Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

H Duke Ellington Orchestra στο Gazarte

H Duke Ellington Orchestra στο Gazarte
To Gazarte παρουσιάζει την Duke Ellington Orchestra, μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες της jazz παγκοσμίως όχι μόνο γιατί φέρνει τους

ήχους του μεγάλου Duke Ellington πιο κοντά στη νέα γενιά αλλά περισσότερο γιατί φέρνει την μουσική του Duke Ellington στην μουσική του σήμερα.

 

 

Ο Duke Ellington έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του 20ου αιώνα στο χώρο της Jazz. Είναι ο μεγάλος συνθέτης που δημιούργησε πάνω από 2000 μουσικά κομμάτια συμπεριλαμβανομένων των γνωστών σε όλους μας «take the a train» και «it don’t mean a thing”.

 

 


Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης και δημιουργός παρέμεινε ενεργός έως και τον θάνατο του στις 24 Μάιου 1974 στη Νέα Υόρκη. Όμως ο θάνατος του δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον να συνεχιστεί η  μουσική διαδρομή των ήχων που έμειναν στην ιστορία.

 

 


Άξιος συνεχιστής της μουσικής του Ιστορίας ο  εγγονός, Paul Ellington έγινε ο επόμενος ηγέτης της ιστορικής αυτής ορχήστρας. Κάνοντας πράξη τα λόγια του πατέρα του «αυτό είναι όλο δικό σου, φρόντισε να το συνεχίσεις επάξια». Αυτό και έγινε και έτσι εμείς έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ενδεκαμελή Duke Ellington Orchestra για δεύτερη φορά στη Ελλάδα, μετά την εμφάνιση τους στο Ηρώδειο υπό την διεύθυνση του Paul Mercer Ellington.  

 

 

Στο Gazarte την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΜΕ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:30 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΜΕ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:30

Σχετικές ειδήσεις
Χριστούγεννα με την Underground Youth Orchestra στο Μουσείο Μπενάκη!
16.12.2016 17:15
Οι φετινές γιορτές γεμίζουν χρώμα, ρυθμό και μαγεία σε μια ιδιαίτερη μουσική γιορτή, συντροφιά με την Underground Youth Orchestra.
Perahia Plays Beethoven, με την Aκαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
29.11.2016 14:56
Perahia Plays Beethoven. Αυτός είναι ο τίτλος του προγράμματος, αποκλειστικά με έργα Μπετόβεν, το οποίο παρουσιάζει ο Μάρρεϋ Περάια (πιάνο, μουσική διεύθυνση) στο Λονδίνο, την Αθήνα και το Παρίσι, με μία από τις καλύτερες ίσως ορχήστρες δωματίου διεθνώς, την Ακαδημία του Αγίου Μαρτίνου των Αγρών.
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Ευρωπαΐκή Γιορτή της Μουσικής 2016: Οι εκδηλώσεις Δήμου Αθηναίων
13.06.2016 15:49
Η Ευρωπαϊκή Γιορτή Μουσικής είναι συνεπής στο ραντεβού της και ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων πλημμυρίζει την πόλη μουσική με πρωταγωνιστές τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Αθηναίων.
Καλοκαίρι 2016 με μουσική στον Κήπο του Μεγάρου
01.06.2016 12:39
Το Μέγαρο ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό στον πιο μουσικό Κήπο της Αθήνας, με μια σειρά πολυαναμενόμενων συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης αλλά και στις φθινοπωρινές μας νύχτες, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με εκπλήξεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.