Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Το Όνειρο νικά το Χρόνο

Το Όνειρο νικά το Χρόνο
Το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ και το Θέατρο ο Κόσμος ανεβάζει τη θεατρική παράσταση του παραμυθιού «Δωσ\' του χρόνο να γυρίσει... ονειράκι ν\' αρχινήσει». Πρόκειται για ένα παραμύθι το οποίο επιμένει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουν να ονειρεύονται.

Το Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ και το Θέατρο ο Κόσμος ανεβάζει τη θεατρική παράσταση του παραμυθιού «Δωσ\' του χρόνο να γυρίσει... ονειράκι ν\' αρχινήσει». Πρόκειται για ένα παραμύθι το οποίο επιμένει ότι οι άνθρωποι δεν πρέπει ποτέ να σταματήσουν να ονειρεύονται.

Η θεατρική μορφή του παραμυθιού, όπως και το παραμύθι το ίδιο, απευθύνεται κυρίως σε παιδιά από τεσσάρων χρονών και πάνω.

Αυτό που προσπαθεί να τους διδάξει ουσιαστικά είναι ότι αν και ο χρόνος θα περάσει και από πάνω τους, η είσοδος τους στον κόσμο των ενήλικων πρέπει να γίνει με όνειρα και με τους όρους που θα θέσουν τα ίδια.

Παρόλο, που το έργο ξετυλίγει μια ιστορία για παιδιά, το μήνυμα βρίσκει ανταπόκριση και στα μάτια των μεγάλων.

Υπενθυμίζει πως το Όνειρο νικά το Χρόνο και έτσι δεν χρειάζεται να χάσουμε την απόλαυση να ονειρεύομαστε.

Η παράσταση ανεβαίνει κάθε Σάββατο, μέχρι τις 29 Μαρτίου, στις 17:30, και καθημερινές πρωί για σχολεία μετά από συνεννόηση.

To παραμύθι έγραψε και σκηνοθέτησε η Ιουλία Μπαλάσκα και παίζουν η Νικολέττα Διακουμή και η Ειρήνη Καραγιαννοπούλου. Τη μουσική συνέθεσε και παίζει στην κιθάρα η Νικολέττα Διακουμή. Τα σκηνικά είναι του Παύλο Χραμπάνη, της Νίκης Σταμούλη και της Πηνελόπης Θωμαΐδου και τα κοστούμια της Νίκης Σταμούλη.

Στη δημιουργία της παράστασης συμμετείχε με τις ιδέες του και τις ζωγραφιές του ο Ορφέας Μουρκάκος-Μπαλάσκας. Tους «γονείς» ζωγράφισε η Σίλια Γεωργιάδου.

Το Μικρό Ονειράκι «ντύνεται» με τα όνειρα των παιδιών, που ζωγραφίζουν πριν την παράσταση.

Info
Θέατρο ο Κόσμος, Κέντρο ΓΕΝΑΘΛΟΝ, Φθιώτιδος 24, Αμπελόκηποι
Τηλ: 210 69 21 467 και 210 69 19 724
Για περισσότερες πληροφορίες: www.genathlon.gr

Σχετικές ειδήσεις
Κερδίστε 40  διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Το όνειρο ενός γελοίου» στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης!
15.11.2016 15:34
Η παράσταση "Το όνειρο ενός γελοίου", που βασίζεται στο έργο του Ντοστογιέφσκι, παρουσιάζεται στο Θέατρο Μορφές Έκφρασης, με πρωταγωνιστή τον Θωμά Κινδύνη. Το Θέατρο Μορφές Έκφρασης δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες του CultureNow.gr να παρακολουθήσουν την παράσταση το Σάββατο 26 Νοεμβρίου, στις 9.30 μ.μ., προσφέροντας 40 διπλές προσκλήσεις!
Με δύναμη από την Κηφισιά, για 2ο χρόνος στο Θέατρο Στοά
18.10.2016 13:46
Το Θέατρο ΣΤΟΑ διανύοντας τον τεσσαρακοστό έκτο χρόνο ζωής και έχοντας ήδη παραδώσει τη σκυτάλη στους νεότερους συνεργάτες του, ανεβάζει σε επανάληψη το αριστούργημα των Δημήτρη Κεχαΐδη - Ελένης Χαβιαρά «Με δύναμη από την Κηφισιά».
Από Μηχανής Θέατρο: Νέες παραστάσεις για τη θεατρική περίοδο 2016 - 2017
22.08.2016 16:10
Η Εταιρεία Θεάτρου Συν Επί διανύοντας τον 10ο χρόνο δημιουργικής παρουσίας στα θεατρικά δρώμενα, ετοίμασε ένα πολλά υποσχόμενο ρεπερτόριο στο Από Μηχανής Θέατρο για τη θεατρική περίοδο 2016-17.
Τα Δεκανίκια ή πώς ξέμαθα να περπατώ, από την ομάδα Art Vouveau στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης
03.08.2016 12:43
Η ομάδα Art Vouveau παρουσιάζει την θεατρική παράσταση «ΤΑ ΔΕΚΑΝΙΚΙΑ ή πώς ξέμαθα να περπατώ», η οποία βασίζεται στο ομώνυμο ινδικό λαϊκό παραμύθι, στο Εργοστάσιο Τεχνών Σαντορίνης, την Τρίτη 9 Αυγούστου 2016.
Το όνειρο καλοκαιρινής νύχτας στο 1ο Reborn in Athens Festival
12.07.2016 14:10
Η παράσταση Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας έρχεται στο 1ο Reborn in Athens Festival, στις 13 και 14 Ιουλίου 2016.