Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Οι Αμάν ναι στην Αυλαία

Οι Αμάν ναι στην Αυλαία
Η μουσική σκηνή Αυλαία παρουσιάζει τους Αμάν ναι, ένα σχήμα νέων μουσικών που μελετά και παρουσιάζει το αστικό λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα από τη δημιουργία του (αρχές του 20ού αιώνα) 

μέχρι σήμερα. Στο πλαίσιο αυτής της έρευνας έχουν δημιουργήσει και υλοποιήσει έναν κύκλο αφιερωμάτων με τη βοήθεια οπτικοακουστικού υλικού (εικόνες, φωτογραφίες, βίντεο και πληροφορίες μέσω οθόνης προβολής) που αναδεικνύουν την εποχή, το ύφος και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού τραγουδιού από την παράδοση μέχρι τις μέρες μας.

 

Στις 6 Απριλίου στην Αυλαία τραγούδια των Σ. Μάλαμα, Γ. Καζαντζή, Θ. Παπακωνσταντίνου , Ο. Περίδη, H. Yazdjian κ.ά. θα συνομιλούν με τις ενορχηστρωμένες απαγγελίες των ποιημάτων του Jose Marti, σε μια μουσική παράσταση με τίτλο «Τραγούδια της γης».

 


Ο χιλιανός ποιητής και άνθρωπος των γραμμάτων Jaime Svart θα απαγγείλει ποιήματα του Jose Marti καθώς και του ιδίου.

 


Θα παραστεί ο πρέσβης της Κούβας καθώς και άλλοι εκπρόσωποι κρατών της Λατινικής Αμερικής.
Μουσική - καλλιτεχνική επιμέλεια: Βασίλης Μπαράκος - Ειρήνη Διαλεχτή

 

Οι Αμάν ναι! είναι οι:

Ειρήνη Διαλεχτή: Τραγούδι, ιδιόφωνα κρουστά
Βασίλης Μπαράκος: Τραγούδι, ακουστική κιθάρα, ούτι, λαούτο
Άγης Παπαπαναγιώτου: Φωνή , ηλεκτρικό κόντρα μπάσο
Θανάσης Καλατζής: Μπουζούκι , κιθάρα, μαντολίνο
ΧρήστοςΤσαρούχας: Κρουστά
Δημήτρης Παπαδάμης: Ακορντεόν

Σχετικές ειδήσεις
Τα «Βρανδεμβούργια» του Μπαχ, από την Καμεράτα στο Μέγαρο Μουσικής
07.02.2017 14:20
Διευρύνοντας τον Κύκλο Παλαιά Μουσική, το Μέγαρο διοργανώνει φέτος ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ. Η αυλαία ανοίγει τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 8:30 το βράδυ με τη συναυλία των Μουσικών της Καμεράτα–Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής στην Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης, που θα ερμηνεύσουν σε όργανα εποχής υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου ένα από τα πιο αγαπημένα έργα όλων των εποχών, τα Βρανδεμβούργια κοντσέρτα.
“Ένα ναι κρύβει ένα όχι”: Νέο τραγούδι της Χάρις Αλεξίου
03.11.2016 11:47
Η Χάρις Αλεξίου, σε μια πολλή παραγωγική περίοδο, με τη τεράστια επιτυχία που σημείωσε και σημειώνει και φέτος το «Χειρόγραφο» της, γράφει μουσική, γράφει στίχους, ετοιμάζει τραγούδια.
Με το Chronos και τη Δήμητρα Γαλάνη ολοκληρώνεται το Φεστιβάλ στο Θέατρο του Αττικού Άλσους
09.09.2016 11:48
Με την παράσταση Chronos της Δήμητρας Γαλάνη, μία συνάντησή της με ένα κουαρτέτο εξαιρετικών Ελλήνων μουσικών με κεντρικό άξονα τραγούδια που έχουν γράψει οι μεγάλοι μας δημιουργοί, ποιητές και συνθέτες, κλείνει την αυλαία του Φεστιβάλ στο θέατρο του Αττικού Άλσους ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 9μ.μ.
Δεκαπενταύγουστος στο «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης»
10.08.2016 15:41
Το «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» παρουσιάζει το μουσικό του πρόγραμμα από 12 έως 15 Αυγούστου 2016.
Αμάν Χαμάμ: παραμύθια, μουσικές και τραγούδια της Ανατολής στο PLAYGROUND for the arts
22.03.2016 11:15
Με τον τίτλο «Αμάν Χαμάμ» τέσσερις γυναίκες συναντιούνται για πρώτη φορά στη σκηνή του PLAYGROUND for the arts για δύο μόνο βραδιές τον Απρίλιο και ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια πρωτότυπη παράσταση αφήγησης με παραμύθια, μουσικές και τραγούδια εμπνευσμένη από τη ζωή στα Χαμάμ.