Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016

LiveArt project της Eileen Botsford στο Βρυσάκι

LiveArt project της Eileen Botsford στο Βρυσάκι
H Public Artist Eileen Botsford εγκαινιάζει στο Βρυσάκι την τέταρτη σειρά έργων της στο πλαίσιο των LiveArt projects την Κυριακή …

3 Απριλίου 2011.

 

Η βασική φιλοσοφία των LiveArt projects βασίζεται σε φιλοξενίες (residencies) καλλιτεχνών σε ολόκληρη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των οποίων το έργο τέχνης διαμορφώνεται  με βάση τον εκάστοτε τόπο (site-specific), την ιστορία, τη γεωγραφική θέση και τα κοινωνικά δεδομένα του.

 

Το κοινό έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου, στο http://www.liveart.gr/, μέσω εικόνων, βίντεο και κειμένων που αναρτώνται καθημερινά. Στο τέλος της κάθε φιλοξενίας πραγματοποιείται παρουσίαση ή και έκθεση της αντίστοιχης δουλειάς σε επιλεγμένο χώρο.

 

 

Η Eileen Botsford εργάζεται ως Public Artist έχοντας προβάλει τη δουλειά της τόσο σε διεθνές  όσο και σε τοπικό επίπεδο. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειά της βασίζεται στη ψηφιακή και τη διαδικτυακή τέχνη, σε βίντεο προβολές, σε ηχητικές εγκαταστάσεις και στη διαδραστική τέχνη. Oι πιο πρόσφατες δουλειές της περιλαμβάνουν κλασικές μεθόδους γραμμικού σχεδίου σε συνδυασμό με διαδραστικά online projects.

Σχετικές ειδήσεις
Filmink Project, από το ΙΝΚ Project.Exhibition στο metamatic:taf
12.05.2016 11:39
Το metamatic:taf εγκαινιάζει το FILMINK Project σε διοργάνωση του ΙΝΚ Project.Exhibition τη Δευτέρα 23 Μαΐου 2016.
Encounters with Memory: έκθεση των UHHI Projects στο metamatic:taf
12.04.2016 09:57
Το metamatic:taf ανακοινώνει την έκθεση Encounters with Memory των UHHI Projects, η οποία εγκαινιάζεται την Πέμπτη 21 Απριλίου 2016, στις 20.30 και διαρκεί μέχρι και τις 19 Μαΐου.
Οικείο - Ξένο: Εικαστική έκθεση της Γεωργίας Παπαμάρκου στο Βρυσάκι
31.03.2016 16:51
Το Βρυσάκι εγκαινιάζει στις 8 Απριλίου 2016 την έκθεση της Γεωργίας Παπαμάρκου, με τίτλο Οικείο - Ξένο.
Always starts with an encounter: έκθεση των Wols και Eileen Quinlan στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης
26.02.2016 13:56
Το Radio Athènes, ινστιτούτο σύγχρονης τέχνης, παρουσιάζει στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης την έκθεση Always starts with an encounter: WOLS / EILEEN QUINLAN (Πάντοτε ξεκινά με μια συνάντηση).
Project «Periapsis» στο πλαίσιο του 1st Animation Marathon
09.11.2015 10:57
Το project PERIAPSIS είναι το πρώτο ελληνικό Sci-Fi Concept Art - εικαστικό project υπό την αιγίδα του 3ου Εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας, το οποίο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 1ου Animation Marathon 2015 που διοργανώνει το ART/ European Animation Center.