Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ, η τετράωρη περφόρμανς της ομάδας blitz μετά την επιτυχία που γνώρισε κατά τις τρεις ημέρες που παρουσιάστηκε στο

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, παρουσιάζεται ξανά στον ίδιο χώρο από την Παρασκευή 29 Απριλίου έως την Κυριακή 29 Μαΐου 2011.

Ο ΓΑΛΑΞΙΑΣ είναι μια τετράωρη παρέλαση ανθρώπων, πραγμάτων, ιδεών, αντικειμένων, κινημάτων, εκφράσεων και λέξεων που έχουν χαθεί.

Mια σειρά ανθρώπων. Μια εμμονική λίστα. Ένας κατάλογος με όλους αυτούς και όλα αυτά που χάθηκαν ανεπιστρεπτί. Πρόσφατα ή πριν χρόνια ή ακόμη παλιότερα, πριν από αιώνες. Κινηματογραφιστές, τενόροι, βασιλείς, θεοί, φιλόσοφοι, ιδέες, αντικείμενα, δεκαετίες, λέξεις, σκηνοθέτες, ποιητές, εφευρέτες, αγρότες από την Θεσσαλία, μπαρ, συγκροτήματα, διαφημίσεις, τραγουδιστές, οδοί, χωριά που εγκαταλείφθηκαν, κινήματα τέχνης, εραστές, ερωμένες, τραγούδια, μοντέλα αυτοκινήτων, μοντέλα μηχανών, δικηγόροι, γιατροί από τα Πατήσια ή την Καλαμαριά, φίλοι, φίλες, συγγραφείς, ζωγράφοι, στρατιώτες, αρχιτέκτονες, μαραγκοί, άγιοι, βιβλία, ήρωες βιβλίων, ήρωες από ταινίες, αυτοκράτορες, μάχες, μύθοι, ζώα, παλαιστές, συμμαθητές από την Πάτρα ή την Θεσσαλονίκη, Σταυροφόροι, συνθέτες, πιανίστες, βιολιστές, ψυχολόγοι, βιολονίστες, τσελίστες, αναρχικοί, κομμουνιστές, φασίστες, ναζιστές, σοσιαλιστές, δήμαρχοι, ιεροψάλτες, ηθοποιοί, κλόουν, serial killers, συνήθειες, ονόματα, σπίτια, τραγούδια ξανά, μουσικά όργανα, ιδεοληψίες, δεισιδαιμονίες, μυθικά τέρατα, έπη, χημικοί, βοτανολόγοι, βιολόγοι, χαρτογράφοι, γλύπτες, ποπ είδωλα, τηλεοπτικά κανάλια, νοικοκυρές, απατημένοι σύζυγοι, ποιητές ξανά, ποδοσφαιριστές, πυγμάχοι, ομάδες μπάσκετ, ντισκοτέκ, φίλοι ξανά, μάγοι, ταχυδακτυλουργοί, στρατηγοί, ιππότες, γεωλόγοι, ψυχαναλυτές, παίκτες του baseball.

Στη σκηνή, 8 ηθοποιοί πίνουν μαζί με τους θεατές και θυμούνται ανθρώπους που πέθαναν, ιδέες που ξεχάστηκαν, αντικείμενα που έπεσαν σε αχρηστία ή που ξεπεράστηκαν από την εποχή, λέξεις και εκφράσεις που πλέον δεν χρησιμοποιεί κανείς. Μια αφήγηση που διασχίζει ολόκληρη την ιστορία του ανθρώπινου είδους και του ανθρώπινου πνεύματος και μετακινείται εν ριπεί οφθαλμού από τη συγκίνηση στη γελοιότητα, από το φτηνό στο σημαντικό, από το χυδαίο στο ποιητικό.

Η performance διαρκεί 4 ώρες. Η ώρα προσέλευσης και αποχώρησης για το κοινό είναι ελεύθερη. Επίσης, και καθώς δεν υπάρχει διάλειμμα, οι είσοδοι και οι έξοδοι των θεατών γίνονται κατά βούληση και σύμφωνα με τις ανάγκες του καθενός.

Όσο η αφήγηση συνεχίζεται, οι θεατές πηγαινοέρχονται, βγαίνουν να καπνίσουν ή να συζητήσουν. Όταν επιστρέφουν, η performance εξακολουθεί να εκτυλίσσεται, σαν μια παράξενη γιορτή που πρέπει οπωσδήποτε να μην διακοπεί, μια κοινότητα -ηθοποιών και θεατών- που οφείλει να θυμηθεί μέχρι εξαντλήσεως προκειμένου να κατανοήσει τις μυστηριώδεις συνθήκες κάτω από τις οποίες διαμορφώθηκε αυτό που ζούμε σήμερα.

Διάρκεια: 240 λεπτά

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Σκηνοθεσία – Δραματουργία: ομάδα blitz Γ.Βαλαής, Α. Παπούλια, Χ. Πασσαλής
Σκηνικά – Κοστούμια: Εύα Μανιδάκη
Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Ηθοποιοί:

Γιώργος Βαλαής,
Θανάσης Δεμίρης,
Θάλεια Ιωαννίδου,
Ελένη Καραγιώργη,
Ελίνα Λούκου,
Μιχάλης Μαθιουδάκης,
Χρήστος Πασσαλής,
Νίκος Φλέσσας