Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016

H Duke Ellington Orchestra στο Gazarte

H Duke Ellington Orchestra στο Gazarte
To Gazarte παρουσιάζει την Duke Ellington Orchestra, μια από τις σημαντικότερες ορχήστρες της jazz παγκοσμίως όχι μόνο γιατί φέρνει τους

ήχους του μεγάλου Duke Ellington πιο κοντά στη νέα γενιά αλλά περισσότερο γιατί φέρνει την μουσική του Duke Ellington στην μουσική του σήμερα.

 

 

Ο Duke Ellington έχει χαρακτηριστεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του 20ου αιώνα στο χώρο της Jazz. Είναι ο μεγάλος συνθέτης που δημιούργησε πάνω από 2000 μουσικά κομμάτια συμπεριλαμβανομένων των γνωστών σε όλους μας «take the a train» και «it don’t mean a thing”.

 

 


Ο σπουδαίος αυτός καλλιτέχνης και δημιουργός παρέμεινε ενεργός έως και τον θάνατο του στις 24 Μάιου 1974 στη Νέα Υόρκη. Όμως ο θάνατος του δεν μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στον να συνεχιστεί η  μουσική διαδρομή των ήχων που έμειναν στην ιστορία.

 

 


Άξιος συνεχιστής της μουσικής του Ιστορίας ο  εγγονός, Paul Ellington έγινε ο επόμενος ηγέτης της ιστορικής αυτής ορχήστρας. Κάνοντας πράξη τα λόγια του πατέρα του «αυτό είναι όλο δικό σου, φρόντισε να το συνεχίσεις επάξια». Αυτό και έγινε και έτσι εμείς έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε την ενδεκαμελή Duke Ellington Orchestra για δεύτερη φορά στη Ελλάδα, μετά την εμφάνιση τους στο Ηρώδειο υπό την διεύθυνση του Paul Mercer Ellington.  

 

 

Στο Gazarte την ΠΕΜΠΤΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 ΜΕ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:30 και την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 01 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011 ΜΕ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 22:30

Σχετικές ειδήσεις
Η Ευανθία Ρεμπούτσικα και η Έλλη Πασπαλά για τρεις συναυλίες στο Gazarte
13.10.2016 15:22
Δύο γυναίκες με ξεχωριστό στίγμα επιστρέφουν στο GAZARTE μετά από πολλά χρόνια, σε μια μουσική συνεργασία με θηλυκή ματιά και ευαισθησία.
Καλοκαίρι 2016 με μουσική στον Κήπο του Μεγάρου
01.06.2016 12:39
Το Μέγαρο ανανεώνει και φέτος το καθιερωμένο ραντεβού του με το κοινό στον πιο μουσικό Κήπο της Αθήνας, με μια σειρά πολυαναμενόμενων συναυλιών από καταξιωμένους καλλιτέχνες, ορχήστρες και χορωδίες που θα δώσουν έναν διαφορετικό τόνο στις καλοκαιρινές βραδιές της πόλης αλλά και στις φθινοπωρινές μας νύχτες, αφού το πρόγραμμα συνεχίζεται και τον Σεπτέμβριο, με εκπλήξεις και συναυλίες κλασικής μουσικής.
Ο Frenic live στο Roof Stage του Gazarte
10.03.2016 13:49
Κανένας δεν θα μπορέσει να αντισταθεί στο ρυθμό! Ο Frenic, ένας από τους σημαντικότερους DJ - παραγωγούς ηλεκτρονικής μουσικής θα ανέβει στα decks του Gazarte και θα ξεσηκώσει τα πλήθη!
Ο Al Di Meola στο Gazarte
05.02.2016 12:54
Ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες της σύγχρονης μουσικής, ο μέγας Al Di Meola, έρχεται στο Gazarte με το ολοκαίνουριο άλμπουμ του Elysium για να μας χαρίσει μια αξέχαστη βραδιά το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου.
Οι Mο' Ηοrizons live στο Gazarte
10.11.2015 10:20
Οι Mο' Ηοrizons, το διάσημο γερμανικό μουσικό δίδυμο με τον φολκλορικό ηλεκτρονικό ήχο που συνδυάζει μοναδικά μουσικά είδη, έρχονται στο GAZARTE για μια βραδιά γεμάτη groovy, spiritual και soulful ρυθμούς.