:15
Η Ελληνοαμερικανική Ένωση και το Hellenic American College (HAEC) σε συνεργασία με το Hellenic American University (Manchester, NH, USA) παρουσιάζουν την ομαδική εικαστική έκθεση «Stuff+», που εγκαινιάζεται την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016.