Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Κρυψώνες στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας

Κρυψώνες στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας
Δύο ελληνικά μονόπρακτα παρουσιάζονται σε μια κοινή παράσταση με τον τίτλο «Κρυψώνες» , σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου, στη Β Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, από την Τετάρτη 2 Απριλίου.

Δύο ελληνικά μονόπρακτα παρουσιάζονται σε μια κοινή παράσταση με τον τίτλο «Κρυψώνες» , σε σκηνοθεσία Βίκυς Γεωργιάδου, στη Β Σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας, από την Τετάρτη 2 Απριλίου.

Η παράσταση της Θεατρικής Αστικής Εταιρίας Πράξη «Μπέττυ Αρβανίτη», αποτελείται από τα μονολογικά κείμενα «Η τελευταία Μάρθα» του Αλέξη Σταμάτη, με το Χρήστο Στέργιογλου και «Το πράσινό μου το φουστανάκι» της Λένας Κιτσοπούλου, με τη Μαρία Σκουλά.

Ενας άντρας και μια γυναίκα, «κρυμμένοι στο πιο εμφανές σημείο» (μπροστά σε ένα παράθυρο και πάνω στη σκηνή ενός θεάτρου) προσπαθούν να συμφιλιωθούν με τον εαυτό τους και τον κόσμο γύρω τους και σε αυτή την πορεία ανατρέπουν το ίδιο τους το εγώ.

Η γυναίκα της Λένας Κιτσοπούλου εμφανίζεται αρχικά μπροστά στο κοινό, καλυμμένη, σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό της και οδηγούμενη από μια επιθυμία να ανατινάξει ως άλλος καμικάζι τον εαυτό της και τα πάντα γύρω της.

Μέσα από ένα παραληρηματικό λόγο αποκαλύπτει όλα όσα κάνουν τη ζωή μας φωτεινή και σκοτεινή, όσα μας κάνουν να είμαστε θύτες και θύματα.

Τα σκηνικά και κοστούμια της παράστασης είναι της Μαγιού Τρικεριώτη, ο σχεδιασμός της παράστασης της Μελίνας Μάσχα και η μουσική του Κώστα Ανδρέου .

info
Τετάρτη 2 Απριλίου
Β Σκηνή Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
Κεφαλληνίας 16, Κυψέλη
τηλέφωνο : 210-8838727

Σχετικές ειδήσεις
Η
30.01.2017 16:43
Η «Δεσποινίς Τζούλια» του Α. Στρίντμπεργκ , ανεβαίνει στο Θέατρο της οδού Κεφαλληνίας – Β Σκηνή, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Κανέλλου.
Μονόλογος, με την Μάνια Παπαδημητρίου στη Β' σκηνή του Θεάτρου της οδού Κεφαλληνίας
17.11.2016 16:18
H Μάνια Παπαδημητρίου ερμηνεύει τον «Μονόλογο», ένα συγκλονιστικό κείμενο που βασίζεται στο ομότιτλο έργο της Σιμόν ντε Μπωβουάρ από το τρίπτυχο βιβλίο της «Προδομένη γυναίκα», από τις 9 Δεκεμβρίου, στο Θέατρο Οδού Κεφαλληνίας-Β’ σκηνή, σε σκηνοθεσία Αθηνάς Κεφαλά.
«Τρωάδες σήμερα» από την Μπέττυ Αρβανίτη και τη Ρούλα Πατεράκη για τα 30 χρόνια του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
03.11.2016 10:22
Το 2017 συμπληρώνονται 30 χρόνια από την ίδρυση της αστικής μη κερδοσκοπικής θεατρικής εταιρίας «Πράξη». Ήταν το 1987 όταν το Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας, ξεκίνησε την καλλιτεχνική του πορεία, με το έργο του Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ «Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα φον Καντ». Μια θρυλική παράσταση.
De Profundis, του Όσκαρ Ουάιλντ στη Β' Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας
12.10.2016 13:31
Η Αθανασία Καραγιαννοπούλου σκηνοθετεί τον Νίκο Νίκα, σε ένα συγκλονιστικό κείμενο βασισμένο στο έργο του Όσκαρ Ουάιλντ, De Profundis, που γράφτηκε ως επιστολή προς τον εραστή του Άλφρεντ Ντάγκλας μέσα από τη Φυλακή του Ρέντινγκ το 1897. Η παράσταση, σε καινούρια μετάφραση και διασκευή της σκηνοθέτιδος, ανεβαίνει στο Θέατρο της Οδού Κεφαλληνίας-Β΄σκηνή, από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου.
Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower στη Β’ σκηνή του Θεάτρου Οδού Κεφαλληνίας
29.09.2016 14:59
Μετά την σύντομη και επιτυχημένη πρώτη παρουσίαση του την περασμένη χρονιά, το συγκλονιστικό Blackbird/Μαυροπούλι του David Harrower, σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Καραντινάκη, επιστρέφει από τις 15 Οκτωβρίου στη Β’ Σκηνή του Θεάτρου της Οδού Κεφαλληνίας.