Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο Χαχά και η Χιχί στις Μορφές Έκφρασης

Ο Χαχά και η Χιχί στις Μορφές Έκφρασης
Οι «ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ» του Θωμά Κινδύνη παρουσιάζουν την παιδική παράσταση «Ο Χαχά και η Χιχί - Δύο παράξενα παιδιά ανακαλύπτουν τον

σκοπό τους στη ζωή» από την Κυριακή 10 Απριλίου 2011, σε κείμενα και σκηνοθεσία της Άννας- Σεβαστής Τζίμα.

 

«Ο Χαχά και η Χιχί - δύο παράξενα παιδιά ανακαλύπτουν τον σκοπό τους στη ζωή» είναι ένα παιδικό έργο , εμπνευσμένο από το παραμύθι «Lαgrimas de risa» του Ισπανού Joles Sennell. Η παράσταση βασίζεται στο σωματικό θέατρο και στην φαντασία, παρουσιάζεται από μια ηθοποιό και μια χορεύτρια και εναλλάσσει το λόγο με την κίνηση και τη ζωντανή μουσική . Χαρακτηριστικό της παράστασης είναι το κωμικό στοιχείο αλλά και η συμμετοχή των παιδιών είτε σωματικά είτε ρυθμικά στη ροή της ιστορίας.

 

 

Ο Χαχά και η Χιχί είναι δυο παράξενα παιδιά που γεννήθηκαν χωρίς συναισθήματα! Μ’ ένα μαγικό φίλτρο οι γονείς τους καταφέρνουν να τα γεμίσουν χαρά. Ποιός όμως θα μπορούσε να είναι ο σκοπός τους στη ζωή; Τελικά αποφασίζουν να ταξιδέψουν πάνω από τη γη μ’ ένα αερόστατο, ώσπου μια απρόσμενη συνάντηση θα αλλάξει τα σχέδια τους.

 

 

Μια πολύ ζωντανή παράσταση για παιδιά από 4 έως 9 ετών που θα μας χαρίσει γέλιο, δράση αλλά και ευαισθησία σε θέματα που αφορούν τον πόλεμο, την ειρήνη, την αλληλοβοήθεια και υποστήριξη των λαών.

 

 

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο - Σκηνοθεσία: Άννα- Σεβαστή Τζίμα
Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Άννα- Σεβαστή Τζίμα, Βάγια Νικολακοπούλου
Μουσική: Αθανασία Νικολακοπούλου, Άννα Σεβαστή Τζίμα

 

 

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Ευγενία Παπαδάκη, Νάνσυ Κλαμπάτσα