Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Η Μαριάννα Τόλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Η Μαριάννα Τόλη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Μελωδίες άλλοτε γήινες, άλλοτε αέρινες και αγγελικές, μεταμορφώνονται σε τραγούδια που αγαπήσαμε από το τότε στο τώρα. Τραγούδια που μας

αγγίξανε καρδιακά, ανεξάρτητα από χώρες και σύνορα, ανεξάρτητα από στενά περιθώρια ύφους και στυλ. Η Μουσική δεν έχει πατρίδα. Γεννιέται από την καρδιά και κατευθύνεται στην καρδιά. Ενδιάμεσα η σιωπή. Εκεί που κάθε συνθέτης αποτυπώνει τις νότες του.  Τους αγγέλους του πενταγράμμου.

 

 

Η Μαριάννα Τόλη στα πολύχρονα ταξίδια  της στη μουσική εκφράζει την βαθιά της αγάπη για τα τραγούδια και τους συνθέτες που άφησαν εποχή και που είχαν τη δύναμη  να χαράξουν πορείες, να διαμορφώσουν προσωπικότητες, να οδηγήσουν τα νιάτα σε καινούργιες ιδέες και να μείνουν στην ιστορία.  

 

 

Προσκεκλημένοι φίλοι: Ο ΠΑΣΧΑΛΗΣ, ο ΡΟΜΠΕΡΤ ΓΟΥΙΛΛΙΑΜΣ και η ΜΠΕΣΣΥ ΑΡΓΥΡΑΚΗ θα ξαναβρεθούν με την ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ, σκηνικά για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια, για να τιμήσουν την ιστορική συνεργασία τους με τον ΓΙΩΡΓΟ ΧΑΤΖΗΝΑΣΙΟ και το ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΛΦΕΖ.

 

 

Την συναυλία θα πλαισιώνουν οι ηθοποιοί, τραγουδιστές και χορευτές: ΑΝΤΕΙΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ, ΑΝΝΑ ΦΙΛΙΠΠΑΚΗ, ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΡΑΝΙΩΤΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΡΟΥΣΣΑΚΗΣ.

 

Συμμετέχουν: ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΟΥΜΕΝΗ
και ο τενόρος ΜΠΑΜΠΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Ευγενική συμμετοχή: Η ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ των
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ ΖΗΡΙΔΗ
          
Σκηνοθεσία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΒΑΝΟΣ

Επιλογή τραγουδιών: ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΤΟΛΗ
 
Ενορχηστρώσεις-Πιάνο-Ακκορντεόν: ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΡΟΣ

Βιολί: ΝΕΦΕΛΗ ΜΑΡΚΑΚΗ

 

Φλάουτο-Τραγούδι: ΣΤΕΛΛΑ ΣΜΥΡΝΑΚΗ
Keyboards-Κιθάρα: ΔΑΥΙΔ ΓΕΩΡΓΟΣΟΠΟΥΛΟΣ
Μπάσο: ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΟΦΡΑΣ
Κρουστά- Κιθάρα-Τραγουδι: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΡΟΣ

 

 

Ενδυματολογική επιμέλεια: ΙΩΑΝΝΑ ΚΟΥΡΜΠΕΛΑ
Φώτα: SOCOLE TOMTSINI
Προβολές: ΦΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
Ηχολήπτης: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ
Φωτογραφίες: Γιάννης Οικονομόπουλος

Σχετικές ειδήσεις
Συν-αισθήσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
27.01.2017 11:32
Η συνολική αντίληψη καταστάσεων και συναισθημάτων είναι ένα αποτέλεσμα αρμονικής (ή και όχι!) συνεργασίας όλων των ανθρώπινων αισθήσεων, αφού καμία από τις πέντε δεν λειτουργεί ποτέ ανεξάρτητα.
Μουσική με ταμπεραμέντο από την ΚΟΑ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
25.01.2017 13:49
«Μουσική με ταμπεραμέντο» είναι ο εύγλωττος τίτλος της συναυλίας που δίνει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου (20.30) στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του διακεκριμένου-για τις ερμηνείες καθώς και για την πλούσια δισκογραφία του- Γερμανού αρχιμουσικού Φρανκ Μπέερμαν (και όχι του Τζανκάρλο Αντρέττα που για προσωπικούς λόγους ανέβαλε την παρουσία του στο πόντιουμ της Ορχήστρας).
Γιάννης Κωνσταντινίδης / Κώστας Γιαννίδης: ένας συνθέτης, δύο μουσικοί κόσμοι στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
02.11.2016 15:51
Με ένα ιδιαίτερο ρεσιτάλ αφιερωμένο στον Γιάννη Κωνσταντινίδη/Κώστα Γιαννίδη, τον μεγάλο συνθέτη του 20ού αιώνα που υπηρέτησε με πάθος και συνέπεια δύο διαφορετικά είδη μουσικής, συνεχίζεται την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου στις 8:30 το βράδυ ο νέος Κύκλος εκδηλώσεων του Μεγάρου «Η ανθρώπινη φωνή» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Πρόσφυγες Συνθέτες από την ΚΟΑ στο  Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
18.10.2016 16:30
Τρία μεγαλειώδη συμφωνικά έργα του 20ου αιώνα, γραμμένα από συνθέτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη γενέτειρά τους, κατορθώνοντας ωστόσο να διατηρήσουν στη νέα τους πατρίδα τη δημιουργικότητά τους και να μεγαλουργήσουν, περιλαμβάνει το πρόγραμμα της συναυλίας «Πρόσφυγες Συνθέτες» που θα δώσει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, στις 20.30, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
Liederabend: Ποίηση σε μουσική με τέσσερα πληκτροφόρα εποχής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
06.04.2016 14:14
Η Φανή Αντωνέλου, μια από τις ανερχόμενες ελληνίδες σοπράνο που διαπρέπουν στο εξωτερικό, και ο πιανίστας και τσεμπαλίστας Γεράσιμος Χοϊδάς, ένας σολίστ εξειδικευμένος στις ιστορικά τεκμηριωμένες ερμηνείες, παρουσιάζουν την Τετάρτη 13 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το ρεσιτάλ «Liederabend – Ποίηση σε μουσική» με τραγούδια και έργα για τσέμπαλο, πιανοφόρτε και πιάνο από την εποχή του Μπαρόκ έως τον Ρομαντισμό.