Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Αίμα κακό: η επιτυχία συνεχίζεται

Αίμα κακό: η επιτυχία συνεχίζεται
Η επιτυχημένη σειρά παραστάσεων του έργου, που εμπνεύστηκε από το βιβλίο του Rimbaud «Μια εποχή στην κόλαση», επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Πορεία.

Η επιτυχημένη σειρά παραστάσεων του έργου, που εμπνεύστηκε από το βιβλίο του Rimbaud «Μια εποχή στην κόλαση», επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Πορεία.

Ο Αρης Ρέτσος σκηνοθετεί και ερμηνεύει ακόμη μία φορά στο έργο «Αίμα κακό», το οποίο έχει γνωρίσει ήδη την επιτυχία, περίπου ένα χρόνο πριν, στο Booze cooperative. Από τις 16 Μαρτίου ο Αρης Ρέτσος επαναλαμβάνει το «Αίμα κακό» στο Θέατρο Πορεία.

Ο Rimbaud το 1872 και σε ηλικία 19 ετών γράφει το Une Saison en Enfer - Μία Εποχή στην Κόλαση και από το κεφάλαιο Αίμα Κακό αντανακλάται, εκτός από το αδιέξοδο, στο οποίο βρίσκεται ο συγγραφέας, και η αντίδρασή του στις κοινωνικές συνθήκες της εποχής του.

Σαρωτικός, αυτοκαταστροφικός, μεγαλομανής, εκδικητικός, κυνικός, ανελέητος χλευαστής, ευφυής, ευαίσθητος, ύπουλος, καλοσυνάτος, χιουμοριστικός, υπέροχος διασκεδαστής, οραματιστής, σκληροτράχηλος με τα πόδια εκτεθειμένα, μελαμψά, με ίχνη αρρώστιας που σαγηνεύει τον νου, σκορπίζει τον πόνο σε κάθε βήμα. Η εξέλιξη μίας εσωτερικής σκέψης που θέλει να γκρεμίσει τα όρια του χώρου και του χρόνου.

Μέσα σε μία φάρσα, ο ίδιος ο Rimbaud ως πρωταγωνιστής στήνει ένα θεατρικό χώρο από τον οποίο προσπαθεί δαιμονιωδώς να αποδράσει. Υπάρχουν ακόμα στην Ευρώπη άνθρωποι που τον θυμούνται, χλευαστικό, ημιάγριο με μια όψη ελευθερίας που σέρνεται από ένα σακίδιο. Στη διαδικασία αυτή η ψευδαίσθηση με την πραγματικότητα χάνουν τα όριά τους.

Μέσα σε ένα καταιγισμό, ήχων ή θορύβων, της αιώνιας καθημερινής αρένας το σκηνοθετικό πλαίσιο, καθορίζει και καθορίζεται απόλυτα από το σχεδιασμό του ήχου και την μουσική της παράστασης. Ο Σπύρος Αραβοσιτάς, σχεδιάζει και καθοδηγεί αυτό τον ηχητικό κόσμο, που άλλοτε ακολουθεί και άλλοτε προπορεύεται στο ταξίδι αυτό του Rimbaud. Μέσα σε αυτό τον κόσμο ο ποιητικός λόγος δίνει τη μάχη του παλεύοντας να κρατήσει την πυξίδα μέχρι το τέλος.

Στη σκηνή ένας άνεργος ηθοποιός , ένας ακαθορίστου ηλικίας και εποχής γελωτοποιός που βρίσκεται τυχαία εκεί, σε κάποιο ερειπωμένο θέατρο, το διασκεδάζει κατά βούληση ανιχνεύοντας άλλοτε με επιτυχία και άλλοτε όχι, τα υψηλά νοήματα της ποίησης. Με ό,τι αυτό συνεπάγεται...

Info
Από 16 Μαρτίου
Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Κυριακή στις 22.15
Δευτέρα, Τρίτη στις 21.15
Θέατρο ΠΟΡΕΙΑ, Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69
www.dolichos.gr
info@dolichos.gr
Τηλ.: 210 8210991

Σχετικές ειδήσεις
Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ: Νέος κύκλος παραστάσεων στο Bios
09.05.2016 15:55
Λόγω αυξημένου ενδιαφέροντος του κοινού η παράσταση Η τελευταία μαγνητοταινία του Κραπ, του Σάμουελ Μπέκετ, επαναλαμβάνεται για 2 μόνο εβδομάδες από τις 20 Μαΐου 2016 στο Bios.
Quelle décadence: Bar theatre στο χώρο τέχνης Αυλητής Art
26.02.2016 14:42
Στον Αυλητή συνεχίζεται η επιτυχημένη σειρά παραστάσεων bar theatre. Μετά τον «Διωγμένο», έρχεται ο Γιάννης Δημητράκης το "Quelle décadence", σε ένα one man show με πολλές εκπλήξεις.
Το Amor επαναλαμβάνεται για λίγες παραστάσεις στο Θέατρο Άττις
18.11.2015 14:45
Το Amor, μια από τις κορυφαίες θεατρικές παραστάσεις των τελευταίων ετών, που αγαπήθηκε από το κοινό και υμνήθηκε από τους κριτικούς, επαναλαμβάνεται στο Θέατρο Άττις από την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων.
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι παραστάσεις της «Αντιγόνης» του Τερζόπουλου στο Wilma Theater
10.11.2015 15:15
Η «Αντιγόνη», η εναρκτήρια παράσταση του διεθνούς project Άταφοι Νεκροί, που διευθύνει ο Θεόδωρος Τερζόπουλος, ολοκλήρωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, τον πρώτο κύκλο των 40 sold out παραστάσεων, στο Wilma Theater, στη Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α.
Εμείς, του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν: B’ Κύκλος Παραστάσεων στο Θέατρο Άττις
02.11.2015 15:05
Η Ομάδα Σημείο Μηδέν, μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παραστάσεων (Μάιος – Ιούνιος 2015), παρουσιάζει και πάλι το δυστοπικό μυθιστόρημα του Γιεβγκιένι Ζαμιάτιν, "Εμείς".