Το Terra Petra παρουσιάζει τους καλλιτέχνες που θα λάβουν μέρος στο πλαίσιο του TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] το μήνα Απρίλιο

Τα εγκαίνια των εκθέσεων θα πραγματοποιηθούν στο εορταστικό April Opening Night την Παρασκευή 8 Απριλίου.

Στο Level 1 του πολυχώρου Terra Petra, όπου βρίσκεται το ανακαινισμένο Food Bar, συμμετέχει ο Σταύρος Κυπραίος (FAZE), με την εγκατάσταση Ένα σύννεφο το βράδυ, αποτελούμενη από 700 µπαλάκια ping pong και περιτριγυρισμένη από εικονογραφικά wall graphics. Ο Σταύρος Κυπραίος µας προσκαλεί σε ένα ταξίδι στη φαντασία, τον έρωτα και την περιέργεια που θυµίζει ένα σύννεφο το βράδυ, πότε γαλήνιο και πότε µε αστραπές, να απλώνεται, ελεύθερο, στον ουρανό.

Στο Level 2, στο χώρο του Deseo Project space, ο συγγραφέας, σκηνογράφος, video artist, στιχουργός και τραγουδιστής Νίκος Τσιπόκας παρουσιάζει την εγκατάσταση Digital life-digital dreams, μέσα από την οποία ο καλλιτέχνης μαγνητίζει και στροβιλίζεται από τη δόνηση της Νέας Γης, δημιουργώντας µια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα μέσα από ένα trip αισθαντικότητας και λαγνείας.

Στο Level 3, στο χώρο του Dell’ arte, τον πιο πολυεπίπεδο και λαβυρινθώδη χώρο του Terra Petra, έχουμε τις εξής συμμετοχές:

Στον χώρο του Μαροκινού φιλοξενείται η Μαρία Πυλαρινού και μας παρουσιάζει τη φωτογραφική έκθεση Ίχνη Νερού, µια σειρά από απεικονίσεις αντανακλάσεων του υδάτινου στοιχείου, στην οποία γνώριµες στο µάτι εικόνες μεταμορφώνονται μέσα από την αφαιρετική οπτική της φωτογράφου σε φευγαλέα ονειρικά τοπία.

Στον εκθεσιακό χώρο Πατάρι η Νάνσυ Θεοφίλου, χρησιμοποιώντας επιρροές που έχει αποκοµίσει από τη διαµονή της στην Ινδία και την Αφρική, παρουσιάζει µια pop-art έκθεση ζωγραφικής, σε µια προσπάθεια να συνδυάσει τα χρώµατα που βλέπουµε καθημερινά µε τις εικόνες μιας φύσης που λείπει από τις ζωές µας. Μια δουλειά µε άµεσο, προσωπικό ύφος, που αποπνέει αισιοδοξία και ροµαντισµό.

Στον χώρο της σάλας θα συμμετάσχει με ένα light instalation o Μιχάλης Καραμούζης, που ειδικεύεται στις κατασκευές φωτισµού και το βιομηχανικό design. Χρησιμοποιώντας συμβατικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης και μέσα από µια δημιουργική διαδικασία επαναπροσδιορισµού τους, κατασκευάζει λειτουργικές συνθέσεις φωτισµού, προσδίδοντάς τους νέα χρηστική κι αισθητική αξία.

Στον χώρο του μπαρ Video Art εγκατάσταση υπό την επιμέλεια του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, η οποία συνεχίζεται με τις δουλειές 10 ακόμα video artists από όλο το κόσμο. Τα video αντλούνται από το προσωπικό αρχείο του Ηλία Χατζηχριστοδούλου, αλλά και από το αρχείο του Athens Video Art Festival, του οποίου είναι καλλιτεχνικός διευθυντής.

Επίσης, στον τοίχο του ΤΡΑΙΝΟΥ παρεμβαίνουν τρεις δημιουργοί, οι Χρήστος Τζαφέρος, Γρηγόρης Παπαγρηγορίου και Βαγγέλης Σαραντάρης, με την τοιχογραφία τους Η αναζήτηση, όπου επιλέγουν να απεικονίσουν συµβολικά την αναζήτηση της νέας Γης, θέτοντας στη θέση του εξερευνητή οποιονδήποτε ενεργητικό άνθρωπο που δρα, που απορεί και ονειρεύεται για να επιβιώσει ή για να κατακτήσει κάτι καλύτερο.

Τέλος, για πρώτη φορά στη διάρκεια του project θα γίνει χρήση του χώρου που προσφέρουν οι σκάλες του Terra Petra με τον street artist Sunrise να δηµιουργεί το Between, ένα graffitti instalation που ισορροπεί μεταξύ του φανερού και του µη φανερού µε τη χρήση αποδοµηµένης τυπογραφίας. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο, το έργο δημιουργείται έτσι ώστε να μπορεί να ιδωθεί (διαβαστεί) µόνο από µια συγκεκριμένη οπτική γωνία, ανοίγοντας ταυτόχρονα νέα πλαίσια “συνομιλίας” μεταξύ του θεατή και του έργου.

Ώρες και μέρες λειτουργίας εκθέσεων:

Level 1 | Food Bar | Καθημερινά 19:00 – 01:00 | Κυριακή 13:00 – 23:00
Level 2 | Deseo | Παρασκευή – Σάββατο 20:00 – 02:00 | Κυριακή 17:00 – 23:30
Level 3 | Dell’ arte | Kαθημερινά 12:00 – 01:00

The Opening Night

Το μουσικό μέρος των εγκαινίων του TERRA NUEVA PROJECT [ΝEA ΓH] για το μήνα Απρίλιο που θα πραγματοποιηθούν στις 8 του μήνα θα είναι ROCK, και την αποστολή αναλαμβάνει μια πενταμελής alternative/indie rock μπάντα που φημίζεται για τις ενεργητικές live εμφανίσεις της σε Ελλάδα και Λονδίνο. Ετοιμαστείτε για μια rock-oriented συναυλία από τους Travel Mind Syndrome, μια από τις λίγες νέες ελληνικές indie μπάντες που μπορούν να ξεκολλήσουν τα πόδια του ελληνικού κοινού από το έδαφος.

Οι Travel Mind Syndrome άρχισαν να δίνουν το παρών στην εγχώρια alternative indie rock σκηνή από τα τέλη του 2005. Με επιρροές να απλώνονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και έχοντας ζήσει σε Αθήνα και Λονδίνο πετυχαίνουν με περίτεχνες παρακάμψεις να μικρύνουν τις μουσικές (και γεωγραφικές) αποστάσεις, γεφυρώνοντας χάσματα με τον τρόπο που μόνο το αυθεντικό ταλέντο μπορεί να γεφυρώσει. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι το single τους “Donna”, κέρδισε αρκετό airplay από το BBC Scotland, τον Island Fm και το BBC Newcastle, ενώ το “ραντάρ” του διαδικτύου, Tom Robinson, το παρουσίασε στην εκπομπή του  BBC Radio 6.

Έχουν ήδη εμφανιστεί ως support band σε σπουδαίες συναυλίες όπως αυτή των Ceasars, των Σουηδών Radio Dept και στον Sivert Hoyem των Madrugada. Επιπλέον, έχουν δανείσει το τραγούδι τους “Emergency Exit” στην τηλεοπτική σειρά “Σε Είδα”, ενώ το “Breeze of Light” έχει επιλεχθεί ως τραγούδι του μήνα από το Jumping Fish της Cosmote. Πριν από δύο μήνες προχώρησαν στην κυκλοφορία του πρώτου τους πολυαναμενόμενο δισκογραφικού βήματος, με τίτλο “East Acton to St. Friday”.

Ο ήχος τους έχει μια φιλοσοφία που καταφέρνει να αποκρυσταλλώσει το σύγχρονο rock-oriented φάσμα σε ένα μοναδικό πλούσιο προσωπικό απόσταγμα, παντρεύοντας την μελαγχολία των Doves, την δυναμική των Subways και των Kings Of Leon με τον πολυμορφισμό των Primal Scream φτιάχνουν έναν ήχο ανένταχτο, φρέσκο και μοναδικό, που πετυχαίνει να ακούγεται ανακουφιστικά οικείος στο αυτί, φτιάχνοντας urban rock ύμνους και χορευτικούς δυναμίτες.

Τα ευφυή τους τραγούδια, η άρτια σκηνική τους παρουσία κι η άψογη συνεργασία μεταξύ των μελών της μπάντας δημιουργούν αίσθηση σε κάθε live τους. Ετοιμαστείτε για τα “Breeze of Light”, “Donna”, “Back In the Hole” και “Emergency Exit”.