Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

Ιστορίες Πείνας των Ignacio del Moral - Margarita Sanchez στο Ρουφ

Ιστορίες Πείνας των Ignacio del Moral - Margarita Sanchez στο Ρουφ
Το θεατρικό έργο «Ιστορίες πείνας» πραγματεύεται την υστερία των γυναικών για τα παραπανίσια κιλά που έχουν ή ίσως έχουν και το πως

αυτό το επιπλέον βάρος επιδρά στην ψυχολογία τους.

 


Μέσα από σουρεαλιστικές ιστορίες (ένα ψυγείο που μιλάει) και ακραίες επιλογές (ηρωίδες που επιλέγουν να αρρωστήσουν με τη θέλησή τους από την λεγόμενη «ταινία», μια γυναίκα που δένει μια πέτρα στο λαιμό της και πνίγεται σε μια πισίνα προσπαθώντας να στρέψει το βλέμμα των αντρών πάνω της), οι συγγραφείς θέλουν να καταδείξουν το πόνο, το θυμό και την απελπισία της μέσης γυναίκας για την εικόνα της.

 

 

Η εύστοχη σάτιρα των Ignacio del Moral και Margarita Sanchez για την εποχή μας και το «βάρος» της, κάνει το έργο πολύ ενδιαφέρον. Με χιούμορ που πηγάζει από το βάναυση «χρήση» των ηρώων και την ανεπανόρθωτη έκθεσή τους.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σενάριο: των Ignacio del Moral – Margarita Sanchez
Μετάφραση: Μαρία Χατζηεμμανουήλ
Σκηνοθεσία: Μαρία Λάφη
Σκηνικά – Κοστούμια: Μάχη Αρβανίτη
Χορογραφίες: Γρηγόρης Γαϊτανάρος
Μουσική: Λάκης Χαλκιόπουλος
Φωτισμοί: Χρήστος Κολύρας

 

ΠΑΙΖΟΥΝ
Δήμητρα Κόλλα
Υρώ Λούπη
Νίκος Ντάλας
Χριστίνα Πάγκαλη
Άννα Σιταρίδου

Σχετικές ειδήσεις
Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στον Πολυχώρο Vault
22.12.2016 16:28
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει τις Χριστουγεννιάτικες ιστορίες, τα έσοδα των οποίων θα δοθούν στην «Π.Ε.Γ.Κ.Α.Π.- Ν.Υ.» και στην «Κιβωτός του Κόσμου».
Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς - Ιστορίες με ζώα, από τους AbOvo και τους 4Frontal στο Bios
08.11.2016 10:51
Οι AbOvo και οι 4Frontal, δύο από τις σημαντικότερες νεανικές θεατρικές ομάδες, ενώνουν τις δυνάμεις τους και μας διηγούνται από τη σκηνή του Bios ιστορίες με ζώα, εμπνευσμένες από το ομώνυμο βιβλίο του Alessandro Boffa, σε μια κωμική και μουσική παράσταση: Είσαι ένα Κτήνος, Βίσκοβιτς: Ιστορίες με ζώα που μοιάζουν με ανθρώπινες ιστορίες κατι σαν τον Αίσωπο ή τόσες άλλες ιστορίες (της παγκόσμιας λογοτεχνίας)... ξέρετε τώρα...
Women of Passion, Women of Greece: για 2η χρονιά στο Τρένο στο Ρουφ
02.09.2016 10:17
Η θεατρική παράσταση “Women of Passion, Women of Greece”, που συγκίνησε Έλληνες και ξένους θεατές με την ευαίσθητη σκηνοθετική ματιά, το δυνατό κείμενο, τη μοναδική ερμηνεία, τη ζωντανή μουσική και το εντυπωσιακό οπτικό περιβάλλον συνεχίζει έναν δεύτερο κύκλο παραστάσεων στο Θεατρικό Βαγόνι της Αμαξοστοιχίας από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2016 στις 19:15.
Θάρρος και αλήθεια, μια πρωτότυπη διαδραστική παράσταση στο Τρένο στο Ρουφ
08.06.2016 14:38
Από την Τρίτη 21 Ιουνίου 2016 και για τέσσερις μόνο παραστάσεις, στην καινούργια υπαίθρια θεατρική σκηνή της Αμαξοστοιχίας - Θεάτρου ΤΟ ΤΡΕΝΟ ΣΤΟ ΡΟΥΦ παίζουμε «Θάρρος και αλήθεια».
Οι Μικρές Ιστορίες Φόνων επιστρέφουν στον Πολυχώρο Vault
11.03.2016 10:58
Ο Πολυχώρος Vault παρουσιάζει για 2η χρονιά, για 20 μόνο παραστάσεις, τις «Μικρές Ιστορίες Φόνων» του Παναγιώτη Μπρατάκου, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά.