Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Ιονέσκο live

Ιονέσκο live
Το Θέατρο Αργώ παρουσιάζει τρία μονόπρακτα του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ. Το Μάθημα, η Φαλακρή Τραγουδίστρια και οι Καρέκλες σε μία ενιαία παράσταση , μέχρι και τις 23 Μαρτίου.

Το Θέατρο Αργώ παρουσιάζει τρία μονόπρακτα του Ευγένιου Ιονέσκο, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα και μετάφραση Ερρίκου Μπελιέ. Το Μάθημα, η Φαλακρή Τραγουδίστρια και οι Καρέκλες σε μία ενιαία παράσταση, μέχρι και τις 23 Μαρτίου.

Η παράσταση, με τον τίτλο Ιονέσκο Live, είναι μια συμπαραγωγή της Καλλιτεχνικής εταιρείας «Αργώ», του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, και παρουσιάζει τα τρία μονόπρακτα του Ευγένιου Ιονέσκο, «Το Μάθημα», «Η Φαλακρή Τραγουδίστρια» και «Οι Καρέκλες», σαν ένα ενιαίο θεατρικό έργο .

Ο Γιάννης Κακλέας , σκηνοθέτης της παράστασης, με τους ηθοποιούς του από την «Ομάδα Θέαμα», χαρακτηρίζονται για την ανατρεπτικότητα, την πρωτοπορία και την ζωντάνια της δουλειάς τους.

Αυτή τη φορά, στο θέατρο Αργώ συνεργάζονται με την Αιμιλία Υψηλάντη, ηθοποιό μιας άλλης γενιάς, παρουσιάζοντας τρία από τα πλέον γνωστά μονόπρακτα του Ιονέσκο, βασικού εκπρόσωπου του Θεάτρου του Παραλόγου.

Το «Ιονέσκο live» είναι μια ανατρεπτική παράσταση σύγχρονης γραφής, που χρησιμοποιεί ευρέως την τεχνολογία και τα πολυμέσα, με δύο επίπεδα προβολών video art.

Τη μουσική της παράστασης υπογράφει ο Ιάκωβος Δρόσος, τα κοστούμια η Ειρήνη Τσακίρη, τη χορογραφία ο Κυριάκος Κοσμίδης, το βίντεο επιμελούνται ο Πίνδαρος Ανδριόπουλος και ο Χάρης Λαλούλης και τους φωτισμούς ο Γιώργος Τέλλος.

Info
Ιονέσκο live
Έως 23 Μαρτίου
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:00
Σάββατο: 18:30 (λαϊκή απογευματινή)
Κυριακή 20:00
Διάρκεια παράστασης: 105\'
Θέατρο Αργώ, Κεντρική σκηνή
Ελευσινίων 15, στάση Μετρό Μεταξουργείο
Τηλ.: 210 5201684
http://www.argotheater.gr

Σχετικές ειδήσεις
Το ζήτημα της Φαλακρής Τραγουδίστριας στο 1ο Reborn in Athens Festival
06.07.2016 13:03
Η παράσταση που ήρθε από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάστηκε στην Αθήνα, εγκαινιάζοντας τη σειρά «Δροσερό Βλέμμα» στο Θησείον, ένα Θέατρο για τις Τέχνες, εντάσσεται δυναμικά στο Reborn in Athens, στις 7, 8 και 9 Ιουλίου 2016: μια πρωτότυπη σκηνική και κειμενική σύνθεση, πάνω στο Παράλογο, με βασικό άξονα το κείμενο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η Φαλακρή τραγουδίστρια».
Ο Ρινόκερος, του Ευγένιου Ιονέσκο από την ομάδα ΜωβΑμόκ
20.05.2016 12:41
Η ΜωβΑμόκ (θεατρική ομάδα Γεωλογίας) παρουσιάζει το έργο ''Ο Ρινόκερος'' του Ευγένιου Ιονέσκο, για λίγες παραστάσεις.
Η φαλακρή τραγουδίστρια από το ΚΕΘΕΑ Διάβαση στο Εθνικό Θέατρο
17.05.2016 16:08
Το ΚΕΘΕΑ Διάβαση παρουσιάζει, στις 24 Μαϊου στο Θέατρο Rex Σκηνή «Μαρίκα Κοτοπούλη», το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο «Η φαλακρή τραγουδίστρια».
Το μάθημα, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
16.03.2016 13:31
Ο Βασίλης Βασιλάκης σκηνοθετεί Το μάθημα του Ευγένιου Ιονέσκο για οκτώ μόνο παραστάσεις στο Black Box του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης.
Το Μάθημα, του Ευγένιου Ιονέσκο στο Θέατρο Άλφα
07.03.2016 15:44
Το Θέατρο Άλφα παρουσιάζει από την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016 το έργο του Ευγένιου Ιονέσκο, Το μάθημα.