Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

Μισός αιώνας West Side Story

Μισός αιώνας West Side Story
Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ημέρα που το πιο κλασικό ίσως μιούσικαλ όλων των εποχών παρουσιάστηκε μπροστά στο κοινό. Με αφορμή το γεγονός αυτό η Αθήνα υποδέχεται στο Θέατρο Badminton, από τις 10 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2008, μια παγκόσμια υπερπαραγωγή που υπόσχεται να καταπλήξει το κοινό.

Συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την ημέρα που το πιο κλασικό ίσως μιούσικαλ όλων των εποχών παρουσιάστηκε μπροστά στο κοινό. Με αφορμή το γεγονός αυτό η Αθήνα υποδέχεται στο Θέατρο Badminton, από τις 10 έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2008, μια παγκόσμια υπερπαραγωγή που υπόσχεται να καταπλήξει το κοινό.

Η διεθνής παραγωγή που θα έλθει και στην Αθήνα είναι η μόνη που έχει την επίσημη και αποκλειστική άδεια να ονομάζεται σήμερα Original Production.

O Joey McKneely, από τους πλέον αναγνωρισμένους σύγχρονους σκηνοθέτες-χορογράφους, σκηνοθετεί και χορογραφεί αυτή την παραγωγή του West Side Story. Ο Joey McKneely ήταν μεγάλος σόλο χορευτής και βοηθός για πολλά χρόνια του μεγάλου Jerome Robbins.

Η 50η Επετειακή Παγκόσμια Περιοδεία του έργου, μετά από μια περιοδεία στην Απω Ανατολή, έχει ήδη παρουσιαστεί το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2007 στο Θέατρο Chatelet του Παρισιού, στις Oπερες της Ζυρίχης και της Λειψίας, ενώ πριν έλθει στο Θέατρο Badminton το Σεπτέμβριο θα παρουσιαστεί στην Οπερα του Ντύσεντολφ και για δύο μήνες στο Sadlers Wells του Λονδίνου.

Στις 26 Σεπτεμβρίου του 1967 στο Winter Garden Theatre της Νέας Υόρκης γράφτηκε ένα τεράστιο κεφάλαιο στην ιστορία του μουσικού θεάτρου με την πρεμιέρα του West Side Story.

Το έργο αυτό είναι η επιτομή των μιούζικαλ και ένα έργο που ακόμη ηγείται του μουσικού θεάτρου σε μια ξεχωριστή δική του κατηγορία.

Η αριστουργηματική μεταφορά του έργου στη μεγάλη οθόνη, στην οποία η συμβολή της πρώτης «ομάδας δημιουργών» ήταν καθοριστική, Leonard Bernstein (Μουσική), Jerome Robbins (Σύλληψη Ιδέας, Σκηνοθεσία & Χορογραφία), Arthur Laurents (Σενάριο) και Stephen Sondheim (στίχοι), βραβεύτηκε με τον απίστευτο αριθμό των 10 Oscar μερικά χρόνια αργότερα και έγινε γνωστή σε εκατομμύρια θεατές παγκοσμίως.

Η συναρπαστική και βαθιά συγκινητική ιστορία που μεταφέρει τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα στη Δυτική Πλευρά του Μανχάταν και τις αντίπαλες συμμορίες των Πολωνών και Πορτορικάνων μεταναστών, ήταν μια γροθιά στο στομάχι στους θεατές από τη δεκαετία του 50 έως και τις ημέρες μας, ενώ το «πολιτικό» μήνυμα του έργου είναι και σήμερα επίκαιρο.

Info
Προπώληση Εισιτηρίων για το κοινό από 1η Απριλίου
(για τα Μέλη από 1η Μαρτίου)
Πληροφορίες: 210-8840600 και www.ticketnet.gr

Σχετικές ειδήσεις
Τελευταία παράσταση για την «Αντιγόνη» σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη στο Βεάκειο Θέατρο
13.09.2016 10:40
Την Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου θα δοθεί στο Βεάκειο Θέατρο η τελευταία παράσταση της «Αντιγόνης» του Σοφοκλή που σκηνοθέτησε ο Θέμης Μουμουλίδης και δεν πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου λόγω των καιρικών συνθηκών. Αναδεικνύοντας για μια ακόμη φορά τη διαχρονικότητα και τη δύναμη του Σοφόκλειου λόγου, η παράσταση -που παρουσιάστηκε για δεύτερη χρονιά- είχε συγκινητική υποδοχή σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην Κύπρο όπου παίχτηκε κερδίζοντας θερμά επαινετικά σχόλια από κοινό.
Φιλοκτήτης, του Γιάννη Ρίτσου για λίγες παραστάσεις στο Βρυσάκι
30.08.2016 13:49
Η Σίσσυ Παπαθανασίου συναντά τον Ένκε Φεζολλάρι και μας παρουσιάζουν τον Φιλοκτήτη του Γιάννη Ρίτσου: η παράσταση που παρουσιάστηκε στο «ELAIώNAS Festival 2016» και, στη συνέχεια, ταξίδεψε στο Φεστιβάλ Βόλου και στο Bουκουρέστι στο UNDERCLOUD - Festival de Teatru Independent de Orice, έρχεται στο Βρυσάκι, Χώρος Τέχνης & Δράσης: από τις 5 Σεπτεμβρίου, και κάθε Δευτέρα και Τρίτη, για 8 μόνο παραστάσεις.
Το
18.05.2016 12:20
Η Φένια Αποστόλου συνεχίζει την καλλιτεχνική πορεία της στο εξωτερικό με την ομάδα της Χοροθέατρο Λυδία Λίθος και το «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski που θα παρουσιαστεί στις 26 Μαΐου 2016 στο πλαίσιο του TACT International Theatre Festival στο Teatro Stabile Sloveno στην Τεργέστη της Ιταλίας.
Το μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Θεάτρου 2016
23.03.2016 10:19
Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Θεάτρου καθιερώθηκε το 1962 από το Διεθνές Ινστιτούτο Θεάτρου (Δ.Ι.Θ.). Γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 27 Μαρτίου από την παγκόσμια θεατρική κοινότητα.
Η παράσταση Other Side ταξιδεύει στο Βελιγράδι για το φεστιβάλ
09.03.2016 13:41
Η παράσταση «OTHER SIDE» του Dejan Dukovski και σε σκηνοθεσία της Φένιας Αποστόλου πρόκειται να παρουσιαστεί στα πλαίσια του 15ου International Theatre Festival "SLAVIJA 2016" στις 10 Μαρτίου 2016 στο Βελιγράδι για μία και μοναδική παράσταση ως η μοναδική συμμετοχή από την Ελλάδα.