Έργα Χαρακτικής και συγκεκριμένα Οξυγραφίες, παρουσιάζει ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης στην έκθεσή του, στο Χώρο Τέχνης 24, στο Κολωνάκι.

Παιδί της δημοσιογραφίας ο Χριστόφορος Κατσαδιώτης, την εγκατέλειψε γρήγορα για να βιώσει το μεράκι του, αφού παράλληλα με τη δουλειά του σε περιοδικά και ραδιοφωνικούς σταθμούς, είχε ήδη κάνει τρεις ατομικές εκθέσεις και είχε συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές.

Αλλά και ως σπουδαστής πλέον της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, συνεχίζει συγχρόνως να εκθέτει την πολύπλευρη δουλειά του. Έτσι, μέσα στο 2010 παρουσίασε μία ακόμα ατομική έκθεση στη Θεσσαλονίκη, μεταπηδώντας ωστόσο, από τα εξπρεσιονιστικά λάδια του στην Οξυγραφία, που είναι ένα παρακλάδι της Χαρακτικής, είναι η ʽγραφήʼ με οξέα πάνω σε τσίγκο.

Όπως γράφει και ο καθηγητής Χαρακτικής της Σ.Κ.Τ. Ξενής Σαχίνης οι εκφραστικές ανάγκες του Χ.Κ. μετακινήθηκαν. Αν δεν κάναμε καμία αναφορά στη ζωγραφική, αυτό θα ήταν λάθος, γιατί ο καλλιτέχνης εδραίωσε και πραγματοποίησε τα οράματά του μέσα από τις εικαστικές αξίες της ζωγραφικής.

Κύριο χαρακτηριστικό των έργων του είναι η βαθύτατη κριτική και σαρκαστική ματιά του στον κόσμο, μια ματιά που ο ίδιος την περικλείει σε ένα τρίπτυχο και μας λέει Καλώς ήρθατε στον κόσμο της Κριτικής, της Ανατροπής και της Παραμόρφωσης.

Ο καθηγητής Ξενής Σαχίνης λέει, επίσης: Στα έργα του Χριστόφορου Κατσαδιώτη αναπτύσσονται πολύ προσεκτικά σκηνοθετημένοι σιωπηλοί διάλογοι ανάμεσα στα πρόσωπα που δεν αποκαλύπτουν τους χαρακτήρες τους, κάτω από τα προσωπεία που προσφέρει για πρώτη ανάγνωση ο καλλιτέχνης στους θεατές. Έτσι, κατά κάποιον τρόπο, μας παρακινεί να βρούμε το δικό μας χαρακτήρα και ποιο προσωπείο τον ενσαρκώνει, ώστε κι εμείς από θεατές να πρωταγωνιστήσουμε σε μια καινούργια σύνθεση, η οποία δεν είναι παρά ένα εικονογραφημένο κομμάτι από την ζωή μας.