Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Αγαπητή Ελένα στο Studio Μαυρομιχάλη

Αγαπητή Ελένα στο Studio Μαυρομιχάλη
Το Studio Μαυρομιχάλη παρουσιάζει την θεατρική παράσταση Αγαπητή Ελένα της Λουντμίλα Ραζουμοβσκαγια, σε σκηνοθεσία Κ. Καπελώνη ...

 

Το 2009 το ίδιο έργο , με τον ίδιο θίασο, αποτελούσε κεντρική παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Αγρινίου, και στη συνέχεια φιλοξενήθηκε στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν.

 

Πρόκειται για τέσσερις μαθητές, που εισβάλλουν στο σπίτι της καθηγήτριας τους, Ελένα Σεργκέγιεβνα. Κάτω από το πρόσχημα των γενεθλίων της Ελένας και έχοντας αποτύχει στις απολυτήριες εξετάσεις ,οι μαθητές δεν ήρθαν να ευχηθούν, αλλά να διεκδικήσουν. Να αρπάξουν το κλειδί του χρηματοκιβωτίου όπου φυλάσσονται τα γραπτά τους  με σκοπό να αλλάξουν τους βαθμούς τους.

 

Μετά την αποκάλυψη του πραγματικού λόγου της επίσκεψης τους, η Ελένα, μέχρι τέλους θα παλέψει για την ηθική και τα ιδανικά, που οι μαθητές φαίνεται να σνομπάρουν επιδεικτικά. Ένα παιχνίδι του \"παλιού\" και του \"νέου\" που θα καταλήξει σε ψυχολογικό θρίλερ .\"Νόμιζα ότι αυτά γίνονται μόνο στις ταινίες\" λέει χαρακτηριστικά η Ελένα. Η βία και η οργή κατορθώνουν να γίνουν κυρίαρχοι του παιχνιδιού και τα αποτελέσματα αυτών, οδηγούν σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις. Όλοι τους θα γίνουν πειραματόζωα, σε μια βραδιά που απουσιάζει η επικοινωνία και που θα αλλάξει για πάντα τη ζωή τους...

 

Συντελεστές: Μετάφραση: Βικτώρια και Ειρήνη Χαραλαμπίδου, σκηνοθεσία: Κωστής Καπελώνης
Παίζουν οι ηθοποιοί: Ιλιάς Λαμπρίδου, Δημήτρης Κερεστετζής, Μιχάλης Κοιλάκος, Δώρα Σαμψώνα, Νικόλας Φραγκιουδάκης  

Σχετικές ειδήσεις
«Αγαπητή Ελένα»: παράταση παραστάσεων στο Θέατρο Επί Κολωνώ
09.01.2017 16:56
Παρατείνονται οι παραστάσεις μέχρι 9 Απριλίου για την βραβευμένη «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, από την Ομάδα Νάμα στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξει και αλλαγή στο πρόγραμμα των παραστάσεων (από 5/2 η παράσταση θα παίζεται κάθε Δευτέρα στις 8:15μμ, Τρίτη και Κυριακή στις 9:00μμ).
Αγαπητή Ελένα, της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια, για 3η χρονιά στο Επί Κολωνώ
05.10.2016 11:51
Η βραβευμένη παράσταση «Αγαπητή Ελένα» της Λουντμίλα Ραζουμόβσκαγια από την Ομάδα Νάμα συνεχίζει και φέτος την πετυχημένη της πορεία στην Κεντρική Σκηνή του Επί Κολωνώ για 3η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για ένα ρώσικο έργο γραμμένο την περίοδο του τέλους της σοβιετικής εποχής.
Σειρά συζητήσεων για «Το Κιβώτιο»: Η Άλκη Ζέη στο Studio Μαυρομιχάλη
03.10.2016 13:45
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο. Την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου ξεκινά και ο κύκλος συζητήσεων με το κοινό που εγκαινιάστηκε πέρσι, με πρώτη καλεσμένη για τη φετινή σαιζόν τη συγγραφέα Άλκη Ζέη. Τη συζήτηση με το κοινό θα συντονίσει η Δρ. Θεατρολογίας Κωνσταντίνα Ζηροπούλου.
«Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου για δεύτερη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη
20.09.2016 11:12
Το «Κιβώτιο», το εμβληματικό έργο του Άρη Αλεξάνδρου, παρουσιάζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Studio Μαυρομιχάλη από τις 30 Σεπτεμβρίου 2016, σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και Κλεοπάτρας Τολόγκου, με τον Φώτη Μακρή στον κεντρικό ρόλο.
Κλυταιμνήστρα ή Το Έγκλημα, της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ στο Studio Μαυρομιχάλη
01.04.2016 14:40
Το έργο της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ «ΚΛΥΤΑΙΜΝΗΣΤΡΑ Ή ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μαρώς Τριανταφύλλου από τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2016 στο Studio Μαυρομιχάλη.