Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2017

Ενοποιημένος Τηλεφωνικός Κατάλογος Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων - Α-Ω

Ενοποιημένος Τηλεφωνικός Κατάλογος Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων - Α-Ω
Ενοποιημένος Τηλεφωνικός Κατάλογος Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων - Α-Ω” είναι ο τίτλος της παράστασης που παρουσιάζουν οι

Μαρία Κατσανδρή και Κωνσταντίνος Χατζής στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη από τις 18 Απριλίου 2011.

 

Πόση ζωή κρύβεται από το Α ως το Ω; Μια γυναίκα οδηγεί το βλέμμα μας σε στιγμιότυπα μνήμης διαβάζοντας τον τηλεφωνικό κατάλογο. Επτά αριθμοί κι ένας τριψήφιος κωδικός ξεδιπλώνουν σχέσεις με ανθρώπους που "συνδέθηκε". Η αλφαβητική σειρά αποκαλύπτει αισθήματα που προκάλεσαν "βλάβες" κι ο κωδικός που απαιτείται δεν οδηγεί πάντα στην  "επικοινωνία".


"Ενοποιημένος Τηλεφωνικός Κατάλογος" σε χρήση εναλλακτική. Μια γυναίκα τον κρατά γεμίζοντάς τον κομματάκια μνήμης. Υπογραμμίζει ονόματα, περιοχές που θέλει να βρεθεί, σημειώνει στις σελίδες τους αριθμούς, τραγουδά τις ιστορίες που έζησε ή που ονειρεύτηκε να ζήσει.

 


Η Ομάδα Χρώμα παρουσιάζει τη Θεατρική Μουσική Παράσταση "Ενοποιημένος Τηλεφωνικός Κατάλογος, Αθηνών-Πειραιώς-Προαστίων. Α-Ω", από τη M. Δευτέρα 18 Απριλίου και για Δέκα Μόνο παραστάσεις στο 104 Κέντρο Λόγου και Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη (Θεμιστοκλέους 104, Εξάρχεια).

 

Κωνσταντίνος Χατζής:

"Τηλεφωνικός Κατάλογος η τακτοποιημένη πολυκοσμία. Ονόματα, επαγγέλματα, διευθύνεις, Περιοχές με βροχές, Πόλεις με καλοκαιρία, Χώρες ονείρων. Ζωές στοιχισμένες αλφαβητικά με μαύρο μελάνι σε αχανής σελίδες.

 


Πως σε λένε;
Που μένεις;
Θα μου δώσεις το τηλέφωνο σου; 
Ο Γιώργος, η Μαρία, η Ελένη, ο Γιάννης, η Ελπίδα στοιβαγμένοι μέσα σε "γείτονες αριθμούς".
Η ιδέα απλή, απλή; Μπορεί ο Τηλεφωνικός Κατάλογος του ΟΤΕ να παιχτεί;

 


Συζητήσαμε, αυτοσχεδιάσαμε, "χαθήκαμε" μέσα στις σελίδες του, γελάσαμε, ύστερα ήρθαν τα εξαιρετικά κείμενα της Μαρίας που με δική μου επιμονή μπήκαν στην παράσταση , τα ποιήματα της σπουδαίας μας Ποιήτριας και  Ακαδημαϊκού Κικής Δημουλά, τα τραγούδια και οι ιστορίες τους και να η "Παράσταση" σαν ένα τρεμάμενο όνειρο.

 


Θα θελα από καρδιάς να ευχαριστήσω τη Μαρία Κατσανδρή για την εμπιστοσύνη και το ταλέντο της, την Ελπίδα Μεταξά, τον Ναπολέων Σαριπανίδη και την πολύτιμη συνεργάτη μου Γεωργία Λένη. 

 

 


Συντελεστές:
Σύλληψη Ιδέας: Κωνσταντίνος Χατζής, Μαρία Κατσανδρή
Κείμενα: Τηλεφωνικός Κατάλογος (ΟΤΕ), Κική Δημουλά, Μαρία Κατσανδρή.
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Χατζής
Σχεδιασμός-Χειρισμός Φώτων: Νικολέττα Λένη
Φωτογραφία-Γραφιστική Επιμέλεια-Οργάνωση Παραγωγής: Γεωργία Λένη


Παίζουν: Μαρία Κατσανδρή, Ελπίδα Μεταξά
Μπουζούκι παίζει ο Ναπολέων Σαριπανί

 

παράταση παραστάσεων: κάθε Τρίτη και Τετάρτη στις 21.30

 

Διαβάστε επίσης:http://www.culturenow.gr/interviews/Μαρία_Κατσανδρή:_Η_πιο_ουσιαστική_επικοινωνία_τελείται_εντός_της_σιωπής_.html

Σχετικές ειδήσεις
Τα Παραβάν, του Ζαν Ζενέ στην Πειραιώς 260
12.07.2016 12:30
Το έργο του Ζαν Ζενέ «Τα Παραβάν», παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε σκηνοθεσία Δαμιανού Κωνσταντινίδη, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στις 30 και 31 Ιουλίου 2016 στην Πειραιώς 260.
One Small Step for a Man: Hello, Goodbye, της Δανάης Θεοδωρίδου στην Πειραιώς 260
08.07.2016 14:05
Η Δανάη Θεοδωρίδου παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, την παράσταση One Small Step for a Man: Hello, Goodbye.
Η τάξη μας, του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ από τον ΘΟΚ και τον Γιάννη Καλαβριανό στο Φεστιβάλ Αθηνών
27.05.2016 17:04
Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου και ο Γιάννης Καλαβριανός παρουσιάζουν στο Φεστιβάλ Αθηνών, στην Πειραιώς 260, το έργο του Ταντέους Σλομποτζιάνεκ, Η τάξη μας, για δύο παραστάσεις στις 17 και 18 Ιουνίου 2016.
RΕVOLT ATHENΣ, της Έλλης Παπακωνσταντίνου στην Πειραιώς 260
18.05.2016 10:57
Η Έλλη Παπακωνσταντίνου ανοίγει το Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2016 με την παράσταση RΕVOLT ATHENΣ, στις 15 και 16 Ιουνίου 2016, στην Πειραιώς 260.
Young Lear, της Ιόλης Ανδρεάδη στην Πειραιώς 260
17.05.2016 12:11
Η Ιόλη Ανδρεάδη παρουσιάζει στην Πειραιώς 260, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών 2016, την παράσταση Young Lear, βασισμένη στον Βασιλιά Ληρ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.