Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Γυναίκες με τα... ούλα τους!

Γυναίκες με τα... ούλα τους!
Βασισμένη σε μια ιδέα του Νίκου Σακαλίδη, η επιθεώρηση «Γυναίκες με τα... ούλα τους» ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη , μέχρι και τις 16 Μαρτίου. Η παράσταση σχολιάζει εξαιρετικά όλα όσα είδαν τα μάτια μας και άκουσαν τα αυτιά μας τον τελευταίο καιρό!

Βασισμένη σε μια ιδέα του Νίκου Σακαλίδη, η επιθεώρηση «Γυναίκες με τα... ούλα τους» ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη, μέχρι και τις 16 Μαρτίου. Η παράσταση σχολιάζει εξαιρετικά όλα όσα είδαν τα μάτια μας και άκουσαν τα αυτιά μας τον τελευταίο καιρό!

Η παράσταση «Γυναίκες με τα... ούλα τους» είναι ένα σύγχρονο είδος επιθεώρησης.

Πρωταγωνιστές σε αυτή είναι η Μπαμπαλούκα, ο Μεφίστο, ο Θεός, ενώ καθοριστικό ρόλο στην έκβαση των πραγμάτων παίζει ένα στοίχημα, ένα κανάλι, ένα κόμμα, ένας θίασος , μια γυναίκα, μια αγάπη, μια ζωή...

Και μέσα σ\' όλα η επιθεώρηση μας παρουσιάζει τον τρόπο για το πώς να γίνουμε πρωθυπουργός σε μιάμιση ώρα!

Η ιδέα ξεκίνησε από την επιθυμία της ομάδας να ασχοληθεί και με την επιθεώρηση, και να πειραματιστεί με τα «υλικά» της, συνδυάζοντας κάποια παραδοσιακά δομικά της στοιχεία με μια «λοξή» προοπτική.

Τα κείμενα που γράφτηκαν ειδικά για την παράσταση από τον Μάκη Θνητό, είναι εμπνευσμένα από τη σημερινή πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα, προσπαθούν μέσα από την τρέλα και το χιούμορ να τη σατιρίσουν και παραμένουν ανοιχτά για να δέχονται τις αλλαγές, που θα τα καθιστά συνεχώς επίκαιρα.

Η σκηνοθεσία είναι της ομάδας του Θεάτρου Τέχνης «Ακτίς Αελίου», η σκηνοθετική και δραματουργική επιμέλεια του Νίκου Σακαλίδη, η μουσική του Ευγένιου Δερμιτάσογλου, τα σκηνικά και τα κοστούμια της Μαρίνας Γκούμλα, οι χορογραφίες του Νίκου Ορτετζάτου και οι φωτισμοί του Μάκη Μαριάδη.

Στην επιθεώρηση παίζουν οι ηθοποιοί: Ελεονώρα Αϊβαζίδου, Θεανώ Αμοιρίδου, Θωμάς Βελισσάρης, Μελίνα Γαρμπή, Μαρίνα Γκούμλα, Ιωάννα Κατσαρού, Νίκος Ορτετζάτος, Γρηγόρης Παπαδόπουλος.

Info
Γυναίκες με τα... ούλα τους
Μέχρι και τις 16 Μαρτίου
Παραστάσεις: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15
Κυριακή στις 20:30
Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη»,
Αργυρουπόλεως και Μεταμορφώσεως 7-9, Καλαμαριά
Κρατήσεις: (2310) 229.249, 458.591, 458.592
Εισιτήρια: 20 ευρώ (κανονικό), 15 ευρώ (φοιτητικό)
Ισχύουν ατέλειες, εργατικά και Κάρτα Πολιτισμού
Διάρκεια παράστασης: 90\'
Θέατρο Τέχνης «Ακτίς Αελίου»
aktisaeliou@gmail.com
www.aktisaeliou.gr

Σχετικές ειδήσεις
Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά, στο Cabaret Voltaire
21.11.2016 11:37
Η σατιρική μουσική παράσταση “Γυναίκες… Δυο χρόνια μετά” που έγραψαν και ερμηνεύουν η Άννα Παντζέλη και η Βιβή Νικολάου επιστρέφει ανανεωμένη και περιμένει το κοινό στο Cabaret Voltaire στις 27 Νοεμβρίου και 4 Δεκεμβρίου.
Σωτηρία με λένε, για λίγες παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς Μελίνα Μερκούρη
26.09.2016 15:57
Η παράσταση που αγαπήθηκε από κοινό και κριτικούς θα παρουσιαστεί τον Οκτώβριο στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη».
Γκάμπυ (Μείνατε ευαίσθητοι) στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”
20.04.2016 10:44
Με τη δυναμική που της χάρισαν οι πολυπληθείς θεατές της Αθήνας, η "Γκάμπυ" καταφθάνει με "βήμα ταχύ" στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς "Μελίνα Μερκούρη", ανήμερα Πρωτομαγιά (Πάσχα) για να συναντήσει τους Θεσσαλονικείς.
Mall, της Στέλλας Παπαδημητρίου από την ομάδα CASUALI στο Δημοτικό Θέατρο Άνετον
19.04.2016 14:25
Η ομάδα CASUALI ύστερα από μια σειρά επιτυχημένων παραστάσεων στο θέατρο Αυλαία και στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς «Μελίνα Μερκούρη», συνεχίζει την παράσταση του έργου «Mall» της Στέλλας Παπαδημητρίου, σε σκηνοθεσία Στεφανίας Παπαμιχαήλ, στο Θέατρο Άνετον, στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Δήμου Θεσσαλονίκης «Ανοιχτή Σκηνή – Θεατρικές Φωνές της Πόλης», Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή στις 22, 23 και 24 Απριλίου.
Between, από την ομάδα δ2 στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”
08.04.2016 13:31
Το Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη” στη Θεσσαλονίκη φιλοξενεί από τις 20 έως τις 24 Απριλίου 2016, την παράσταση Between, από την ομάδα δ2.