To Gagarin 205 παρουσιάζει τους Black Mountain, ένα από τα σημαντικότερα ονόματα των ημερών μας, την Παρασκευή

1η Απριλίου 2011. Οι ρίζες τους χάνονται πίσω στις άγριες μέρες των 90\’s και το έτερο εκφραστικό όχημα του δια βίου αρχηγού τους Stephen McBean, ονόματι Jerk With a Bomb.

Οι ερινύες των The Velvet Underground, το μεταλλαγμένο acid rock και τα παραμορφωμένα από την ψυχεδέλεια blues τούς έψησαν να αλλάξουν το όνομά τους σε Black Mountain -ο αρχηγός έχει την πολυτέλεια να διατηρεί κι έτερο σχήμα, τους πρίγκηπες του lo-fi, Pink Mountaintops- κι όντας το βαρύ πυροβολικό της ονομαστής κολλεκτίβας του Βανκούβερ Black Mountain Army, να κατακτήσουν αίφνης τα απανταχού πλήθη των ροκάδων του πλανήτη.

Τρία σπουδαία άλμπουμ (Black MountainIn The Future-Wilderness Heart), δύο EPs (Druganaut-Bastards of Light), ένα split single με τους Destroyer και κάμποσα singles τους ανέβασαν στα υψηλά πατώματα της rock\’n\’roll μυθολογίας των ημερών μας κι έκτοτε απολαμβάνουν επαίνους και βραβεία με συμμετοχές στα πλέον ονομαστά Φεστιβάλ ή περιο! δεύοντας με ανθρώπους όπως οι Coldplay.

Με ένα νέο εξαιρετικό άλμπουμ στο ενεργητικό τους, οι σπουδαίοι Black Mountain τιμούν την Ελλάδα πρώτη φορά με την παρουσία τους στο πλαίσιο μιας εκρηκτικής ζωντανής εμφάνισης στο Gagarin, μιας εμφάνισης για την οποία οι φίλοι του συγκροτήματος αδημονούσαν καιρό…