Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Χιτσκοκική σάτυρα;

Χιτσκοκική σάτυρα;
Το κλασσικό αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Τα 39 σκαλοπάτια», σε μια ξεκαρδιστική κωμική μεταφορά του John Buchans, στο Θέατρο Κνωσσός, στην Αθήνα.

Το κλασσικό αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Τα 39 σκαλοπάτια» σε μια ξεκαρδιστική κωμική μεταφορά του John Buchans, παρουσιάζεται στο Θέατρο Κνωσός, στην Αθήνα.

Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα μοναχικό γοητευτικό άνδρα ο οποίος κατηγορείται κατά λάθος για τη δολοφονία μιας όμορφης γυναίκας. Στην προσπάθεια του να αποδείξει την αθωότητα του μπλέκει σε ένα διεθνές δίκτυο κατασκόπων που καταδίδει στρατιωτικά μυστικά της Αγγλίας στους Γερμανούς.

Ο άτυχος άνδρας κινδυνεύει όχι μόνο να συλληφθεί αλλά και να δολοφονηθεί. Προσπαθώντας πάντως να αποκαλύψει την αλήθεια για την αθωότητα του ανακαλύπτει και το μεγάλο έρωτα της ζωής του.

Το έργο είναι η υπέροχη σάτιρα , μιας ιστορίας κατασκοπίας που έγινε τρεις φορές παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία, το 1935 σε σκηνοθεσία Hitchcock, το 1959 με τον Kenneth More και το 1978 με τον Robert Powell.

Το μυθιστόρημα μεταθέρθηκε στο θέατρο από τον Patrick Barlow με μια σύγχρονη ματιά και ανέβηκε πριν από τρία χρόνια στα περίχωρα του Λονδίνου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο West End του Λονδίνου και φέτος πήρε το βραβείο Laurence Olivier, για την καλύτερη κωμωδία της χρονιάς.

Πρόκειται για ένα παραλήρημα δράσης-μουσικής-ήχων και φωτισμού, με μια τετράδα ηθοποιών, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, που εναλλάσσονται 139 ρόλους.Τα έργο έχει 35 σκηνικές αλλαγές, όπου στον ίδιο σκηνικό χώρο δημιουργούνται ανατροπές και η σκηνή μετατρέπεται σε διαφορετικούς χώρους μέσα από τη δράση των ηθοποιών.

Η σκηνοθεσία και η μετάφραση είναι του Κωστή Τσώνου,τα σκηνικά και κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη, η μουσική επιμέλεια του Γιάννη Μακρίδη και οι φωτισμοί του Δημήτρη Παπαδόπουλου.

Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Τσάγκας, Σπύρος Σπαντίδας, Νίκη Παλληκαράκη, Φώτης Κέπελης.

Info
Θέατρο Κνωσσός
Πατησίων 195 & Κνωσσού 11
(στάση ΚΑΛΛΙΦΡΟΝΑ)
τηλ. : 210-8677070 και 8624463
Πέμπτη και Παρασκευή: 9.15μ.μ
Σάββατο : 6.15μ.μ & 9.15 μ.μ
Κυριακή : 8μ.μ

Σχετικές ειδήσεις
H Χαμένη Αθωότητα της Άννας Φρανκ, από την Ομάδα Entremosotros
03.01.2017 13:37
Το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Θεματική Αντιπεριφέρεια Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν στo πλαίσιο του θεσμού Ανοιχτό Θέατρο, την παράσταση «H Χαμένη Αθωότητα της Άννας Φρανκ» σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαλούχου από την Θεατρική Ομάδα Entremosotros - Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης.
Τα 39 Σκαλοπάτια, του John Buchan στο Θέατρο Λαμπέτη
27.12.2016 15:54
Τα Αθηναϊκά Θέατρα παρουσιάζουν από τις 16 Ιανουαρίου 2017 στο Θέατρο Λαμπέτη, την φαντασμαγορική κωμική περιπέτεια του John Buchan, Τα 39 Σκαλοπάτια.
Το Έκτο Πάτωμα του Αλφρέντ Ζερί από την ομάδα Ρεπεράζ στο θέατρο Εμπρός
07.06.2016 11:39
Στις 17 και 25 Ιουνίου 2016, στο Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, παίζεται η μουσικοθεατρική παράσταση "Το Έκτο Πάτωμα" του Αλφρέντ Ζερί, σε μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και στίχους Λίνας Λινακοπούλου, από την Θεατρική Ομάδα ΡΕΠΕΡΑΖ.
Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε για λίγες ακόμα παραστάσεις στο Θέατρο Τ
20.05.2016 14:14
Το «Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, από την ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi, παίρνει παράταση παραστάσεων για δύο ακόμα Δευτερότριτα, 23 έως 31 Μαΐου, στο Θέατρο Τ.
Το αριστούργημα του Κριστιάν Λόλλικε στο Θέατρο Τ
04.05.2016 10:08
Μετά την επιτυχημένη πορεία του στο «Τουρνουά 5Χ5» που οργάνωσε το ΚΘΒΕ, το «Αριστούργημα» του Κριστιάν Λόλλικε σε σκηνοθεσία Θάνου Νίκα, από την ομάδα θεάτρου Αrs Moriendi, επιστρέφει στις 9 Μαΐου για δύο Δευτερότριτα στο Θέατρο Τ.