Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

1ο Φεστιβάλ Αραβικού Κόσμου Κέρκυρας

1ο Φεστιβάλ Αραβικού Κόσμου Κέρκυρας
Το 1ο Φεστιβάλ Αραβικού Κόσμου Κέρκυρας, θα πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα από την Παρασκευή 1η

μέχρι τις 6 Απριλίου 2011. Το Φεστιβάλ υλοποιείται από την ΜΚΟ CulturePolis στο πλαίσιο του έργου της Ευρωπαϊκής Ένωσης «Πολιτισμός 2007-2013» «Φεστιβάλ Διαπολιτισμικού Διαλόγου — Πολιτιστική Συνάντηση Δύσης-Ανατολής».


Το έργο αυτό έχει επικεφαλής εταίρο το Δήμο Santa Severina (Καλαβρία, Ιταλία) και άλλους εταίρους τους Δήμους Crotone (Καλαβρία, Ιταλία) και Puerto Pueblas (Μούρθια, Ισπανία) και το CulturePolis από Ελλάδα.


 
Στόχος του Φεστιβάλ Διαπολιτισμικού Διαλόγου είναι η προβολή της δημιουργικότητας σε ένα διαπολιτισμικό και διαθρησκευτικό διάλογο μεταξύ  ντόπιων και Μουσουλμάνων σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές πόλεις /χώρες. Ιδιαίτερα σήμερα, που αλλάζουν δραματικά τα δεδομένα στην ευρύτερη περιοχή της νότιο-ανατολικής Μεσογείου, πέραν από την ενθάρρυνση για την αποφυγή συγκρούσεων, μια τέτοια πρωτοβουλία οδηγεί στον ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των κοινωνιών μας και καθενός μας ξεχωριστά.

 


Προβλέπονται ποικίλες δραστηριότητες όπως Διεθνής Διάσκεψη στις 3-4 Απριλίου με θέμα:  \"Το ταξίδι από τον Οδυσσέα του Ομήρου στο Σεβάχ το Θαλασσινό», εγκατάσταση Αραβικής Σκηνής «Χάϊμα», εκθέσεις βιβλίων, χειροτεχνημάτων και σχετικού υλικού, προβολές ταινιών, μουσική κ.λ.π. από τον αραβικό κόσμο καθώς και  αναγνώσεις διηγημάτων και αφηγήσεις παραμυθιών του Αραβικού κόσμου για μικρούς και μεγάλους.

 


Σημαντικό γεγονός θα αποτελέσει ο Διαγωνισμός Αφηγήματος που οργανώνεται από το CulturePolis σε στενή συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων και στοχεύει στην ενεργό συμμετοχή και βράβευση των μαθητών και άλλων νέων κυρίως της Κέρκυρας/ Ιονίων Νήσων.

 

Στο διαγωνισμό – που λήγει στις 24 Μαρτίου 2011, ώρα 17.00, μπορούν να συμμετάσχουν νέα παιδιά, μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενοι και άλλοι νέοι άνθρωποι σε δυο κατηγορίες ηλικιακών ομάδων (12-18 & 19-34) υποβάλλοντας μέχρι 2 εργασίες τους ο καθένας (μέχρι 2.500 λέξεις στην Ελληνική γλώσσα).

 


Για περισσότερες πληροφορίες για το Φεστιβάλ και για συμμετοχή στο Διαγωνισμό Αφηγήματος επισκεφθείτε τον ιστοχώρο του Φεστιβάλ corfufestivals.org

Σχετικές ειδήσεις
4ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης ξεκινά στο Εργαστήρι Μαιρηβή
21.09.2016 15:30
Το «Εργαστήρι Μαιρηβή» διοργανώνει για 4η χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Αφήγησης. Στο φεστιβάλ, κάθε μήνα, μια ομάδα καλλιτεχνών από διαφορετική γωνιά του κόσμου, παρουσιάζει και επικοινωνεί, ψυχαγωγεί και εμπνέει, ως φορέας μιας ξεχωριστής τέχνης αλλά και πολιτισμού, μικρούς και μεγάλους θεατές.
Το 17ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη
11.04.2016 15:16
Η επιτυχημένη συνεργασία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης με το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος και το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης συνεχίζεται και φέτος στο πλαίσιο του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδας, το οποίο μετά την Αθήνα (7 έως 13 Απριλίου 2016) «ταξιδεύει» στη Θεσσαλονίκη από τις 14 έως τις 20 Απριλίου 2016, στην αίθουσα Ολύμπιον.
Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου 2016
08.04.2016 11:47
Το δεύτερο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Δουβλίνου (Dublin Greek Film Festival) θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 21 Απριλίου έως και την Κυριακή 24 Απριλίου στους χώρους: Chester Beatty Library, Filmbase, Omniplex Rathmines και The Sugar Club. Το φεστιβάλ θα προβάλει γνωστές ταινίες, ντοκιμαντέρ, ταινίες μικρού μήκους και θα φιλοξενήσει και μια μουσική εκδήλωση.
Κερδίστε διπλές προσκλήσεις για το 17o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος
05.04.2016 10:54
Κερδίστε προσκλήσεις για το 17o Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου της Ελλάδος, που διοργανώνεται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, σε συνεργασία με τις Πρεσβείες της Γαλλίας, της Ελβετίας, του Καναδά, του Λουξεμβούργου, του Μαρόκου, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Τυνησίας, στην Ελλάδα. Το Φεστιβάλ θα δώσει δυναμικά το παρών στην Αθήνα, από την Πέμπτη 7 έως Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και στη Θεσσαλονίκη, από την Πέμπτη 14 έως Τετάρτη 20 Απριλίου 2016.
Οι προσκεκλημένοι του 17ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
05.04.2016 10:18
Στην 17η διοργάνωσή του το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου προσεγγίζει μέσα από 14 ημέρες γεμάτες προβολές, όλα τα συστατικά στοιχεία της ποικιλομορφίας, των ειδών, των στυλ και της θεματολογίας του γαλλόφωνου κόσμου. Και όπως κάθε χρόνο οι προσκεκλημένοι του φεστιβάλ απότελούν ένα σημαντικό παράγοντα για να πραγματοποιηθεί αυτή η προσέγγιση.