Σάββατο, 29 Οκτωβρίου 2016

Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς: Δύο εκθέσεις αρχιτεκτονικής

Μουσείο Μπενάκη οδού Πειραιώς: Δύο εκθέσεις αρχιτεκτονικής
Το Μουσείο Μπενάκη θα φιλοξενεί στους χώρους του κτηρίου της οδού Πειραιώς, δύο εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις από την

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011. Πρόκειται για τις εκθέσεις:

 

1. ΚΙΒΩΤΟΣ - ΠΑΛΑΙΟΙ ΣΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ

Η ελληνική συμμετοχή στη 12η Διεθνή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου - 22 Μαΐου 2011

Διοργάνωση: Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας


Και

 

2. ΑΘΗΝΑ x 4 - ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

Αποτελέσματα Διαγωνισμού Ιδεών

Διάρκεια έκθεσης: 30 Μαρτίου – 17 Απριλίου 2011

Διοργάνωση: ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ & ΑΝΑΠΛΑΣΕΙΣ Α.Ε., υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με την ευγενική χορηγία της Εθνικής Τράπεζας

 

Το Μουσείο Μπενάκη έχει καθιερωθεί στον χώρο των αρχιτεκτόνων λόγω της ενεργής συμμετοχής του στην ανάδειξη της σύγχρονης αρχιτεκτονικής σκέψης και πρακτικής. Από την έναρξη λειτουργίας του κτηρίου της οδού Πειραιώς το 2004, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές εκθέσεις, συνέδρια, ημερίδες, διαλέξεις και συζητήσεις, παρουσιάσεις αρχιτεκτονικών γραφείων και αρχιτεκτονικών διαγωνισμών, και άλλες εκδηλώσεις που καταγράφουν τις τάσεις της ελληνικής και διεθνούς αρχιτεκτονικής.

 

 

Πολλές από αυτές αποτελούν συνεργασίες του Μουσείου Μπενάκη με άλλους φορείς, όπως το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, πρεσβείες ξένων χωρών, καθώς και με αρχιτεκτονικές σχολές (Μετσόβειο Πολυτεχνείο, ΑΠΘ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και άλλες).

 

 


Παράλληλα, το Μουσείο Μπενάκη, τηρώντας την παράδοση της προβολής ελλήνων καλλιτεχνών, έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν τις ελληνικές συμμετοχές σε διεθνείς διοργανώσεις τέχνης, όπως αυτή του Νίκου Αλεξίου και της Λίζης Καλλιγά στην 23η Μπιενάλε της Αλεξάνδρειας (2006) καθώς και το έργο του Γιώργου Χατζημιχάλη «Νοσοκομείο», το οποίο αποτέλεσε τη συμμετοχή της Ελλάδας στην 51η Μπιενάλε της Βενετίας το 2005 και παρουσιάστηκε στο Μουσείο Μπενάκη το 2006.

Σχετικές ειδήσεις
#ThisIsACo-op: η ελληνική συμμετοχή στην φετινή 15η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας
19.04.2016 11:42
Ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Διπλωματούχων Ανωτάτων Σχολών - Πανελλήνια Ένωση Αρχιτεκτόνων (ΣΑΔΑΣ-ΠΕΑ), επιμελητής της φετινής ελληνικής συμμετοχής, θα παρουσιάσει την έκθεση – δέσμη αρχιτεκτονικών γεγονότων –υπό τον τίτλο #ThisIsACo-op, στο Ελληνικό Περίπτερο, στην 15η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής - La Biennale di Venezia, που θα διαρκέσει από τις 28 Μαΐου μέχρι τις 27 Νοεμβρίου 2016.
Ακόμα μία Πέμπτη με δωρεάν είσοδο στο Μουσείο Μπενάκη
07.03.2016 11:22
Στις 3 Μαρτίου έληξε η δωρεάν είσοδος της Πέμπτης σε όλα τα κτήρια και τις εκθέσεις του Μουσείου Μπενάκη.
20 χρόνια Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής στο Μουσείο Μπενάκη
30.11.2015 17:21
Τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη ιδρύθηκαν το 1995 (φέτος συμπληρώνουν 20 χρόνια λειτουργίας) από μία ομάδα αρχιτεκτόνων καθηγητών του ΕΜΠ: τη Μάρω Καρδαμίτση-Αδάμη, το Μάνο Μπίρη, το Χαράλαμπο Μπούρα, και την αρχαιολόγο Αριστέα Παπανικολάου-Κρίστενσεν.
Το εργαστήριο του αρχιτέκτονα: Έκθεση από τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη
25.11.2015 12:28
Τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη, με αφορμή τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ίδρυσή τους, οργανώνουν στο κτήριο της οδού Πειραιώς έκθεση με τίτλο «Το εργαστήριο του αρχιτέκτονα».
SWISS NOW. Σύγχρονες Ελβετικές προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική: Έκθεση στο Μουσείο Μπενάκη
25.11.2015 11:56
Το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής και η Πρεσβεία της Ελβετίας στην Αθήνα παρουσιάζουν από τις 25 Νοεμβρίου 2015 την έκθεση “SWISS NOW. Σύγχρονες Ελβετικές προσεγγίσεις στην αρχιτεκτονική” στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.