Τρίτη, 25 Οκτωβρίου 2016

Ιστορίες Πείνας των Ignacio del Moral - Margarita Sanchez στο Ρουφ

Ιστορίες Πείνας των Ignacio del Moral - Margarita Sanchez στο Ρουφ
Το θεατρικό έργο «Ιστορίες πείνας» πραγματεύεται την υστερία των γυναικών για τα παραπανίσια κιλά που έχουν ή ίσως έχουν και το πως

αυτό το επιπλέον βάρος επιδρά στην ψυχολογία τους.

 


Μέσα από σουρεαλιστικές ιστορίες (ένα ψυγείο που μιλάει) και ακραίες επιλογές (ηρωίδες που επιλέγουν να αρρωστήσουν με τη θέλησή τους από την λεγόμενη «ταινία», μια γυναίκα που δένει μια πέτρα στο λαιμό της και πνίγεται σε μια πισίνα προσπαθώντας να στρέψει το βλέμμα των αντρών πάνω της), οι συγγραφείς θέλουν να καταδείξουν το πόνο, το θυμό και την απελπισία της μέσης γυναίκας για την εικόνα της.

 

 

Η εύστοχη σάτιρα των Ignacio del Moral και Margarita Sanchez για την εποχή μας και το «βάρος» της, κάνει το έργο πολύ ενδιαφέρον. Με χιούμορ που πηγάζει από το βάναυση «χρήση» των ηρώων και την ανεπανόρθωτη έκθεσή τους.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο: των Ignacio del Moral – Margarita Sanchez
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Μαρία Λάφη
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάχη Αρβανίτη
Χορογραφίες: Γρηγόρης Γαϊτανάρος
Μουσική: Λάκης Χαλκιόπουλος
Φωτισμοί: Χρήστος Κολύρας

 

ΠΑΙΖΟΥΝ
Δήμητρα Κόλλα
Υρώ Λούπη
Νίκος Ντάλας
Χριστίνα Πάγκαλη
Άννα Σιταρίδου

Σχετικές ειδήσεις
Θάρρος και αλήθεια, μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ
08.06.2016 14:38
Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ παίζουμε «Θάρρος και αλήθεια».
Οι Μικρές Ιστορίες Φόνων επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault
11.03.2016 10:58
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.
Ιστορίες του κυρίου Κόινερ του Μπερτόλτ Μπρεχτ στο θέατρο Αλκμήνη
10.12.2015 16:19
Με τα εκπληκτικά, φιλοσοφικά, γεμάτα χιούμορ και στοχασμό κείμενα του Μπερτόλτ Μπρεχτ, «Ιστορίες του κυρίου Κόινερ», άρχισε τις παραστάσεις του το περιθωριοθέατρο ΘΕΑΣΗ, του Σάββα Αξιώτη στο θέατρο Αλκμήνη, με την συμμετοχή της Μαριαλένας Οικονομίδη.
Κραυγές γυναικών: 9 μονόλογοι από γυναίκες στο Θέατρο Αριστοτέλειον
17.11.2015 10:08
Μετά την επιτυχία της Αθήνας οι Κραυγές γυναικών, το μνι φεστιβάλ μονολόγων, θα παρουσιαστεί στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αριστοτέλειον, από την Κυριακή 22 Νοεμβρίου έως και τη Δεύτερα 30 Νοεμβρίου.
Ερωμένες στον Καμβά στο Θεατρικό Βαγόνι στο Τρένο στο Τουφ
16.11.2015 17:14
Το πρώτο θεατρικό έργο της Σοφίας Καψούρου «Ερωμένες στον Καμβά» θα σκηνοθετήσει ο πολυσχιδής καλλιτέχνης Παναγιώτης Παναγόπουλος στην Αμαξοστοιχία-Θέατρο το Τρένο στο Ρουφ.