Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016

Βασίλης Σκουλάς και Πάρης Παρυσινάκης στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη

Βασίλης Σκουλάς και Πάρης Παρυσινάκης στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ, μια από τις εμβληματικότερες φυσιογνωμίες της Κρητικής μουσικής με σαράντα χρόνια αδιάκοπης και ουσιαστικής

παρουσίας στη δισκογραφία και σε ζωντανές εμφανίσεις και ο ΠΑΡΗΣ ΠΕΡΥΣΙΝΑΚΗΣ σπουδαίος μουσικός και συνθέτης με πλούσια δισκογραφία συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στις γειτονιές του πολιτισμού και παρουσιάζουν το πρόγραμμά τους την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011 στο Μύλο στη Θεσσαλονίκη.

 

Γνωστές σε όλους κρητικές μελωδίες και αγαπημένοι σκοποί του τόπου τους παντρεύονται με τραγούδια από την έντεχνη δισκογραφία του Βασίλη Σκουλά με τον Μάριο Τόκα, τον Μιχάλη Νικολούδη και τον Γιάννη Νικολάου .

 

Από τα ιστορικά Ανώγεια και την κορυφή του Ψηλορείτη, η ασύγκριτη λύρα και η σπάνια σε ωριμότητα, χρώμα και μεράκι ερμηνεία του Βασίλη Σκουλά και τα τραγούδια από την πλούσια, προσωπική δισκογραφία του Πάρι Περυσινάκη συνυπάρχουν αρμονικά με παλιές και αγαπημένες μελωδίες από όλη την Κρήτη. 

 

Ένα μουσικό πρόγραμμα που παντρεύει με μεράκι και βαθιά γνώση της κρητικής μουσικής παράδοσης το παλιό με το νέο μέσα από τους γνώριμους ήχους της λύρας, του μαντολίνου και του λαούτου μας υπόσχεται  μια βραδιά γεμάτη συγκινήσεις αλλά και γνήσιο κρητικό κέφι. Μαζί τους 3 εξαιρετικοί μουσικοί.

Ζωντανά στο club του Μύλου, την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σχετικές ειδήσεις
Λευκό πανί - Βασίλης Σκουλάς
12.08.2016 10:27
Το νέο τραγούδι του γνωστού ερμηνευτή και λυράρη Βασίλη Σκουλά ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να πει αλήθειες που όλοι μας λέμε, είτε φωναχτά είτε μέσα μας.
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι Ιστορίες για Κρουστά στο Άλικο
07.06.2016 14:00
Ο Βασίλης Βασιλάτος και οι “Ιστορίες για Κρουστά” επανέρχονται στα μουσικά δρώμενα της πόλης με μια μοναδική εμφάνιση την Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016 στον φιλόξενο χώρο της μουσικής σκηνής “άλικο”.
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης ζωντανά στο Σταυρό του Νότου Plus
15.03.2016 15:07
Ο Γιώργος και ο Νίκος Στρατάκης φέρνουν στο Σταυρό του Νότου το Σάββατο 2 και το Σάββατο 9 Απριλίου 2016 την ουσία της κρητικής μουσικής: απλότητα, δεξιοτεχνία και μια αγάπη που προκύπτει από μια σχέση ζωής.
Ένα μουσικό εορταστικό οδοιπορικό: Βασίλης Σκουλάς & Χρήστος Παπαδόπουλος στο ΙΛΙΟΝ plus
24.12.2015 16:11
Με μια κατανυκτική, επιβλητική, ανεβαστική και χορευτική βουτιά στην παράδοση και τους ήχους της Κρήτης αποχαιρετά το 2015 το ΙΛΙΟΝ plus, ο νέος συναυλιακός χώρος του κέντρου της Αθήνας.
Wagner vs Brahms από την ΚΟΘ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης
20.11.2015 15:43
Η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Οργανισμό Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και με την υποστήριξη του Γενικού Προξενείου της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, προσφέρει ένα έντονα συναισθηματικό πρόγραμμα, με υπέροχα έργα των Βάγκνερ και Μπραμς, των κορυφαίων εκπροσώπων των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων στον ξακουστό ‘Πόλεμο των Ρομαντικών’, ο οποίος ξέσπασε στο χώρο της μουσικής το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα με επίκεντρο τη Γερμανία και αφορούσε τις διαφορετικές αντιλήψεις σχετικά με το μέλλον της μουσικής στη μετά-Μπετόβεν περίοδο.