Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016

H (άλλη) ανακάλυψη της Αμερικής

H (άλλη) ανακάλυψη της Αμερικής
Τις τελευταίες 12 παραστάσεις του έργου Τζοάν Παντάν που ανακαλύπτει την Αμερική δίνει στην Αθήνα, ο θίασος Παντούμ κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη Βιοτεχνία Θεάτρου, στου Ψυρρή.

Τις τελευταίες 12 παραστάσεις του έργου Τζοάν Παντάν που ανακαλύπτει την Αμερική δίνει στην Αθήνα, ο θίασος Παντούμ κάθε Δευτέρα και Τρίτη στη Βιοτεχνία Θεάτρου, στου Ψυρρή.

Το έργο του Ντάριο Φο «Ο Τζοάν Παντάν και η ανακάλυψη της Αμερικής», αναφέρεται σε τέσσερις γυναίκες του σήμερα που αφηγούνται την ιστορία του Τζοάν Παντάν που μπαρκάροντας κατά λάθος σε ένα καράβι της αρμάδας του Κολόμβου, καταλήγει μέσα από κωμικοτραγικές περιπέτειες, να ανακηρυχθεί άγιος και μάγος και να οδηγήσει 8000 Ιθαγενείς εναντίον των Ισπανών κατακτητών.

Πρόκειται για μια ομαδική δουλειά του θιάσου Παντούμ. Η μετάφραση είναι της Φωτεινής Ζερβού, η σκηνοθεσία της Ντίνας Καφτεράνη, η σκηνογραφία του Εδουάρδου Γεωργίου . Συνεργάτης μουσικός Στάθης Ιωάννου, φωτισμός Έλενα Μαργαριτίδη. Παίζουν: Νάντια Καβουλάκου, Ζουλί Λεφέβρ, Σάντρα Μαυροειδή, Αγγελική Σεΐδου.

Ο Ντάριο Φο είναι ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους θεατρικούς συγγραφείς του κόσμου. Το κείμενο του Τζοάν Παντάν γράφτηκε το 1995 με αφορμή την 500η επέτειο για την ανακάλυψη της Αμερικής.

Το συγκεκριμένο έργο του είναι μια εναλλακτική οπτική της ιστορίας όπου οι αντιθέσεις ανάμεσα στους ιθαγενείς και τους λευκούς, τους άντρες και τις γυναίκες, την ιστορία και την κωμωδία δεν είναι ποτέ αυτό που φαίνεται με την πρώτη ματιά. H ιστορία του Τζοάν Παντάν, είναι το παράδειγμα των λαών να αντιστέκονται στις εισβολές, είτε θρησκευτικές, είτε, όπως γίνεται περισσότερο σήμερα, οικονομικές.

Info
Βιοτεχνία Θεάτρου, Σαπφούς 5, Ψυρρή
τηλ. 6932541003
Δευτέρα και Τρίτη στη στις 9.00 μμ, διάρκεια 80 λεπτά
Τελευταία παράσταση στις 15 Απριλίου 2008
Τιμές εισιτηρίων 12 ευρώ (κανονικό), 10 (φοιτητικό)

Σχετικές ειδήσεις
Χρωματιστές Γυναίκες, του Βασίλη Ζιώγα στο Faust
17.10.2016 11:22
Η ομάδα θεάτρου Σημείο Συναρμογής παρουσιάζει τις Χρωματιστές Γυναίκες του Βασίλη Ζιώγα, από 31 Οκτωβρίου και για 10 παραστάσεις στο Faust.
Ο  Αγαπητικός της βοσκοπούλας: Τελευταίες παραστάσεις στο Βασιλικό Θέατρο
05.09.2016 13:37
Τελευταίες παραστάσεις για τον «Αγαπητικό της Βοσκοπούλας», την παράσταση του ΚΘΒΕ που αγκάλιασε, αγάπησε και καταχειροκρότησε το κοινό αυτό το καλοκαίρι. Η απόλυτη ιστορία αγάπης, σε σκηνοθεσία Σταμάτη Φασουλή, ολοκληρώνει το "ταξίδι της" στις 9 Σεπτεμβρίου. Μέχρι τώρα, 8.000 θεατές έχουν παρακολουθήσει τις 29 παραστάσεις του διαχρονικού έργου του Δημητρίου Κορομηλά!
Σταματία, το γένος Αργυροπούλου: τελευταίες παραστάσεις στην Αττική
24.08.2016 13:05
Η παράσταση Σταματία, το γένος Αργυροπούλου του Κώστα Σωτηρίου σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, με την Ελένη Ουζουνίδου, επιστρέφει από 31 Αυγούστου στην Αττική για λίγες τελευταίες παραστάσεις.
Τελευταίες παραστάσεις για την «Κυρία της Νύχτας» στο θερινό Gazarte
26.07.2016 13:40
Οι τελευταίες παραστάσεις στο θερινό Gazarte, όπου παρουσιάζεται με μεγάλη επιτυχία η «Κυρία της Νύχτας», το αστυνομικό μυθιστόρημα του Γιάννη Μαρή που σκηνοθέτησε η Φρόσω Λύτρα, θα δοθούν στις 26, 27, 28, 29 και 31 Ιουλίου 2016.
…από έρωτα, του Θοδωρή Αθερίδη στο Θέατρο Αργώ
17.02.2016 16:40
Η Εταιρεία θεάτρου «ΘΕΑΣΗ» παρουσιάζει από τη Δευτέρα 21 Μαρτίου και κάθε Δευτέρα και Τρίτη την ερωτική ιστορία του Θοδωρή Αθερίδη «…από έρωτα», στο Θέατρο Αργώ, για λίγες μόνο παραστάσεις.