Το κλασσικό αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Τα 39 σκαλοπάτια», σε μια ξεκαρδιστική κωμική μεταφορά του John Buchans, στο Θέατρο Κνωσσός, στην Αθήνα.

Το κλασσικό αριστούργημα του Αλφρεντ Χίτσκοκ «Τα 39 σκαλοπάτια» σε μια ξεκαρδιστική κωμική μεταφορά του John Buchans, παρουσιάζεται στο Θέατρο Κνωσός, στην Αθήνα.


Η υπόθεση περιστρέφεται γύρω από ένα μοναχικό γοητευτικό άνδρα ο οποίος κατηγορείται κατά λάθος για τη δολοφονία μιας όμορφης γυναίκας. Στην προσπάθεια του να αποδείξει την αθωότητα του μπλέκει σε ένα διεθνές δίκτυο κατασκόπων που καταδίδει στρατιωτικά μυστικά της Αγγλίας στους Γερμανούς.

Ο άτυχος άνδρας κινδυνεύει όχι μόνο να συλληφθεί αλλά και να δολοφονηθεί. Προσπαθώντας πάντως να αποκαλύψει την αλήθεια για την αθωότητα του ανακαλύπτει και το μεγάλο έρωτα της ζωής του.


Το έργο είναι η υπέροχη σάτιρα, μιας ιστορίας κατασκοπίας που έγινε τρεις φορές παγκόσμια κινηματογραφική επιτυχία, το 1935 σε σκηνοθεσία Hitchcock, το 1959 με τον Kenneth More και το 1978 με τον Robert Powell.


Το μυθιστόρημα μεταθέρθηκε στο θέατρο από τον Patrick Barlow με μια σύγχρονη ματιά και ανέβηκε πριν από τρία χρόνια στα περίχωρα του Λονδίνου. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο West End του Λονδίνου και φέτος πήρε το βραβείο Laurence Olivier, για την καλύτερη κωμωδία της χρονιάς.


Πρόκειται για ένα παραλήρημα δράσης-μουσικής-ήχων και φωτισμού, με μια τετράδα ηθοποιών, τρεις άνδρες και μια γυναίκα, που εναλλάσσονται 139 ρόλους.Τα έργο έχει 35 σκηνικές αλλαγές, όπου στον ίδιο σκηνικό χώρο δημιουργούνται ανατροπές και η σκηνή μετατρέπεται σε διαφορετικούς χώρους μέσα από τη δράση των ηθοποιών.


Η σκηνοθεσία και η μετάφραση είναι του Κωστή Τσώνου,τα σκηνικά και κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη, η μουσική επιμέλεια του Γιάννη Μακρίδη και οι φωτισμοί του Δημήτρη Παπαδόπουλου.


Πρωταγωνιστούν: Λάμπρος Τσάγκας, Σπύρος Σπαντίδας, Νίκη Παλληκαράκη, Φώτης Κέπελης.


Info
Θέατρο Κνωσσός
Πατησίων 195 & Κνωσσού 11
(στάση ΚΑΛΛΙΦΡΟΝΑ)
τηλ. : 210-8677070 και 8624463
Πέμπτη και Παρασκευή: 9.15μ.μ
Σάββατο : 6.15μ.μ & 9.15 μ.μ
Κυριακή : 8μ.μ