Η Πρεσβεία της Σλοβακικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και η Chili Art Gallery σας προσκαλούν  στα εγκαίνια της έκθεσης της Karin

Patúcová-Lunterová και του Ivan Patúc την Παρασκευή 1η Απριλίου 2011 στις 20.00.      

                 

Η Karin Patúcová-Lunterová και ο Ivan Patúc είναι δύο νέοι Σλοβάκοι καλλιτέχνες, οι οποίοι ζουν και εργάζονται στην Μπρατισλάβα. Αποφοίτησαν και οι δύο από την «Ακαδημία Καλών Τεχνών και Σχεδίου» στην Μπρατισλάβα από το εργαστήριο του Καθηγητή Jozef Jankovic, o οποίος είναι ένας από τους πιο δυνατούς εκπροσώπους της σλοβακικής γλυπτικής.

Η Karin κατά τη διάρκεια των σπουδών της φοίτησε για ένα εξάμηνο στην «Ακαδημία Καλών Τεχνών» στη Στουτγάρδη δίπλα στον Καθηγητή M.Ullman.

Κατά τα έτη 2004-2007 συνέχισε το διδακτορικό της στο παράρτημα «Γλυπτική-Αντικείμενο-Εγκατάσταση» δίπλα στον Καθηγητή J.Jankovic (AFAD BRATISLAVA).

Στο έργο της ασχολείται με τη ζωγραφική, τη γλυπτική και το αντικείμενο αυτής χρησιμοποιώντας κλασσικά υλικά. Γι΄αυτήν την έκθεση επέλεξε τον πηλό ως υλικό επικοινωνίας.

Ο Ivan εξερευνά μέσα από τις θεματικές του την αντίθεση ανάμεσα στο παρόν και στο παρελθόν.Γυρίζει πίσω στα πρώιμα ίχνη των πολιτισμών και στις μακρινές κουλτούρες ενώ την ίδια στιγμή μέσα από τα έργα του τα αποκαλύπτει μπροστά στα μάτια του θεατή βαλμένα σ’ένα νέο πλαίσιο. Ο καλλιτέχνης δουλεύει με το ξύλο στην πρωταρχική του φόρμα και το επεξεργάζεται στο φυσικό του σχήμα καλύπτοντάς το από φύλλα αλουμινίου και μπρούτζου.

Ο Ivan κέρδισε το Α΄βραβείο στον καλλιτεχνικό διαγωνισμό «Sport and olympic» για τον οργανισμό Πεκίνο 2008 από το Μουσείο της Λωζάννης στην Ελβετία και η Karin βραβεύτηκε με το Α΄βραβείο στο Διαγωνισμό Τέχνης και Αρχιτεκτονικής «Μνημεία 68-89» για την πόλη Kosice στη Σλοβακία.

Κατά τη διάρκεια της νεανικής καλλιτεχνικής τους πορείας και οι δύο βραβεύτηκαν σε καλλιτεχνικούς διαγωνισμούς.

Θα παρουσιαστούν από 1 έως 10 Απριλίου 2011 στην Chili Art Gallery όχι μόνο σαν ζευγάρι αλλά και ως ξεχωριστές καλλιτεχνικές οντότητες.