Το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζει τον «Αγησίλαγο», το δεύτερο παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ το οποίο θα παρουσιάζεται

από τις 2 Απριλίου έως 10 Απριλίου κάθε Σάββατο (εκτός Σαββάτου 9/4) & Κυριακή.

Τι κοινό έχουν ένα πιάτο μία ζεστή σουσαμόσουπα, η δίαιτα του Μάκη του Ιπποπόταμου, η συνταγή ενός Πελεκάνου γιατρού ένα δέντρο που τραγουδάει, μία Καμήλα με δύο μπικίνικαι τα  λουστρίνια του Ασβού; Τον κύριο Αγησίλαγο που ένα πρωί απλά ξύπνησε με μαγουλάδες.

Οκτώ ευδιάθετοι μάγειρες με κοινό χαρακτηριστικό τα περιποιημένα τους μουστάκια, αποφάσισαν μαζί με έναν καλοντυμένο σερβιτόρο, να αφήσουν τις κουτάλες, τις κατσαρόλες και τα τραπεζομάντιλα και να ασχοληθούν για λίγο με την μουσική.

Αφορμή, η ασυγκράτητη  επιθυμία τους να διηγηθούν και να  τραγουδήσουν όλοι μαζί την περιπέτεια του Κυρίου Αγησίλαγου, ενός διάσημου συναδέλφου τους από το μακρινό δάσος της Βουλώνης. Εν συντομία ο Κύριος Αγησίλαγος ξύπνησε ένα πρωί με μαγουλάδες και νομίζοντας πως για αυτό φταίει η διατροφή του αποφάσισε να την αλλάξει , μπαίνοντας έτσι σε μια άνευ λόγου ταλαιπωρία για την αναζήτηση του ιδανικού γεύματος, όπως ο ίδιος νόμιζε.. Κίνησε λοιπόν και πάει, ψάχνει ψάχνει τι να φάει … όπως λέει και η ιστορία!

Ο Αγησίλαγος είναι το δεύτερο παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ με ήρωα αυτή τη φορά ένα Λαγό, τον Κύριο Αγησίλαγο. Το Cd της μουσικής κυκλοφόρησε το 2007 από τη Sonybmg Music ενώ η έντυπη μορφή του από τις εκδόσεις Επόμενος Σταθμός

Αφήγηση: Αντώνης Καφετζόπουλος
Γιουκαλίλι: Δημήτρης Μπασλάμ
Τσέλο: Τάσος Μισυρλής
Τρομπόνι: Γιάννης Μαρίνος
Φαγκότο: Χρήστος Παππάς
Τρομπέτα: Γιώργος Αβραμίδης
Κιθάρα: Θανάσης Dzingovic
Κρουστά: Edi Spaapen
Μαντολίνο, Μπάντο: Σπύρος Χατζκωνσταντίνου
Video: Γιάννης Πειραλής
Σκηνικά- Κοστούμια: Γιάννης Κατρανίτσας