Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2017

FOTOSOMA

FOTOSOMA
H Ομάδα Χορού ΑγγελόΣκονη παρουσιάζει στο Θέατρο Λήδρα στην Πλάκα μια πρωτότυπη παράσταση , στην οποία φωτογράφοι και χορευτές, αρτιμελείς και μη, αναζητούν επί σκηνής την ταυτότητά τους,αρχίζοντας από την οπτική και αισθαντική αντίληψη του σώματός τους.

H Ομάδα Χορού ΑγγελόΣκονη παρουσιάζει στο Θέατρο Λήδρα στην Πλάκα μια πρωτότυπη παράσταση, στην οποία φωτογράφοι και χορευτές, αρτιμελείς και μη, αναζητούν επί σκηνής την ταυτότητά τους,αρχίζοντας από την οπτική και αισθαντική αντίληψη του σώματός τους.

Μουσική και ήχοι μίας παραλλαγμένης γλώσσας πλαισιώνουν το δρώμενο. Παλιές οθόνες που προβάλλουν εικόνες επιλεγμένες από τους συμμετέχοντες λειτουργούν ως σκηνικό, μπερδεύοντας το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον, το πραγματικό με το φανταστικό.

Η παράσταση της Ομάδας Χορού ΑγγελόΣκονη προέκυψε από το ομώνυμο ερευνητικό εργαστήρι με θέμα «τη σχέση της φωτογραφίας με το σώμα».

Μέρος της παράστασης παρουσιάστηκε τον Μάρτιο 2007 στο 2ο Πανόραμα Σύγχρονου Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων και τον Μάιο 2007 στο 6ο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και την υποστήριξη του ΥΠΠΟ.

Η σύνθεση ανήκει στην Αγγελική Παπαδάτου, χορογράφοι-χορευτές: Στέλλα Δημητρακοπούλου, Ειρήνη Ζαχαρά, Χρύσα Ζέρβα, Κέλλυ Καραχάλιου, Μαρία Κοντοβά, Χρίστος Κυπριώτης, Κατερίνα Παπαζήση, Γιώργος Χρηστάκης, Ευριδίκη Σαμαρά, Kepa Angulo

Εικαστικοί-φωτογράφοι που συμμετέχουν στην παράσταση: Κωνσταντίνα Βασσάλου, Ρεβέκκα Μουστάκη-Ζέη, Παναγιώτης Παπαδόπουλος, Λυδία Χατζηστεφανίδου, Γιάννης Χιωτόπουλος.

Την ευθύνη των σκηνικών έχει η Where_House, στους φωτισμούς είναι ο Θωμάς Οικονομάκος στη μουσική ο Νίκος Τζιομάκας τα κοστούμια είναι της Αλεξίας Θεοδωράκη και Stage Manager είναι η Νίκη Εδιπίδη.

Η παράσταση χορού «fotosoma» γίνεται σε συνεργασία με το Εργαστήριο Φωτογραφίας της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και με την Very Special Arts Hellas (Εταιρεία Καλλιτεχνικών Προγραμμάτων για Ατομα με Ειδικές Ανάγκες).
Η ομάδα επιχορηγείται από το Υπουργείο Πολιτισμού.


info
Θέατρο Λήδρα
Κέκροπος 12, κάθετος Ανδριανού, Πλάκα, τηλ. 210 3245969
(Θέατρο Παντείου Πανεπιστημίου)
15-18 Μαρτίου, 21.00
Εισιτήρια: Κανονικό 12 ευρώ, Φοιτητικό 10 ευρώ
Για 4 μόνο παραστάσεις

Σχετικές ειδήσεις
H παράλειψη της οικογένειας Κόλεμαν: έξτρα παράσταση στη Β’ σκηνή του Θεάτρο Οδού Κεφαλληνίας
30.12.2016 10:13
Η παράσταση Η παράλειψη της Οικογένειας Κόλεμαν υποδέχεται το νέο έτος με μία επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου στις 18.30. Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν έως και τις 10 Ιανουαρίου.
Ημερολόγια Αλληλεγγύης: Μια παράσταση για τους πρόσφυγες στο Θέατρο Τέχνης
06.06.2016 12:57
Το Θέατρο Τέχνης μας προσκαλεί στην παράσταση Ημερολόγια Αλληλεγγύης, μια παράσταση για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Μυτιλήνη μέσα από τα ημερολόγια των Χρηστού Αγγελάκου και Γιώργου Τυρίκου-Εργά.
Παράταση για δύο παραστάσεις του Θεάτρου Τέχνης
03.06.2016 16:52
Το Θέατρο Τέχνης ανακοινώνει ότι λόγω της μεγάλης προσέλευσης η παράσταση «Άσμα Ασμάτων – Μία Νύχτα κάτω από τ’ άστρα» της Όλιας Λαζαρίδου παρατείνεται για δύο επιπλέον βράδια στο Υπόγειο (Δευτέρα 6 & Τρίτη 7 Ιουνίου) και η παράσταση «Noir» της ομάδας «Κι όμΩς κινείται» θα πραγματοποιήσει μια επιπλέον παράσταση τη Δευτέρα 6 Ιουνίου στη σκηνή της Φρυνίχου.
Διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο, της Ιόλης Ανδρεάδη
17.03.2016 13:41
Το Πολιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς μας προσκαλεί στην παράσταση της Ιόλης Ανδρεάδη, «διακόσιες δέκα χιλιάδες οκάδες βαμβακιού ~ μια παράσταση στο Αρχείο», βασισμένη σε πρόταση του Ιστορικού Αρχείου ΠΙΟΠ.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.