Την καινούργια της δουλειά με τίτλο Timestorm παρουσιάζει η Έφη Χαλυβοπούλου στη Γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου μέχρι τις

25 Απριλίου 2011.

Για τη ζωγραφική εγκατάσταση της εικαστικού, η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου σχολιάζει:

«Το έργο της Έφης Χαλυβοπούλου είναι μια σειρά εκδοχές του εσωτερικού τοπίου. Πρόκειται για αναπαραστάσεις που περιέχουν εκρήξεις χρωμάτων και εκρήξεις χρόνου – για μια εικαστική τέχνη σε τέσσερεις διαστάσεις που βάζει σε τάξη το χάος. Στις εικόνες, τις φωτισμένες με μυστηριώδεις λάμψεις, τίθεται το ερώτημα του ανώτερου σχεδίου της δημιουργίας: σε κάθε λεπτομέρεια – στα μόρια, στα άτομα, στους πυρήνες τους- ανιχνεύεται η θεϊκή σοφία, το μεγαλείο της φύσης και μαζί οι παρεκτροπές, τα λάθη, οι ατέλειες της.

Θεοί δεν υπάρχουν – καλλιτέχνες όμως υπάρχουν: κατασκευάζουν την ύλη από την αρχή, ξανά και ξανά, δίνοντας της ευτυχισμένες ιδιότητες, ένα είδος οπτικού happy end που εκτυλίσσεται μέσα στη δίνη του χρόνου».

Η ζωγραφική, οι εγκαταστάσεις και τα βίντεο της Έφης Χαλυβοπούλου έχουν παρουσιαστεί στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης, στο Hellenic Museum στο Σικάγο, στη Μπιεννάλε BIDA στη Σεβίλη, στη Μπιενάλε Βενετίας, στο Ίδρυμα Ελληνικού Πολιτισμού Νέας Υόρκης και Βερολίνου, στο Riverside Studios στο Λονδίνο, στη Γκαλερί Grimaldis στη Βαλτιμόρη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Kettle’s Yard στο Κέιμπριτζ Βρετανίας, καθώς και σε ατομικές εκθέσεις στις γκαλερί Ζήνα Αθανασιάδου Θεσσαλονίκη, Έκφραση Αθήνα, Batagianni Αθήνα, ArtBeat Βρυξέλλες και στην αίθουσα τέχνης Δεσμός στην Αθήνα. Έργα της υπάρχουν σε ιδιωτικές συλλογές στη Ν. Υορκη, Βρυξέλλες, Βαλτιμόρη, Μελβούρνη, Λονδίνο, Τελ Αβίβ, Αθήνα, Θεσσαλονίκη αλλά και στις συλλογές Δεσμού, Πορταλάκη, Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Αμερικάνικου Κολλέγιου ACG-DEREE.
 

Διάρκεια έκθεσης μέχρι τις 25 Απριλίου.