Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία

Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία
Η ομάδα Νέμεση επαναλαμβάνει για τρίτη χρονιά την κωμωδία Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία, στο studio Νέμεση, στη Θεσσαλονίκη. Ενα ανοιχτό σεμινάριο σεξοθεραπείας που παρακινεί το θεατή απλώς να παραμερίσει τους δισταγμούς του και να πάρει μέρος στην παράσταση .

Η ομάδα Νέμεση επαναλαμβάνει για τρίτη χρονιά την κωμωδία Σεξ ή Σέξπιρ; Ιδού η απορία, στο studio Νέμεση, στη Θεσσαλονίκη. Ενα ανοιχτό σεμινάριο σεξοθεραπείας που παρακινεί το θεατή απλώς να παραμερίσει τους δισταγμούς του και να πάρει μέρος στην παράσταση.

Την Ανοιξη του 2005 η ομάδα Νέμεση συνεχίζοντας τις αυτοσχεδιαστικές της αναζητήσεις πάνω στην κωμωδία και στα σύγχρονα σεξουαλικά μας ήθη, μπαίνει σε νέες συγγραφικές περιπέτειες.

Αφορμή στάθηκε ο σεξουαλικός πρωταθλητισμός της εποχής μας που μας κάνει όλους να νιώθουμε ανεπαρκείς-αποτυχημένοι και η γυάλινη ζωή μας που μας αναγκάζει να αναζητούμε με μανία κάθε είδους θεραπεία. Χρωματοθεραπεία, αρωματοθεραπεία, υδροθεραπεία, και φυσικά σεξοθεραπεία!

Πηγή έμπνευσης στάθηκαν κάποιοι χαρακτήρες του Αρκά και το αποτέλεσμα ήταν ένα εργαστήρι αυτοσχεδιασμού και γραφής έργου με θέμα Σεμινάριο Σεξοθεραπείας.

Η παράσταση αρχίζει με την Δρ, Ντέμπορα, να υπόσχεται στο κοινό μια πιο καλή, πιο πλούσια σεξουαλική ζωή, ζητώντας ως αντάλλαγμα τη συμμετοχή του στο σεμινάριο.

Και έρχονται οι πρώτοι εθελοντές. Η διαδικασία ξεκινά. Group therapy. Αφηγήσεις. Αντιπαραθέσεις. Συγκρίσεις. Αναμνήσεις . Φαντασιώσεις. Ονειρα. Αποκαλύψεις. Και έρχεται η ώρα της διάγνωσης. Και της θεραπείας. Ολα τα υπόλοιπα, που αν μη τι άλλο βγάζουν λυτρωτικό γέλιο, επί σκηνής.

Το κείμενο της παράστασης είναι αποτέλεσμα της ομαδικής δουλειάς των μελών της Νέμεση. Η σκηνοθεσία και μουσική επιμέλεια της Τίνας Στεφανοπούλου, τα σκηνικά-κοστούμια του Στέργιου Πρώϊου, και οι φωτισμοί του Αλέξη Κοέν.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Κική Ιωαννίδου , Τζίμης Κούρτης, Στέργιος Κωνσταντζίκης, Αναστάσης Μαυρομιχάλης, Αφρούλη Μπέρσου, Στάθης Πεχλιβανίδης, Δημήτρης Σιδηρόπουλος, Τίνα Στεφανοπούλου.

info
studio Νέμεση, Δελφών 176
Σάββατο στις 9.30μ.μ. και Κυριακή στις 7.30 μ.μ
Πληροφορίες- Κρατήσεις: 2310326230, 2310853361
www.nemesigroup.gr

Σχετικές ειδήσεις
Κωμωδία μιας άλλης εποχής, του Αλεξέι Αρμπούζωφ, για 2η χρονιά στον Πολυχώρο Διέλευσις
29.09.2016 16:23
Στον Πολυχώρο Πολιτισμού Διέλευσις παρουσιάζεται από την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, για δεύτερη χρονιά λόγω επιτυχίας, η παράσταση «Κωμωδία μιας άλλης εποχής» του Αλεξέι Αρμπούζωφ σε μετάφραση απ’ ευθείας από τη ρωσική γλώσσα της Λούλας Γιαννακοπούλου και του Γιούρι Γιαννακόπουλου και σκηνοθεσία Χρυσάνθης Κορνηλίου.
Όνειρο καλοκαιρινής νύχτας, του Ουίλιαμ Σέξπιρ στο 1ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Δήμου Καλλιθέας
31.08.2016 14:40
Η Τάνια Κίτσου και η ομάδα της Fractals με το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του Ουίλιαμ Σέξπιρ μας παρασύρουν σ' έναν ονειρικό κόσμο. Σ' ένα μαγικό παιχνίδι αντανακλάσεων όπου βήμα- βήμα ο οικοδεσπότης, Θησέας, μας αποκαλύπτει μια πραγματικότητα όπου όλα μεταμορφώνονται διαρκώς. Μέχρι και οι θεατές σε ηθοποιούς του έργου που παρακολουθούν.
Άδεια Πιάτα από την ομάδα Άρατος στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ευρωπού
19.08.2016 11:43
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού Π.Κ.Μ. παρουσιάζουν την παράσταση «Άδεια Πιάτα» σε κείμενα και σκηνοθεσία του Βασίλη Τσικάρα από την Ομάδα «Άρατος» στις 21 Αυγούστου 2016 στο Ανοιχτό Αμφιθέατρο Ευρωπού του Δήμου Παιονίας Π.Ε. Κιλκίς
Του Κουτρούλη ο γάμος, του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών
05.07.2016 15:17
Το έργο «ΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ Ο ΓΑΜΟΣ» σε απόδοση κειμένου και σκηνοθεσία του Γιάννη Καλατζόπουλου, με τον Γιάννη Βούρο και την Τάνια Τρύπη έρχεται στο Ανοιχτό Θέατρο Συκεών, την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016.
ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία, στο Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού
01.07.2016 14:01
Το Ανοιχτό Θέατρο Κολωνού παρουσιάζει την Κυριακή 3 Ιουλίου 2016 την θεατρική παράσταση «ΣΜΥΡΝΗ: Μια ιστορία μέσα στην Ιστορία».